Сушилнята - всякакви въпроси и отговори - тема 21

• 48 988
  • 753
  •   1
Отговори
# 150
meg_n, не мисля, че ще има проблем.
Колко разстоянието между гърба на шкафа и сушилнята?
[/quote

Отзад няма гръб , отворено е .
Благодаря, Djordja!🌞
А стена поне има - какво е разстоянието?

# 151
Ако мнение на 8 месеца ти върши работа, мога да ти предам
Аз бих се възползвала, ако е удобно. Също мисля да си взема такава, от пералнята ил засега съм много доволна.

# 152
  • Пловдив
Djordja, има стена. Мисля че има отстояние 5 см. Но да съм сигурна довечера ще го измеря. Предполагам, че ако има 5 и повече няма да има проблем. Сега остава да убедя ММ. Благодаря!❤

# 153
Здравейте отново! Самоцитирам се , за да помоля притежателите на Gorenje DA83IL/I  да споделят ако тяхната сушилня е монтирана на по - малко от 10 см от стена / страна на мебел , дали имат проблем с прегряване. Сега ММ иска да развалим цялата конструкция , за да остане повече разстояние до стената.

Ако има място между тавана и покрива на шкафа можете евентуално да монтирате на покрива на шкафа, в задния десен ъгъл едно такова "охлювче" и то ще издухва цялата топлина от шкафа.

https://vikiwat.com/ventilator-promishlen-bdras-85-40-230vac-30w … 90m3-h-tip-ohlyuv

# 154
  • Варна
Ние тепърва ще започваме да я използваме така.До сега две години стоя на пода,с доста свободно пространство от дясно,а от ляво беше на 10 см от хладилника(случайно,не съм го търсил това разстояние). По онази схема,която бяхте показали по-рано ,според мен производителя има предвид да е на 10 см. странично от стена,а не че точно от дясно трябва да е на 10 см.Дори и така да е,нашата ще се ползва с много по-малко остояние,около 2 см.,но отзад ще има около 10 см,което за мен е по-важно.

Аз имам въпрос за пералнята,ползвате ли я редовно,доволни ли сте или тепърва ще идва времето и на нея?
Ние също заложихме на същата комбинация пералня/сушилня.Пералнята за сега е пускана само веднъж на 90 C с малко прах за бяло за да почисти/дезинфекцира барабана.Доста тиха ми се стори.

# 155
  • Пловдив

Това е въпросният шкаф. Сега уредите са сложени, но не са свързани. Мъж с пушка , за съжаление все още нищо не ползвам в апартамента, включително и пералнята. Трябваше всичко да е готово за Коледа, но знаете българските " майстори " и фирми... Така че впечатления нямам още.🙂 Отивам да меря разстоянието.🤔

# 156
  • Велики Преслав
Веве, преди време и аз я препоръчах и една потребителка ме светна за нея, машината не е давала дефект. Тиха е.
Като неен голям плюс мога да изтъкна, че свободно можеш да избираш между няколко температури на сушене. Това за мен е плюс, защото ако желая мога да настроя дори и на памук да суши с леко затоплен въздух.

Фиртъра и е хубав, не пропуща надолу мъх
Не свива
Тъч управлението работи много добре. Добре в смисъл, че например, при някои модели на Канди, трябва малко да се попотиш, докато тъча приеме команда. Тази си приема от първото натискане.
Тиха е.

Като минуси, мога да изтъкна, че не е от най-експедитивните машини. За 9 кг пране изцентрофугирано на 1400 оборота (хавлии) и трябваха 2ч и 40 минути. Не е много бавна, има и по-бързи обаче.

Аз съм я гледал на живо. Пробвал съм я, но я нямам. Мнението ми отгоре е омбинирано от потребители и мен.

Аз имам много сушилни, къде подарявани, къде втора ръка, къде нови, и много харесвам марките АЕГ, Аско, Ariston (за съжаление моята Аристон е стара вече и мнението ми не е 100 процентно  за тях, но май се завръщат с добро качество) и някои модели на Горение, Шарп, Миеле, Самсунг и други.

Не харесвам марките БЕКО и разнородния му нисък клас в Технополис, Бош, Финлукс и ЛГ

# 157
  • Варна
Спокойнооо,ще стане.И ние трябваше 2020г. лятото да се нанесем ама,на...стана 2022г.Хубаво е,че шкафа отзад е отворен.Според мен няма да има проблем.Поне нашата ще я ползваме точно по този начин.

# 158
  • Велики Преслав
Според мене също. Два пръста даже и стигат.

# 159
И ако искате да се застраховате има място отгоре за вентилаторчето. Трябва само да се пробие дупка с 5 см боркоронка, да се завинти отгоре с 4 винтчета и да се захрани.

# 160
meg_n оставете си уредите така. Щом гърбът е отворен, няма проблем.

# 161
  • Пловдив
Благодаря на всички за включването по моя казус и съветите!🥰 Измерих разстоянието между стената и гърба на СМ - 7 см. е.Решено - оставяме го така!

# 162
Аз с още един малко тъп въпрос.Blush
Ако дрехата се свие от сушилнята, то еднократно ли е? Следващия път като пусна дрехата ще се свие ли още?

# 163
  • Велики Преслав
Аз с още един малко тъп въпрос.Blush
Ако дрехата се свие от сушилнята, то еднократно ли е? Следващия път като пусна дрехата ще се свие ли още?
Зависи много. Някои се свиват еднократно. Има обаче които се свиват повече и повече всеки следващ път.

# 164
Здравейте,
консултант ни препоръча този модел сушилня -
https://bosch-home.expo2000.bg/produkt/washers-dryers/tumble-dryers/wtw876lby/
Самопочистваща е, но има и достъп отдолу за почистване, ако се налага. Може ли мнения, струва ли си?

Друг модел, който ни предложи е този - https://www.samsung.com/bg/washers-and-dryers/dryers/dryer-dv80t … e-dv80ta020tt-le/
Каза, че клиентите били много доволни от този модел, въпреки по-ниския ценови клас. Какво бихте казали?

Искаме сушилня, която да не свива дрехите и да не трябва да досушавам след сушенето (освен ако не е специфична материя разбира се). Пет години ползваме модел на Уърпул и сума ти и дрехи ми сви въпреки че ги деля по материи + че много кофти са измислени филтрите. Искаме да го сменим с уред, който наистина върши работа. Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт