Ще имам близнаци ! Тема с продължение 38

• 60 049
  • 934
  •   1
Отговори
# 570
Моля за мнение и съвет за покупка на кошарите на момичетата. Спрели сме се на тези "дървените", в които има вкл. малък скрин към тях и след време биха могли да станат на легло/бюро. Заслужава ли си покупката или да се ориентирам към обикновено ед. бебешко легълце и да поръчам скрин отделно?
Ние точно така направихме. Взехме отделно легла 60/120, дървени, люлеещи се (това ми беше много полезно). Взехме и голям скрин за дрехите им, на който сложихме повивалника. Аз тези големите не ги харесвам на външен вид, а и след време ще им вземем двуетажно легло, мисля че ще им хареса.

# 571
Ние взехме сгъваеми кошари 60/120, все пак влизат доста в употреба според мен. Ако тръгнем на почивка - сгъваме ги и тръгваме, след време и за игра ще стават, лесно ще се местят по стаите. Това е мое мнение де, ще видим как ще бъде. И след време и ние смятаме да вземем двуетажно легло. Simple Smile А и ние не разполагаме с много място, така че и това е от значение.

# 572
Ние взехме сгъваеми кошари 60/120, все пак влизат доста в употреба според мен. Ако тръгнем на почивка - сгъваме ги и тръгваме, след време и за игра ще стават, лесно ще се местят по стаите. Това е мое мнение де, ще видим как ще бъде. И след време и ние смятаме да вземем двуетажно легло. Simple Smile А и ние не разполагаме с много място, така че и това е от значение.
Силно Ви препоръчвам мястото за сън и мястото за игра да са различни. Децата се бъркат и ще се заиграват като стане време за спане.
Ние също сме с отделни. Първо тези конструкции са огромни. Второ - два повивалника са излишни освен ако нямате помощник. Освен това мястото стига само за повивалник май, всички крем чета, памперси и чудесии трябва да са в нещо някъде наблизо. Трето - мястото за дрехи не е достатъчно. На нас ни дадоха едно легло, второто го купихме. Шкаф купихме втора употреба, но много запазен и хубав (от  приятелка го взехме). Аз бих се фокусирала върху матраците (да са хубави и подходящи за бебе) и повивалникът да е възможно най-удобно всичко. За леглото преценявате дали ще е до Вас, дали ще се люлее, размер и дизайн. За съжаление повечето бебета, или поне декемврийките, не си харесват леглата така или иначе. Нашите по-едно време даже в стаята не си влизаха.
Това е от гледната точка на майка на 6-месечни, после не знам дали няма да си променя мнението.

# 573
  • София
Ние имаме дървени кошари и скрин с повивалник отделно. В началото ги ползвахме като next-to-me, долепени до спалнята, после сложихме решетките и ги научихме да заспиват сами. На 1г6м се научиха да прескачат решетките на кошарите, но засега продължават да си спят в тях, дори понякога искат да ги сложим в кошарата през деня, да се усамотят. Не използваме кошарата за игра, само за сън. В момента ползваме повече импровизирания повивалник в дневната, защото често се случва да преобувам бебе докато другото още спи, или пък просто докато играе наоколо и не искам да ги губя от поглед. Достъпните от децата рафтове на скрина са евакуирани и празни.

# 574
Момичета, в коя седмица подготвихте багажа за болницата? Simple Smile

# 575

Лично аз го приготвих, когато влязох в 7м., вече съм в 8

# 576
В деня в който тръгнах за плановото секцио .

# 577
В деня в който тръгнах за плановото секцио .
И аз така🙂

# 578
Аз бях събрала някакви неща когато прецених, че после ще ми е трудно. Иначе вечерта преди да ме приемат в болницата го събрах.
Ако имате проблемна бременност го съберете по-рано - с по-малък корем е по-лесно, а и носи спокойствие.

# 579
Аз бях събрала някакви неща когато прецених, че после ще ми е трудно. Иначе вечерта преди да ме приемат в болницата го събрах.
Ако имате проблемна бременност го съберете по-рано - с по-малък корем е по-лесно, а и носи спокойствие.
Всичко е наред до сега, в 29г.с. съм, но може би от гледна точка за спокойствието и се притеснявам да не се наложи спешно да влизам и да нямам нищо готово Grinning гледам положително да мисля, но...

