Ще имам близнаци ! Тема с продължение 38

• 60 030
  • 934
  •   1
Отговори
# 600
В АГ Варна ли раждахте?
Аз се следя в МД-Варна, но ако се наложи спешно секцио ще трябва да ходя там заради неонатологията.
Притеснявам се от това дали обръщат внимание на кърменето и хигиената?
Та как е там?
Трябва ли предварително за всеки случай да избирам лекар за да се запознае със случая ?

# 601
В АГ Варна ли раждахте?
Аз се следя в МД-Варна, но ако се наложи спешно секцио ще трябва да ходя там заради неонатологията.
Притеснявам се от това дали обръщат внимание на кърменето и хигиената?
Та как е там?
Трябва ли предварително за всеки случай да избирам лекар за да се запознае със случая ?
Лично аз мисля да раждам в Майчин дом, при следващия ми лекар. Но и аз както Вас мислех да си избирам лекар от АГ, че ако стане така да раждам по-рано , да знам при кого съм. Като се замислих, то ако стане спешно да ходя до АГ, за да раждам, ще бъде, при този който е на смяна и така не съм звъняла на доктора, който ми  препоръчаха. Чувам, че отношението към пациентите не е много добро, още повече в спешното. Все пак е болница, трябва да има хигиена, но не и лукс.

Последна редакция: сб, 07 май 2022, 00:37 от Мацинка 33

# 602
На 2-ри януари прокървих.... наистина бе отваратилелно държанието на сестра /акушерка докато дойде лекаря...а той "милия" при въпроса ми какво правя с разреждащите кръвта, спирам ли ги и ако  да за колко време? Отговорът му бе...Аз от ин витро не разбирам...и ме пуснаха да си ходя кървяща, защото близнаците имали сърдечен пулс.
Да са живи и здрави от  ин витро клиниката ми,  успях да се свържа с тях и въпреки, че нямаха вече ангажимент към мен ми дадоха насоки...
Та и аз съм резервирана към АГ-ото.
Едно, че не съдействали при опити за кърмене ( аз имам желание, нямам др. деца и опит нямам)
А питах за хигиената, че като се зачетох какви хлебарки имало се втрещих. Фобия са ми...

# 603
Аз избрах АГ заради неонатологията, при Танев. Останах изключително доволна. Условията са добри, хигиената е добра, близнаците настаняват сами в стая и въобще не питат искаш ли самостоятелна стая или не, като не се плаща допълнително за това. Било политика на болницата, защото стаите са малки и няма място за 3 то бебе и майка. Аз лошо отношение не видях, напротив всички се държаха прекрасно. Децата са при теб в стаята и всяка сутрин идват да ги къпят, при теб в банята. Всяка стая има кантар за бебета, повивалник и в моята имаше и прекрасен стол за кърмене. Незнам в другите стаи дали е имало столове. За мен условията си бяха много добри и хигиената също. Неонатологията така и не я видях, но видях отношенията им към бебчетата, беше много добро, прегръщаха ги гушкаха ги, аз лично бях много доволна. Даже и от храната. Раждах преди 2 г., стаите бяха след ремонт, ромки нямаше, отделяли ги на друг етаж-4 ти. Това ми каза дежурната сестра. Аз не бях във вип-а, бях на 5 етаж, защото самия доктор ми каза, че няма нужда, условията били същите.
За МД не мога да кажа нищо, но напоследък само лоши отзиви чувам за отношение на персонала. А за определени доктори, че искали да израждат само секцио.

# 604
Благодаря Алба за споделеното, дано да са все още така нещата както ги описвате и в днешно време. За секциото съм за. На 41 г съм и не ми се рискува нормално раждане.
Ако бях бременна с едно обаче съм твърдо за нормално.

А в кой месец се уговорихте с Танев? Близки ми го предлагат като лекар за секцио.

# 605
И аз родих в АГ и съм изключително доволна. Едната акушерка е консултант по кърмене, помогнаха ми , дадоха насоки . Вечер са ми помагали да храня децата.
Аз се водех по лекарят ми , ако реша да раждам отново ще е там където е той - д-р Атанас Александров!

# 606
Разбира се при близнаците секциото се предполага. Просто риска от нормално раждане не е оправдан. Мен никой не ме е притискал да раждам рано. Д-р Танев каза да родя когато си искам. Родих в 39+ г.с.

