Сам и самотен

• 22 803
  • 585
  •   1
Отговори
# 525
Сигурно малко повече от теб съм гледала и Питърсън и всякаквите канали, направени специално за отхвърлени мъже.
В коментарите е много тъжно. И каква е целта в крайна сметка? С това мразене на жените и генерализиране, ще намерят някоя, която да ги обича ли?

# 526
  • София
Разбира се, че не. А и да намерят, няма да имат здравословна връзка с такова мислене. Но понеже те така и така не намират, поне да могат да се оправдаят, че жените са им виновни.

Нямам особен интерес към такива канали, но всичко, с което съм се сблъскала откъм Питърсън, Ред пил и представителите на фен клубовече им, е доста показателно. И наистина е тъжно, защото виждаш едни изключително навити индивиди, чието мислене е плашещо сходно до това на разни сектанти и дори екстремисти. Това е техният начин да се справят със собствената си незавидна реалност, но не ги води до нещо добро. На всеки такъв бих препоръчала да работи върху себе си, да развива физиката си, психиката си, личността си, да има цели, да гони постижения, да се изправи срещу страховете си, а не да търси да ги оправдава и прехвърля отговорността на друг. Но това е трудно и за да се случи е необходимо да се признае, че грешката е вътре в теб, не в света или жените. Но в крайна сметка, всеки си отговаря за решенията със собственото си битие, колкото и да бяга от поемане на своята част от отговорността.

# 527
Елора, аз достатъчно занимания си имам, само минавам да се позабавлявам малко, 2-3 пъти на няколко месеца с такива, като теб Wink Не го гледай, това е Jordan Peterson, един много умен човек от който има много, какво да се научи, ти сама не искаш да възприемаш нова информация от по-начетени хора, като мен, какво остава за Jordan Peterson. Аз, като гледам ти повече си киснала, за всичките тея мнение, можеше да си вложила времето в нещо полезно и да си намерила мъжът на мечтите си, като си по-послушна, хрисима, а не такава асертивна и лоша.

Да де, като ти се насъбере злобата викаш, чакай да излея помия върху жените Joy
А тоз е умен колкото теб, демек хич.
А това кой колко мнения има не е показателно за абсолютно нищо, но щом ти изнася да го използваш си е твоя работа.
И не помня да съм ти искала съвет за търсене на мъж. Да съм писала някъде че търся мъж? Отново чукча писател, но не и читател.
Иначе ти добър пример не може да бъдеш за никого, но можеш да бъдеш ужасно предупреждение.
Умните хора четат книги за да функционират гънките, глупавите и мързеливите гледат клипчета. Защото ги мързи да мислят и обичат смляна и обработена информация. А мозъкът е мускул. Но ти си го лишил от тренировка.
Гледането само на клипчета лишава човек от нещо важно, а това е въображението. При гледане на видео, мозъчето ти гледа представата на някой друг, чужда визия, чуждо въображение. Гледаш нещо смляно и го попиваш като гъба, защото не искаш да мислиш. И така мозъка закърнява.
Човек без въображение е сакат човек. Обикновен консуматор.

Джордън Питърсън, гурото на отхвърлените момченца.
Скрит текст:
Прави добро съчетание между повтаряне на супер елементарни неща, които на повечето поне малко зрели хора са им пределно ясни, но жизнено нужни за определен таргет да чуе то авторитетна фигура, и съждения, които на същия този таргет много им се иска да са истина, и затова попиват като гъба. Добър оратор е и е интелигентен, но на повечете зрели и интелигентни хора са им прозрачни подходите, които използва - силна доминантност в изказа, нетърпяща ответна реакция (защото доста от приказките му могат да бъдат лесно оспорени, затова и се старае да не допусне опонента да взима много думата) и други манипулативни техники за изместване на фокуса и печелене на спор. За съжаление това е и целта, а не търсенето на истината. Човекът се е насочил много добре как да прави пари от "изгубени" момченца, които не се вписват в обществото, семействата си, и най-вече сред жените. Не знам доколко им помага да издрапат от блатото или просто да се почувстват у дома си в него.

Елементарен човек. Когато човек е природно прост, висшето няма да му помогне.
Интелигентния човек ще изслуша и другата страна, а няма да се налага като пет годишно келешче.
Импонира му на Иван, затова го мисли за някакъв бог едва ли не.
Очаквам утре да каже, че земята е плоска, щото имало такова движение и гледал клипче Grinning

# 528
Плашещото е, че все повече млади мъже са тръгнали по този път. Трудно е да ги подмине подобен контент. Започват да липсват елементарни жестове, за кавалерстване дума не може да става. Отказват и напълно да поемат отговорност за себе си и за отговорностите, които все пак трябва да поемат, ако искат да бъдат във връзка. Обаче очакват жените да си влизат в тяхната роля... защото така Simple Smile

Те са ми еквивалента на другите откачени - "феминистките", които отказват да се обезкосмяват, и изпадат в истерия, ако някой им отвори или задържи вратата.

# 529
  • София
Те са ми еквивалента на другите откачени - "феминистките", които отказват да се обезкосмяват, и изпадат в истерия, ако някой им отвори или задържи вратата.

Точно същото бях написала преди няколко страници. В крайна сметка, тези хора вредят основно на себе си, защото се вмирисват в собственото си блато. Дори някой да успее да се мотивира да се промени следвайки такива идеологии, когато в дъното стоят тези нагласи, ще отрови всякакви бъдещи взаимотношения, които успее да завърти, и за себе си, и за партньора си. Поне да им носеше истинска утеха, а те видно са още по-навити и озлобени в положението, в което се намират.

# 530
  • Somewhere beyond the moon and stars
И наистина е тъжно, защото виждаш едни изключително навити индивиди, чието мислене е плашещо сходно до това на разни сектанти и дори екстремисти. Това е техният начин да се справят със собствената си незавидна реалност, но не ги води до нещо добро.
Двуизмерните виждания за света (добро/зло, жени/мъже, вярващи/непросветени, нашите/вашите и т. н. ) са доста наивни и нереалистични, затова и поддържащите ги имат проблеми с приемането си в обществото. Нещата - и хората - са комплексни и нюансирани.

# 531
Абе не сте много наясно с Питърсън, доста далеч е от типичния Ред Пил на Роло Томази да кажем.
Да, такъв му е изказа - рязък, доминантен, не търпящ възражения... Но за разлика от Томази си казва директно - ей пич, смотан си... Подобрявай се....
А Томази - е не си ти смотания бе пич, жените са ..... те търсят алфи, малфи..... Ти си спи спокойно, не е твоя вината. Продава евтина чиста съвест...

Залитат младите мъже щото е по-лесно някой друг да е виновен, иначе остава да са си виновни те....

А, че жените си търсят алфи и т.н не е лъжа, и не е от вчера. И? От хиляди години си е така. Тва е играта, играеш ако искаш.

И в случая Иван се опитва да пробута същата евтина чиста съвест на автора на темата.

# 532
Еми Иван не е в услуга на автора. Освен, ако не иска да умре "Сам и самотен". Не знам дали има нещо по-отблъскващо от мрънкач, на който жените са му виновни за всичко, а той видиш ли, такова чудо на еволюцията, никоя не го ще.

# 533
  • София
Да, Питърсън определено действа по друг начин, но лошото е, че съм забелязала, колко често се попиват точно аспектите, които включват подбиване на жените, което кара доминтната му грубост да се издига като някаква голяма добродетел срещу "лошите женски". Затова и казвам, дори да подейства частта със "смотан си, подобрявай се", на крилете на това противопоставяне с женския пол, няма да доведе добри резултати в далечен план, защото те още ще биват привиждани като врагове на мъжете, които трябва да бъдат преборени, за да вирее мъжът. Което иронично не е невярно, но от гледна точка на това, че такива мъже често превръщат жените във врагове, когато не се справят с тях, което им пречи да могат да имат нормални взаимоотношения с тях. В крайна сметка, надеждата, че подобрявайки се сам ще излезеш от грешните нагласи и ще видиш грешките си, съществува, но не е особено вероятно или стабилна. Нагласите трябва да се развиват заедно с всичко останало.

Иначе познавам един такъв алфа мъжкар, който наистина си върти жени както си иска. Запомнила съм някои неща, които ми е казвал, като сме си говорили. Едното е, с жените трябва да можеш да си говориш. В общуването е истината. Другото е, отношение. Не можеш да я заведеш някъде и да не искаш едно кафе да й вземеш. Негови думи. Има си подход, общува си свободно, знае как да ти обърне внимание, да се погрижи за теб. Добра емоционална интелигетност показва, което си е рядкост сред мъжете. Пич е, трениран, гали и окото, ама и душата, кеф е да си говориш с него. Та така за алфите и пчеличките.

# 534
  • Sofia
Малко или много генетично е заложено на жените да избират мъж, който ще ги защитава и ще е способен да се грижи за тях.
Честно казано не си представям да срещна миризлив, грозен клошар и да се влюбя безумно в него Mr. Green
Някакво равенство трябва да има.
В миналия век  жените не са имали много права, точно благодарение на комплексите на мъжете са търсели стабилни мъже. И мъжете мрънкат за това, но точно те са създали тази ситуация.
Даже и преди няколко хиляди години не виждам как една пещерна жена би избрала хилав мъж, трудно улавящ дивеч, пред силен и лесно улавящ всякакви животни.

Uncommon, човекът просто не е комплексиран, затова има и разбирателство.
Аз познавам точно обратни ситуации. В един момент тя започва повече да изкарва, той доста по-малко, той се комплексира и го избива на комплекси. И последва раздяла.
Разбира се Иван ако има такива познати, веднага ще заключи, че жената го е напуснала, защото той изкарва малко. А не е така. Напуснала го защото нормална жена лошо отношение не търпи и е логично да му се бие шута.
Но на Иван му е лесно да си съчинява причини за раздяла. Вече коректността и истината - кучета ги яли.

Елора, напълно подкрепям написаното от теб по-горе! И точно това имах предвид, като отговарях на Иван.

Да не бърка резултата с причината, довела до него! Резултатът може да бъде напуснала мъжа си жена. И то точно след като тя се е издигнала финансово/икономически/социално. Но не самият факт на промяната при нея я кара да промени отношението и поведението си към него. Не! А това, че мъжът се сдухва, комплексира и започва да го избива на неадекватно държание спрямо жената! Започва да я чувства едва ли не като враг, като съперник, или дори й завижда тайно за постиженията, вместо да се радва за нея, да е щастлив, че са заедно, че са двойка, че са екип и да се стимулира и вдъхнови от нея да се развива и той, ако го желае, разбира се.

# 535
Подсетих се от поста на Лъвицата за още един съвет към автора. Blush

Казвай на жените каквото искат да чуят, другарю. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 536
  • София
Ами не е случаен изразът, “you get more flies with honey than with vinegar” Stuck Out Tongue Winking Eye

Нагласата, че някоя ще стои при даден мъж само, ако я смачка достатъчно, че да му падне под нивото, говори единствено за много ниско ниво.

# 537
Скрит текст:
Не ми се получава с цитати в цитатите от телефона. :/
 Иначе авторът пита как да влезе във връзка с момиче, Иван му обяснява, че има сметка да вържеш някоя, защото ѝ се вменява задължение да му пуска редовно..

Мда, то развален телефон стана.
Все едно чета тъп виц

Скрит текст:
Въпрос:
Ако аз имам 4 молива, а ти имаш 7 ябълки колко палачинки могат да се поберат на покрива?
Отговор:
Лилаво, защото извънземните не носят шапки.
Авторът споделя проблем на който Иван  не отговаря на въпросите по никакъв начин, нито му помага. Просто някакви монолози се леят.

Няма никакви монолози, авторът, ако е умен ще слуша, всичко, което съм написал е навързано с въпросите, които има, както и всички неща в живота са навързани.

