ОСМИ клас 2021/2022 - Тема 5

• 38 598
  • 737
  •   1
Отговори
# 285
Обърках темата, извинявам се

# 286
  • София
И ние сме в положението на siseto, но заради баткото.
В карантина заради съученик от сряда, в петък късно вечерта се оплака от неразположение, термометърът отчете 37.0. Цял ден си е бил сам в стаята, девойката я евакуирахме в хола и му наложихме временна изолация.
Сутринта в събота имаше 37.1, проверихме го с тест - светна, от там в лабораторията и вечерта вече имахме потвърден + и с ПСР, та изолацията му продължи (ние няколко пъти се тествахме в събота и днес, за всеки случай, нямаме и симптоми).
Днес се опитах да се свържа с РЗОИ, но е абсурд веднага след 2рото позвъняване преминава в заето ... Колега с НГ+ (т.е. със стария срок на карантината) утре се връща на работа и никой не го е търсил от РЗИ.

За сертификата: Колежка с дете с + резултат ми каза, че след изтичане на катрантината ще се промени написаното в него (ще пише вече, че е преболедувал)

Не знам дали защото е за втори път (изкара оригиналната Оханска версия), но засега протича леко и ако не го бяхме тествали можеше и да не разберем, че е болен от Ковид.

На таблетите на РЗИ е светнал само той, явно ДжиПитата получават инфо защото, нашият знаеше защо му се обаждам.

# 287
Ох днес е било ад. Класно по мат, контролно по физика и биология и изпит по графика за края на срока. Тийна се върна уморен, гладен ( цял ден не е ял - прибра се в 17:00, върна цялата кутия с храна небутната) и съответно ужасно крив. Уж успял с всичко според възможностите си, но явно умората и нервите го морят и е като есенна муха. Хапна но от това не стана по - слънчев. Заточил се е в стаята си. Миналата седмица също ги скъсаха от изпитвания и контролни. Тази седмица ще е още по-гадно.  Училището работи с пълна сила, дадоха програмата за втори срок и съобщение че няма да излизаме ДО. Децата от класа явно го очакваха щото се питаха в общия вайбър, но класната отсече, че няма такива перспективи за сега.
Пожелавам на всичко  лесно да  изкарат Ковид. Радвам се за вас като чета какви леки симптоми имате. Аз, като помня моят ваксиниран, как изкара делтата се притеснявам как ще изкараме омикрон. То ние  двамата с него  и след поставяне на ваксините бяхме с реакция , но явно сме си така и добре че ваксините ни опазиха от болница, отървахме се само с АБ. Мъжът ми ваксинирането изкара леко и ковид също - най-леко от тримата.Вероятно е до човек а не до щам.

# 288
  • България, София
Desem, леко да минава, а останалите да ви подмине.

Допълвам се. Сертификатите са за преболедували. И то още мин.седмица ги свалих.
Явно щом светнеш положителен, се генерира и сертификат. И в него си пише от кога е валиден.

# 289
  • София
Разорих се от тестове. Постоянно някой киха и кашля из къщи след нова година... До тук 4 теста за каката, два за мен, два за набора (извън училищните)... Всичките отрицателни. До гуша ми дойде вече от това.

# 290
  • София
Бързо оздравяване на всички, леко и безпроблемно да мине всичко Kissing Heart

Днес наборът се прибра рано-рано, изкара ми ангелите - не се обади, а направо направи опит да влезе, уплаших се и се възмутих от наглостта на предполагаемия крадец Joy Оказа се, че има 2 деца с положителни съботно-неделни тестове, та са предполагаемо карантинирани, нямаме официално информация. Тестовете ни са отрицателни, дано всичко мине и замине безпроблемно.

# 291
  • България, София
Бебчо, пожелавам отрицателен тест при младежа.

# 292
За много години!
Леко да боледуват всички болни.

Нашата карантина свърши. По-леко грип не сме карали, два-три дни запушени носове, драскащо гърло, младежът вдигна еднократно 38 градуса за половин час. Домашните тестове бяха отрицателни, но ПСР беше положителен.