# 607
Разбира се при близнаците секциото се предполага. Просто риска от нормално раждане не е оправдан. Мен никой не ме е притискал да раждам рано. Д-р Танев каза да родя когато си искам. Родих в 39+ г.с.
Мисълта ми е че не съм пациент негов и вече влязох в 27г.с и се чудя кога да си запиша час за Танев в АГ за да разбера дали ще ме поеме. Мисля, че се нарича "избор на екип", ако не се лъжа?

Усмивка, нищо лично, но не искам да чувам за Семейство Александрови.
Същият ме прегледа в МД бях с второ кървене с думите.
Нищо ти няма можеш да се прибереш имат жизнени показатели.
Но в предвид предното ми кървене януари не бях хепи да си ида у дома със силно кървене. Постоях 5-10 мин в приемната, а той проведе разговор навън. Върна се и ми предложи да направим тест за околоплодни води.
Излезе положителен. Каза че шийката ми не му харесва. Предложи пак да ме види на ехограф и заключи, че на единият близнак водите му са намалели ( това се случва 20мин някъде след предният преглед с ехограф...когато всичко им бе наред и можеше да си ходя).
Изказа ми съболезнования, че бременността ми приключва...започнала била родова дейност...даже не можах и да се разрева в такъв шок бях.
Попитах не може ли поне единият близнак да се спаси (грях ми на душата ). Каза - не . Щом започне родова дейност няма връщане на зад.
Каза,че ме приемат заради моето здраве и да приключи бременността  под надзор.
Слава Богу нощната смяна бе др. лекар. Включиха ме на системи магнезий и антибиотик.
След 4 дни ни изписаха трима .

Господ ли ни запази,  въпросният Александров ли засили нещата... не знам. Но ако ми се паднат на смяна в МД или АГ ще откача.
Каквото и да е няма право да се държи като Господ и да раздава правосъдие кой ще живее и кой не.
Казават, че е по-човечен от баща си.
Мое мнение-бащичко си е.

Извинявам се за емоционалният пост...но не се сдържах...

Последна редакция: сб, 07 май 2022, 08:49 от Joy Joy

# 608
И аз родих в АГ и съм изключително доволна. Едната акушерка е консултант по кърмене, помогнаха ми , дадоха насоки . Вечер са ми помагали да храня децата.
Аз се водех по лекарят ми , ако реша да раждам отново ще е там където е той - д-р Атанас Александров!

Как се казва акушерка, която е и консултант  по кърмене?

# 609
Да вярно е, че има акушерка консултант по кърменето, но тя е една и не е на смяна 24/7, май идва в определени дни или поне аз така разбрах, като исках помощ за кърменето. Така и не разбрах коя е тя, но пък другите доктори, акушерки помогнаха.

# 610

Как се казва акушерка, която е и консултант  по кърмене?

Ако не бъркам името - Фаня Михалева

# 611
Привет! Преди два дни бях на консултация, вече в 31 г.с. Измериха едното бебе 1130гр., а другото - 1218гр. Казаха ми,че било ок да са с такива размери, тъй като са две, но в интернет намерих информация за съотв. г.с., при едноплодна бременност, че нормалното тегло е 1500гр., което е доста далеч от нашите показатели. Вашите колко тежаха, ако си спомняте? Или ако има някоя майка, която е в същата седмица, ако може да сподели? Става въпрос за двуяйчни близначки, което предполагам има значение.

# 612
  • София
Моите момичета в 29гс бяха по кило, в 33гс бяха вече по две. Вървяха по-големи от самото начало. В последните месеци растат и наддават бързо, не се притеснявай.

# 613
Мисля, че е нормално. При многоплодна бременност бебенцата в един момент растат по-бавно, от колкото 1 бебенце, все пак мястото им е по-малко.
Привет! Преди два дни бях на консултация, вече в 31 г.с. Измериха едното бебе 1130гр., а другото - 1218гр. Казаха ми,че било ок да са с такива размери, тъй като са две, но в интернет намерих информация за съотв. г.с., при едноплодна бременност, че нормалното тегло е 1500гр., което е доста далеч от нашите показатели. Вашите колко тежаха, ако си спомняте? Или ако има някоя майка, която е в същата седмица, ако може да сподели? Става въпрос за двуяйчни близначки, което предполагам има значение.

# 614

В 29+5 едното беше 1,100, а другото 1,200.  Щом докторът е казал, че е нормално не се притеснявайте. Бебетата надават най-много от белтъчините, от месец започнах основно с протеин да си хапвам и нямам търпение да видя с колко са наддали.

Общи условия

Активация на акаунт