Дай му ти малко акъл, виждам, че не ти липсва, предполагам простите същества, мъжете го нямат този капацитет, мъжете, които са измислили 99% от всичко, което е около теб,компютъра, телефона, лаптопа или от каквото там пишеш толкова умно и ми остроумничиш, пак е измислено от мъже. Къщата или апартаментът, в който живееш пак са построени от мъже, иначе ще си на улицата, защото нямат, мъжете капацитет, реално всичко удобства на съвременната цивилизация е благодарение на мъжете, те умират в инциденти при работа и още и още не ми се изброява, като ми кажеш нещо, което е измислено от жена, пак ми пиши, ако ще тръгваш с аргумента жената ражда, да, но пак е нужен сперматозоид за да имаш дете, пак е нужен мъж за тая работа. А ти, като една умна жена на тепсия, ти е поднесено всичко и не го оценяваш, ако се върнем 2-3 века назад, друго ще заприказваш, просто мъжете, които са създали днешния свят са вече 2 метра под гроба и всичко е невидимо, както винаги жените не оценяват нищо, което мъжете са направили, да, мъжете правим за вас много повече и сме направили, просто не се оценява, няма как жената да прави повече за мъжа, защото не е в природата на жената да прави нещо за него. Връзката е Мъж > Жена > Деца, мъжете са направили живота по-лесен за децата и жените, защото се грижат за тях, жената прави неща за децата си, мъжът прави за децата и жената си, мъжете имаме отговорности към вас, вие към нас не, огледай се малко, а не да тръгваш с личностни нападки.
Първо и най-важно, авторът, дори и да не е умен, НЕ трябва да следва съветите ти, защото с тях и гей връзка не би успял да завъди. А казва, че това иска, не да строи къща и да изобретява интернет.
 И лично към Иван, някога да си се запитвал Защо? Защо горките мъже "робуват" на жените от хилядолетия?
 О, и да вметна, че болшинството мъже получават секс, без да си плащат, под каквато и да била форма. Или осигуряват секс на жената, въпрос на гледна точка.😁

# 538
Хора, ред пилърите заслужават само и единствено мълчаливо презрение. Не отговаряйте и не се занимавайте и газ ще пикаят. 0 внимание и отговори.
Вече има ответно женско движение на запад и в България ще дойде.
Строят се къщички за сингъли из Европата. Явно е новото нормално.
Мразещият мрази преди всичко себе си.

# 539
Да видим, колко сте сипали пак, като гледам много неща свързани с темата на автора сте написали, иначе, аз я размивах много, точно така, ако трябва да почвам на една по една, къде са грешките, няма да му се види края Wink.

Ще сумаризирам, че не ми се занимава да отговарям на откровени простотии и личностни нападки на повечето от вас, с малки изключения.  Джордън Питърсън си е съвсем начетен човек, който не иска да го слуша, може да не му са удобни нещата, който казва, точно така, казва, че не само жените сте жертвите, колкото и да ви се иска, има и мъже жертви, обръща внимание на мъжките проблеми, които са неглижирани и помага на мъжете и авторът има какво да научи от него. Няма никакво настройване срещу жените от негова страна, от Питърсън, нито мрънкане, а казва фактите, които не са розови и много мъже, като ги чуят  могат да си подобрят живота, а не да се дават съвети от сорта общуването, общуването никога не е било условие, дали ще се хване с теб или не, а просто един плюс, ако мъжът си живее с мама и тате, 150 е висок, няма нищо постигнато на 35 години, може да си общува, колкото иска, което пак доказва, че това пак е съвет, който не е решаващ, а просто един бонус. Жените не се събират с мъже, които са с по-нисък статус, генерално, това не означава, 100% от случаите са така, но по-големият % е така, но просто самите жени не го искат, не, че винаги мъжете не са чувствали комфортно, поради тази причина, мъжът трябва да има постижения в живота, хубава работа , да има сигурност и да е на по-високо ниво от жената, а не да има перфектни социални умения. Къщата и интернетът бяха дадени в друг контекст, че се пренебрегват мъжките постижения и буквално всичко, което е направено с мъжки усилия е подценявано и се гледа с насмешка и в темата за всички мъже, които са дали жертва, живота си са дали или здравето, евала. Не знам, дали точната дума е робуване, но съм чувал и жени, които казват, че мъжете трябва да се роби да, умираме по-рано, в по-рискови професии сме и т.н и т.н, всичко това е за да се направи животът на децата и жените по-лесен, за да може в един момент да дойдат силни и независими жени и да казват "аз нямам нужда от мъж", нищо, че ако не са мъжете да докарат тировете с храни ще седи гледна,  по мините пак са мъже и т.н. Сексът, не знам какво общо си имаше, всеки човек си плаща за всичко в живота, на нас времето ни изтича и е лимитирано, всичко е размяна на времето за нещо друго, несъзнателно или съзнателно(по-лошото), винаги има размяна, наивните хора, които си мислят, че няма размяна се бъркат, даваме си най-ценното нещо в живота времето, за различни неща Питърсън също така си няма общо с ред пил и никога не е казвал, че е такъв, дори са го набеждавали за много бета, че е за брака.

Общи условия

Активация на акаунт