Ще имам близнаци ! Тема с продължение 38

• 60 123
  • 934
  •   1
Отговори
# 495
Ако близнаците са първи деца е по 1200 на дете, т.е. 2400 общо. От къде идват другите до 3600, което си взела?
З600лв взех еднократна помощ, необвързана с доходи, това е по наредба/закон. С актовете за раждане на децата, лични карти родители, банкова сметка се подават декларации към съответното социално подпомагане.  Помощта е по 1200 на дете за отглеждане на близнаци, по 600 на дете за раждане.
За първата има по-кратък срок, до няколко месеца на децата. Хубаво е още с вземане на акт за раждане да се отметне.
Носете си епикризата на децата от болницата,  уверение от ЛЛ, че децата имат поставени ваксини към момента.

Изплащането става за два-три дни.

# 496
2 х 600 лв. = 1200 за раждане на близнаци

2 х 1200= 2400 за отглеждане на близнаци

ОБЩО 3600 лв

# 497
Аха, за първото нямах представа. На същото място ли се подават документите, както и за второто? Аз четох много по въпроса, но не съм видяла никъде за тази сума. Да не би да е нещо от самата община, в която живееш.
2 х 600 лв. = 1200 за раждане на близнаци

2 х 1200= 2400 за отглеждане на близнаци

ОБЩО 3600 лв

# 498
Има още 1 помощ за отглеждане на дете от мсйка студент.
На едно и също място се подаеат документите, но една помощ за раждане на блузнаци е с кратък срок, мисля до 6 мес възраст на детето, така че да не пропуснете срока. Помощите са от държавния бюджет, не от общинския.

# 499
3600 лв е, не зависи от общината. Може и само бащата да подаде документите, поне при нас нямаше проблем.

# 500
На мен ми казаха, че е 3000лв., но ще видим като се родят.

Мами, имам въпрос относно хемоглобина. Колко ви беше до края на бременността, какво пиехте и имахте ли резултат, накрая наложи ли се да ви вливат желязо? Аз от месец пия феро - фолгамма като тогава ми беше 109, в петък пуснах нови кръвни и ми е 106. В четвъртък ще нося на АГ резултатите и ще каже какво да правя, но до тогава ще го мисля.. в 26г.с. + 5 дни съм, ако има значение, реално 2 месеца ми остават Blush
П.с. Честит празник на всички цветенца в темата 💐
Аз бях стигнала до под 90. Бях на Феро Фолгама и някаква кръв (сироп, не мога да се сетя какво беше). После бинах на Сорбифер и кръвта и го вдигнах. Не си спомням с колко влязох да раждам, но нямах проблеми. Не са ми вливали нито кръв, нито желязо, а родих със секцио.

Помощта е 3600 общо. Трябват актовете за раждане и лична карта. Аз попълних молбите вкъщи (мъжът ми отиде да ги вземе) и ги изпратих по имейл.

# 501
  • София
2400 е помощта за близнаци, отгоре имаше при нас 2х600 за първо дете. За второ/трето сумата е различна. Подава се при социалните в съответната община, от името на майката. Мм подаде документите от мое име с моя лична карта и актовете за раждане.

# 502
Близнаците ги смятат за две втори деца, няма значение дали са първо/второ или второ/трето. Реално помощта за първо дете е 250 лв, за второ 600, а за трето е 200.
За близнаци е 2х1200 помощ за отглеждане на близнаци и 2х600 помощ за раждане.

# 503
Ако може да ми помогнете. Бях избрала този комплект за изписването. Навсякъде го пишат комплект за изписване или комплект за новородено, но едва вчера се зачетох по-обснойно и видях че пише размер 56. Това няма ли да е много голяма за изписване на близнаци?
https://prestig-s.com/komplekt-za-izpisvane-princes%D0%B0-zvezdi5ch-sivm-rozov

# 504
Ако може да ми помогнете. Бях избрала този комплект за изписването. Навсякъде го пишат комплект за изписване или комплект за новородено, но едва вчера се зачетох по-обснойно и видях че пише размер 56. Това няма ли да е много голяма за изписване на близнаци?
https://prestig-s.com/komplekt-za-izpisvane-princes%D0%B0-zvezdi5ch-sivm-rozov

И аз на моите взех с размер 56, защото другият вариант беше 50 и ми се видя много малък и памперс като се сложи, (нямаха нещо средно). И си казах, по добре да е щ по- големичко, отколкото да им стяга. Така ли иначе ще бъдат увити в пеленка/ лятно одеалце.

# 505
По-добре да е малко по-голямо според мен. Като мине през пералня и сушилня може и да се посвие леко.

# 506
На сина ми взех размер 56. Роди се голямо бебе - 52см, 4,200кг. Бяха му големи дрехите. Определено живот и здраве да стигна до дрехи за изписване ще взема 50 размер за близнаците 😀

# 507
  • София
Мойте близначки се родиха в 33гс, 44 и 47см. Около 2-3м носиха размер Premature, едва след това минаха на 50 и 56. Имайте предвид че има разлика между един и същи размер на различни марки.

# 508
А на коя марка има памперси за недоносени бебчета?

# 509
А на коя марка има памперси за недоносени бебчета?
Памперс имат номер 0, ние такива ползвахме в началото.

Общи условия

Активация на акаунт