Усмивка 😀 малее, аз със сигурност няма да издържа да не са ми готови нещата Grinning

# 580
В 3 мес прокървих и си полежах у дома около месец. Та от тогава ми седеше събрана едно сакче. Само опресних дрехите като захладня. Всеки ден пътувах с кола до работа ( на около 40 км от местоживеенето ми) до началото на 8 мес. Та сака седеше в багажника. Следващият ме АГ се с усмивка ми каза на прегледа след като прокървих, че е най-добре да си ходя напред назад с торбичката.  За по-голяма сигурност и удобство. Не, че в болницата нямало да ме уредят и после да ми донесат от в къщи, но аз да съм си ги нагласяла нещата.... Та така.
В началото на 8 мес отивам на тонове и акушерката изпада в паника - що бе жена? Имала съм била регулярни контракции, щяла съм да раждам... Аз с канско спокойствие ѝ казах, че няма да родя днес, доста по-късно седмица, не усещам контракциите и че ако има такива са от неудобната им кушетка на която ме бяха сложили... Дойде екип акушерки, дежурен АГ и настояха да тушират. Е колкото и да се съпротивляват бръкнаха....После тоз' който ме беше прегледал беше смъмрен яко от моя следящ АГ ( той му беше шеф), че не е трябвало да го прави... На прегледа при моя АГ погледна записа и каза, че щом не усещам не усещам нищо да не се притеснявам, но има регулярни контракции и за по-голяма сигурност да си полежа в болница под наблюдение една две седмици, за терапия с Дексаметазон. Та така...добре че си носех торбичката. Мъж ми чак на следващата вечер успя да дойде с друг багаж...
После устисках до 36 + гс . Тогава си тръгна нормално раждане. Само проверих торбичката, изкъпах се, избръснах се до колкото можах, после събудих мъжо да ме дооправи с бръснача. Клизми не се наложи да си правя или да ми правят - природата си знае работата.
Закара ме преди изгрев в болницата ( към 06:03 ме приеха, м/у временно се обадих на мойто АГ да го уведомя че е тръгнало раждане и да идва за секцио ( първото бебе беше седалищно, с крака по турски и бяхме изключили ест. раждане иначе нямаше да сме да ме режат). В болницата ме приеха за задържане, но аз още на входа заявих, че днес е денят и ще родя до обяд...( Усещам си тялото). Та така. Правиха опити все пак, караха ме да пия някви лекарства искаха системи да ми кичат, само 3 см разкритие имало, но всичко беше безсмислено. Контракции на под 3 Мин... АГ дойде в 8:30 и докато ме качи на стола и взе да тича и да ме дърпа спешно към операционната. Свика се спешен екип, 'щото първото бебе слизало в родилния канал и още малко и щяло да стане зор секциото. Помня, че даже не изчака да ми сложат упойката и ме сряза... И...В 9:31 и в 9:33 се появиха калпазаните ми.

Та моя опит и съвет - нагласете си торбичките. За ваше удобство и спокойствие.
Лека бременност и още по-леко раждане.

# 581
Всичко е наред до сега, в 29г.с. съм, но може би от гледна точка за спокойствието и се притеснявам да не се наложи спешно да влизам и да нямам нищо готово Grinning гледам положително да мисля, но...

Усмивка 😀 малее, аз със сигурност няма да издържа да не са ми готови нещата Grinning

А всичко си ми беше готово и приготвено . Аз започнах с покупките и поръчките след пренателният тест . Но спокойствието което имах , че няма да родя преждевременно беше страхотно.
Е имаше и малко драми но ... преди да тръгна за болницата изчаках и фирмата с леглото да го сглобят . Та бях готова най- вече психически за цялото чудо което ме очакваше .

# 582
Момичета, нормално ли е да има разлика в развитието и наддаването на близнаците през бременността? Днес бях на ЖК (в 28 г. с. и 2 дни съм)  и момченцето ми го изкараха доста големичко - 1357 гр., а момиченцето пък мъничко - 1000 гр. Те от самото начало си вървят така момченцето по-едричко, а момиченцето по-дребно, но тази разлика не е ли доста голяма? Преди 2 седмици разликата им беше към 160 гр, а сега вече 350 гр. Лекарката ме посъветва да огранича приема на сладко и на въглехидрати като цяло и да наблегна повече на протеини, плодове и зеленчуци, заради по-едрото бебе, въпреки че резултатите ми от обременяването преди няколко седмици бяха ок. Другата седмица съм на фетална и се надявам все пак по-прецизно да ги измерят и да ми дадат повече информация, че нещо ми е притеснено. Дано всичко да е наред и с двете бебета и да се развиват нормално.

# 583
Аз съм 25гс и при мен имат разлика 790г и 734г. Обясниха ми, че до 20% разлика е нормално. Иначе и при мен от месец започнаха да имат по-голяма разлика. Първо 30г, после 60г. Казаха ми, че ще ги следим на 2 седмици и ще видим, как вървят.

# 584
  • Sofia
Момичета, с раждането на първото ми дете "оставих" 10 кг в болницата и това май се счита почти за стандартно.
Интересно с раждането на близнаци с какви килограми мигом мога да се разделя 🤔🙄🙂

Общи условия

Активация на акаунт