Сушилнята - всякакви въпроси и отговори - тема 21

• 49 007
  • 753
  •   1
Отговори
# 180
Провери хубаво прането . Някъде там са . В джобове , ръкави , между чаршафи..

Последна редакция: чт, 20 яну 2022, 10:20 от blueberrу

# 181
Щом са прани в мрежа, значи 100% не са в пералнята.
Завират се в ръкави, в джобове... Хубаво разтръскайте и обърнете дрехите. Ще изскочат.

# 182
  • Варна
Миналата зима се разхождах цял ден с чорап на детето в дънките.Така се беше наврял и залепнал вътре на нивото на задната част на бедрото,че цял ден изобщо не съм разбрал,че е там.Вечерта като се събличах и изпада.Жена ми беше много щастлива,била го издирвала 2 седмици.
Та,някъде в прането ще са Simple Smile

# 183
Намерих ги! Бяха в прането 😄. Благодаря на всички!

# 184
Имам кондензна сушилня siemens iq590 champion. Проблемът е следния: Слагам дрехите излезли от центрофугата, завъртам копчето Schranktrocken+ (на тази програма пускам винаги дрехите) и тя започва с първоначално време 2:29 мин. За пет минути обаче и свършва въртенето и се занулява. След това започва да издава три пъти сигнал и светва копчето Behalter. Моля ви за помощ.

Последна редакция: пт, 21 яну 2022, 17:52 от 𝒮𝓅𝓇𝒾𝓃𝑔 𝓅𝓇𝒾𝓃𝒸𝑒𝓈𝓈

# 185
  • Варна
Да не е пълен контейнера за конденза?

# 186
Този големият отгоре, който събира водата ли? Празен е.

# 187
  • Варна
Лампичката за контейнера свети или мига? Прилича на вероятен проблем с помпата или нужда от почистване на кондензатора.

# 188
Мига. А кондензаторът ли е тази кутия дългата, в която се събира водата?

# 189
Мига. А кондензаторът ли е тази кутия дългата, в която се събира водата?
Не. Изглежда така:

На контейнера, в който се събира водата, има един филтър. Той чист ли е?

Последна редакция: пт, 21 яну 2022, 19:22 от petiaivanov

# 190
Като сме на вълна кондензатори да попитам. На моята баба АЕГ-конденз. има един филтър на вратата и долу в ляво се отваря за кондензатора. Този на вратата се чисти на всяко ползване и се хвърля водтата ама кондензатора го чистя по рядко (той се вади целият като чекмедже) Аз да не би 10 години да не съм забелязала някой филтър?
 Не съм я чистила в сервиз никога, не съм и знаела че трябва. Решила съм да я сменям заради енергийната консумация и едно запъване което ми прави, но като чета профилатики,подръжки и т.н. започвам да се замислям.

# 191
Профилактика се прави, когато уредът започне да създава проблеми при сушенето, а не просто така на някакъв период.
Не я сменяйте само заради енергийната консумация. Ще сгрешите.

# 192
Здравейте, в момента сме с комбинирана сушилня на Аристон, от която въобще не съм доволна- мачка дрехите така, че после няма гладене. До сега не беше проблем - простирахме в стая, която беше свободна, но сега ще ни трябва за детска.

Решила съм да я сменям с отделни уреди, но ММ ме бойкотира- тъкмо приключваме по-тежък ремонт и мисля, че не му се занимава, та ще съм много благодарна на помощ. Ето какъв е казуса:

Пералнята се намира в една ниша (заобиколена е от три страни). Отляво е комин и стената е доста тънка. Другите две стени са нормално дебели. Мога да позиционирам сушилнята само отгоре на пералнята, няма къде другаде да я сложа в апартамента. Трябва рафта/поставка за сушилнята да се захване по издръжлив начин за стените. Уловката е, че стените не могат да се продупчат изцяло, защото от другата им част е вече направена мазилката. ММ мислеше за някакъв вариант с метален стелаж. Дайте идеи как сте го осъществили у вас, не може да е толкова сложно, но мен по техническата част хич ме няма. Иначе нишата е достатъчно широка така, че да има повече от 10 см разстояние между сушилнята и стените. Друго уточнение, което може би има значение- тази ниша ще я затваряме с врата, така че ако може просто да поръчам да ми изработят шкаф и сушилня да стои на втори ред, ми върши идеална работа. Според ММ ПДЧ шкаф не е достатъчно устойчив да сложиш вътре два уреда с вибрация, но пък той не е майстор и обича да се презастрахова. Аз от стоя страна чета в интернет за вертикален монтаж на сушилня над пералня просто с някакви скоби и ми се струва, че ненужно усложняваме ситуацията.

И още един въпрос- при бюджет до около 2000 лв. има ли сушилня, която да отговаря на критериите по-долу, за да преценя дали въобще да се занимавам:
1)   Най-важният ми 😊- да не мачка дрехите
2)   Клас на кондензация А, както казах, ще затварям въпросната ниша
3)   Тиха
4)   Комплект за източване - водата да отива в канала с маркуч
5)   Самопочистване на топлообменника

Последна редакция: сб, 22 яну 2022, 15:36 от Gebura

# 193
  • Велики Преслав
Охо, аз за 2000 лв, хем пералня, хем сушилня ще си купя.
Системата за самопочистване, не бива да ви благне толкова.
Вече всички качествени машини са тихи.

# 194
Gebura, слагате сушилнята директно върху пералнята, която трябва да е добре нивелирана. Не ви трябват никави стелажи. Най-много, ако нещо не пасват размерите, свързващ кит да купите.
Като марки за сушилня избирайте между : Миле, АЕГ- от 7 серия нагоре и Бош-6 и 8 серия.

Общи условия

Активация на акаунт