За очилата да си кажа. Simple Smile
Първите очила на сина ми съвпаднаха с тръгването на градина. Градината беше много по-голям стрес.
Той няма спомен за себе си без очила, изобщо не иска и да чуе за лещи. Има много астегматизъм и много късогледство. Дори с очилата няма 100 процента зрение, а без тях е практически сляп. И 3Д зрение няма, ама то човек не може без косур.
Дъщеря ми имаше орлово зрение до миналата година. Ген ли, ДО ли, но от миналата година и тя е с късогледство, но малко. Също се харесва с очила.
Та разбирам добре мъката с лещите. Дано има успех, щом ще помогне.

# 293
  • София
Разорих се от тестове. Постоянно някой киха и кашля из къщи след нова година... До тук 4 теста за каката, два за мен, два за набора (извън училищните)... Всичките отрицателни. До гуша ми дойде вече от това.

Колко добре те разбирам... Sad
Аз правих 3 като бях със синузит (домашни) - ами 30-на лв. не ми бяха излишни...
Сега имат положителен (по всяка вероятност) съученик - хайде пак ще се зареждам с тестове... пък то, говедото, само босо (без чорапи!!!) ходи... Sad А какво добричко бебенце беше, на година и половина като се събуди пристигаше в хола въоръжен с чорапи, пантофи, елече, пате и биба... Пък разправят, че с бебе било трудно. Трънки! Искам само бебета!

# 294
  • София
Вижте в Гален, цените са под 10 лв. и са добри.

# 295
  • София

... пък то, говедото, само босо (без чорапи!!!) ходи... Sad А какво добричко бебенце беше, на година и половина като се събуди пристигаше в хола въоръжен с чорапи, пантофи, елече, пате и биба... Пък разправят, че с бебе било трудно. Трънки! Искам само бебета!

Ох, същата работа е и у нас. Моя син на тия студове и всякакви вируси ходи по тениска и от горе яке тип анорак. По никакъв начин не мога да го накарам да си облече блуза или суитчер. Било му топло и така всеки ден ходи, а аз се притеснявам дали няма да се разболее.
На всички болни скоро оздравяване, на карантинираните бързо да им минава времето, а на контактните да са им отр. тестове Heart

# 296
Аз бях купила 50 теста от Германия, но се оказа, че не са много достоверни при нисък вирусен товар. Вече посвършиха, но в сряда като ми се обади, че й е лошо да я взема, купих и други от аптеката. При нас днес, утре и четвъртък са във ваканция. Честно казано, се радвам, защото има ужасно много болни. Нямаше да я пусна и вдругиден, но има да наваксва две контролни и ако не ги направи, ще й паднат драстично оценките.

Бързо да минава при всички!

# 297
  • София
Вижте в Гален, цените са под 10 лв. и са добри.

Какво е Гален и кои са добрите / читави / възможно акуратни тестове?
И благодаря за съвета!

ПП
Марти, да вземем да организираме група за взаимопомощ и подкрепа на родители с пубери, отказващи да се обличат според климатичните условия... Подозирам, че доста ще се присъединят... Grinning

Последна редакция: пн, 17 яну 2022, 21:17 от katiABV

# 298
Аптеки Гален. Имат и онлайн.
Аз купувах на Humasis от ремедиум. Някъде из темите четох, че бил добър, но е насипен в торбичка без упътване.

# 299

Колко добре те разбирам... Sad
Аз правих 3 като бях със синузит (домашни) - ами 30-на лв. не ми бяха излишни...
Сега имат положителен (по всяка вероятност) съученик - хайде пак ще се зареждам с тестове... пък то, говедото, само босо (без чорапи!!!) ходи... Sad А какво добричко бебенце беше, на година и половина като се събуди пристигаше в хола въоръжен с чорапи, пантофи, елече, пате и биба... Пък разправят, че с бебе било трудно. Трънки! Искам само бебета!

Преди два дена купих назален за 6 лева. От аптеката ми казаха, че независимо от ниската цена, са ефективни. Отрицателен е, окозах се с проста ангина и съм на АБ.
Моят в къщи ходи гол до кръста, бос. Само викам и ефектът е нулев.

Общи условия

Активация на акаунт