Сушилнята - всякакви въпроси и отговори - тема 21

• 49 045
  • 753
  •   1
Отговори
# 300
Здравейте! И аз възнамерявам тези дни да взема сушилня. Харесала съм този модел на Самсунг. Има ли някой впечатления? https://www.technopolis.bg/bg/Sushilni/Sushilnya-SAMSUNG-DV80T5220AX-S7/p/681672

# 301
Здравейте! И аз възнамерявам тези дни да взема сушилня. Харесала съм този модел на Самсунг. Има ли някой впечатления? https://www.technopolis.bg/bg/Sushilni/Sushilnya-SAMSUNG-DV80T5220AX-S7/p/681672
Върни малко назад - някой наскоро я коментираше. Имаше някакви смалени дрехи, по спомен…

# 302
По-рано писах въпрос за едно АЕГ или Електролукс. Накрая не избрах нито една от двете. В технополис са пуснали някаква онлайн промоция и взех https://www.technopolis.bg/bg/Sushilni/Sushilnya-ELECTROLUX-EW9H478S/p/688378 Като мине някакво време ще пиша да кажа как е.

# 303
  • Велики Преслав
Няма нужда. Страхотна машинка.

# 304
По-рано писах въпрос за едно АЕГ или Електролукс. Накрая не избрах нито една от двете. В технополис са пуснали някаква онлайн промоция и взех https://www.technopolis.bg/bg/Sushilni/Sushilnya-ELECTROLUX-EW9H478S/p/688378 Като мине някакво време ще пиша да кажа как е.
Хубава е тази сушилня. Аз поне, ще се радвам след време да дадеш отзив.
Като я занесете в къщи,  я разопаковайте и я оставете няколко часа  (2-3) преди да я включите в тока.

# 305
Здравейте! От няколко години ползвам сушилня Miele и съм изключително доволна. Чудя се,обаче,коя е най-икономичната програма,когато се сушат тениски, панталони, чаршафи, кърпи?

# 306
  • София
Някой с опит с Miele може ли да сподели дали функцията SteamFinish си заслужава? При подобни други параметри сушилнята без тази функция е 2100, а с нея 3100. Ако ще ми спести гладенето ще ги прежаля, въпросът е да не са пари на вятъра.
Добре де, как точно си представяте сушилня да глади? Едно е да има таква функция, на която да сложите 2-3 ризи, след което да се изгладят за доста по-кратко време и по-лесно и съвсем друго е да очаквате, че цяло пране, минато през "пАра" ще излезе напълно изгладено.

# 307
  • в 1001-та нощ
Имам едно запитване към тези, които имат сушилни. разпиляват ли Ви се мъхчета извън филтрите, например по контейнера, в който се събира кондензираната вода, за да се изхвърли, повратичката, отзад на капака.

Около първата профилактика в оторизиран серзвиз - започна такова разпиляване на мъхчета, а ползвам двете кошници и гъба филтър. Не са скъсани или повредени. Имам чувството, че някъде има отвор, през който преминаат мъхове и се разпиляват.

Затова и въпросът ми е - при Вас така ли е? Вероятно зависи от сушилнята - моята е Бош, 4-та серия.

Ето и снимки:

Така изглежда контейнера за вода, като го отворя след сушена. Този мъх е събран от 1 сушене - вадя го, изпразвам го и го мия на чешмата на всяко ползване. По същия начин почиствам и мия кошниците - но тях не сън снимала, тъй като там да има мъх не е необичайно. Но, за да се трупа и по контейнера - значи някъде вътре си циркулира. Не виждам как ще мине през гъбата.

Мъх по вратичката, събран от едно сушене:

Мъх на задния капак:

Последната профилактика е била през май 2021 г. Горе долу на 6 месеца се налага - започва да суши по-бавно и след почистване в оторизирания сервиз се оправя.

Те вероятно не оглеждат всичко, макар, че аз всеки път обяснявам това. И ми се отговаря - няма проблеми, ще я почистим. То за тях е бизнес, а за мен разходи. Към 130 лв беше почистването.

Но продължавам да съм озадачена - нормално ли е това и така ли е при Вас. Преди да говоря пак със сервиза - реших все пак да попитам тук. Ако при всички е така - да не ги занимавам.

# 308
Така като гледам е Бош , нали ? Самопочистваща ли е ?

# 309
  • Велики Преслав
Алена, това на 100 процента е от уплътнителя на барабана отпред и отзад. Не е от дреха. Той е точно такъв, мъхест и като остарее започва едно ронене и пилеене. Понякога се случва заради увиснала ролка.

# 310
  • на Мелмак
Сименс е моята, само отгоре, понякога ми се появява, рядко. Самопочистваща е, на 6+ години, още не е профилирана, не се справих с таблетките, които взех, напролет мисля да я закарам в сервиза да я изчистят, да не я мисля и да ми покажат тъкмо тези таблетки как се ползват.
Алена, това не е нормално, според мен.

# 311
Със сигурност не е нормално. Виж и Васил какво ти е написал.

# 312
  • в 1001-та нощ
Благодаря Ви Simple Smile Обаждам се в Бош!

# 313
Покажи им снимките, че да не ти философства някой "техник" насреща.

# 314
  • Велики Преслав
Алена и него чисти. Нека се вижда. Иначе може да я отворят да кажат, че не духа през него и да си тръгнат. А то е в начален стадий и още уплътнява.

Общи условия

Активация на акаунт