Ще имам близнаци ! Тема с продължение 38

• 60 141
  • 934
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Най-високо ниво (3-то) неонатология имат в Майчин дом, Токуда, Надежда и Шейново. На всяко от тези места могат да отгледат бебета след 25 седмица, а може би и по-ранни (дано не ви се случва толкова рано). В Токуда и надежда е лукс, цените също са луксозни. Шейново и Майчин дом са държавни болници, и дори платените условия не са луксозни. За мен лично Шейново е доста по-човешко от Майчин дом, лежала съм и на двете места.

Аз раждах в Шейново при следящия ме АГ, д-р Вецев, родих в 33гс със спешно секцио, бебетата бяха в кувьози само 9 дни.

По спешност могат да ви приемат във всяка от тези болници и без документи. Иначе от ЖК ви дават досието заедно с 45-дневния болничен преди раждането.

За планово раждане бих препоръчала максимално отрано да се ориентирате към лекар, за да може да се запознае с вас и особеностите на бременността. Иначе ако стане "от вратата за краката" няма как да очаквате някакво персонално отношение.

# 481
В Надежда престоя на бебетата не се заплаща, независимо колко е дълъг.
Проучих специално нивото и заплащане.Най-високо ниво , безплатно .
Вашият престой се заплаща спрямо ценоразпис няма начисления.
За щастие нашите си ги изписаха с мен.Пожелавам ви да не ви се налага по-дълъг престой!🍀❤

# 482
Да, и аз потвърджавам за Надежда. Престоят на бебетата не се заплаща. Според мен е много добро нивото на неонатологичните грижи. Моите бяха там около месец. Имаше едно бебенце, много мъничко, родено в 27 г.с., за което се грижиха тогава.

# 483
Аз също съм доволна от Надежда. Единият ми син стоя 73 дни там, не сме плащали нищо. Аз също лежах над 2 седмици преди това с болницата и пак беше по ЗК. Нивото на неонатологията и специалистите са отлични.

# 484
Благодаря ви за обратната връзка! Ще помисля. И на мен ми се иска да си остана в Надежда, тъй като съм си свикнала там и до момента съм доволна. А при кой лекар раждахте там? Аз се следя при д-р Павлова, мисля че и тя води раждания.

# 485
Аз също съм в Надежда от самото начало. Следя се при д-р Данаил Илиев, специално ми го препоръчаха за близнаци. В Надежда няма избор на екип, който е на смяна той. Единствено, ако секциото е планово може да се разберете с доктора да е на смяна този ден.
Четох за неонатологията им, която също ми беше похвалена от приятелка.
Така че, аз на там съм се насочила. Казвала съм няколко пъти, харесва ми, че само си казвам ЕГН и ми излиза цялата история. Не си представям с болки и контракции да си разказвам болничната история.
Благодаря ви за обратната връзка! Ще помисля. И на мен ми се иска да си остана в Надежда, тъй като съм си свикнала там и до момента съм доволна. А при кой лекар раждахте там? Аз се следя при д-р Павлова, мисля че и тя води раждания.

# 486
И преди съм писала за раждането. Планирано секцио при д-р Кръстев, втори оператор д-р Тихомирова (при нея се следих). Всичко мина добре, бързо се възстанових, добре беше и обезболяването и престоят в реанимацията (много ненатоварваща атмосфера има). След това бях сама в стая, понеже децата не бяха при мен. Изобщо препоръчвам:)

# 487
Аз също родих в Надежда, естествено раждане, всичко мина добре. Доволна съм от екипа, от следродилната грижа. Децата ми изписаха на 5ти и съответно 9ти ден, мен не оставиха 5 без да доплащам нищо, за да си тръгна заедно с едното бебе. Раждах при д-р Генадиева, индуцираха раждането в 37ма седмица, тъй като едното бебе не растеше. Голямата ми дъщеря пак раждах там при д-р Ташков, всичко мин супер.

# 488
Аз раждах при доктор Павлова.Тя е ангел!Аз лежах за задържане и тъй като тя ме следеше , когато идваше на визитация всеки ден мо вдъхваше толкова кураж и ми носеше успокоение.
Тя ми направи и секциото.Изключително доволна съм.Ако раждам пак (🙏🏻) определено пак ще е при нея!

# 489
Супер! И аз се следя при нея.

Аз раждах при доктор Павлова.Тя е ангел!Аз лежах за задържане и тъй като тя ме следеше , когато идваше на визитация всеки ден мо вдъхваше толкова кураж и ми носеше успокоение.
Тя ми направи и секциото.Изключително доволна съм.Ако раждам пак (🙏🏻) определено пак ще е при нея!

# 490
А случайно някоя мама да има от Варна, която да ме насочи към лекар от АГ болница за раждане секцио. Следящата лекарка не изражда, а АГ болницата е с най-високо ниво на неонатология, та трябва да избера лекар там.

# 491
Д-р Танев

# 492
Въпрос към дамите, които са родили, колко е еднократната помощ за близнаци, тази която не се обвързва с доход и е от социалните май. Първо раждане ще ми е, ако има значение.

От мойта община знам, че няма никаква помощ!

# 493
На мен ми казаха, че е 3000лв., но ще видим като се родят.

Мами, имам въпрос относно хемоглобина. Колко ви беше до края на бременността, какво пиехте и имахте ли резултат, накрая наложи ли се да ви вливат желязо? Аз от месец пия феро - фолгамма като тогава ми беше 109, в петък пуснах нови кръвни и ми е 106. В четвъртък ще нося на АГ резултатите и ще каже какво да правя, но до тогава ще го мисля.. в 26г.с. + 5 дни съм, ако има значение, реално 2 месеца ми остават Blush
П.с. Честит празник на всички цветенца в темата 💐

# 494
З600лв взех еднократна помощ, необвързана с доходи, това е по наредба/закон. С актовете за раждане на децата, лични карти родители, банкова сметка се подават декларации към съответното социално подпомагане.  Помощта е по 1200 на дете за отглеждане на близнаци, по 600 на дете за раждане.
За първата има по-кратък срок, до няколко месеца на децата. Хубаво е още с вземане на акт за раждане да се отметне.
Носете си епикризата на децата от болницата,  уверение от ЛЛ, че децата имат поставени ваксини към момента.

Изплащането става за два-три дни.

Общи условия

Активация на акаунт