Мнение - отношения с колега

• 20 738
  • 418
  •   1
Отговори
# 360
Изясняването е за нея самата, да може да затвори тази страница веднъж за винаги, а не да се пита после след време така ли е било, не е ли било. Защото вече многократно го пишем, след като е стигнала до тук, не може просто да го забрави или да и мине. Според мен обаче има известен шанс за успех предвид всички обстоятелства около отношенията им.

# 361
Да, изясняването е за самата нея. Да не се чуди цял живот "Ами ако му бях казала, че го обичам, дали нещо щеше да се промени"?

# 362
Ами какво има да се чуди - хората, които се желаят и харесват взаимно, започват връзка. Ако не се харесват и не се желаят взаимно, не започват връзка. Дилемата се свежда до това.

# 363
  • София
Хората трябва да се научат да не прехвърлят локуса си на контрол върху всички околни. Той трябвало да й каже, че няма нищо, че да затвори страницата. Той няма да й каже такова нещо, защото звучи като типичен играч, който си четка егото с нейното харесване. Просто ще смотолеви нещо, и на вино и кино ще я заведе и пак до там.
И без да му се обяснява може да затвори страницата според скромното ми мнение.

# 364
  • SF
Е, как ще се чуди цял живот??? Цял живот?
Ако е толкова пък чак сериозно, да отива утре с пръстена.
Цял живот! По тази логика аз започвам да се чудя цял живот какво е могло да стане между мене и rf22.
Като я хване един ден мъжа й, че мисли за глупости и като я прати с децата при оня, за когото мисли цял живот, ще й се смени мисленето.
Хора се женят, деца, къщи, коли, кредити, общ бизнес и не мислят за това цял живот, тя ще мисли за колегата, с когото нищо не са имали.
На всяка страница поне по веднъж се споменава, че ЦЯЛ ЖИВОТ-..
Вие мислите ли непрекъснато, "цял живот", за връзките, които не сте имали?

# 365
Като срещне утре някой истински влюбен, който ще я грабне и ще й завърти главата, на бърза ръка ще го забрави този, ами даже ако случайно се сети ще си се чуди на акъла какво толкова му е харесала и защо го е мислила.

# 366
То че няма цял живот, няма, но междувременно качеството на същия тоя пуст живот пада, докато авторката стои кахърна и замислена. Не всеки може да сменя бързо фокуса, особено ако нещо му се струва недовършено. Тя докато мисли Драган харесва ли я, няма да види Петкан, който очевидно я харесва или пък би я харесал.

# 367
Смятам, че човек не бива да се обяснява никому в любов, преди да са се поне целунали (всъщност смятам, че преди да са преспали, е рано). 1. Малко е странно така изневиделица, 2. Отсрещният няма и да повярва.

# 368
А не може ли просто да го покани на вечеря ? След вечерята може да го покани да идат у тях на по чаша вино ? Едва ли има нормален мъж, който да откаже ?🤔

# 369
  • SF
The_Misery, толкова е хубаво да си влюбен. Кое качество на живот пада? Ами ако ни Драган, ни Петкан я вълнуват, много ли качествено живее?
И да, така е - докато е влюбена в Драган, не вижда Петкан, после като види Петкан, ще изпусне Спас... Това е положението, така стават нещата, но пък не може с всички, които сме забелязали и видели по пътя си.

# 370
  • София
Хубаво е, когато е взаимно...

Идеята на "изясняването" не е той директно да я отрезви (малко хора са склонни, и обикновено не са тези, които ще вкарат някой в такива чуденки с неясно поведение), а тя да тества реалността, да види с очите си какво зависи от действията й, за един ден да не си чуди за онзи 1%, за онова изключение, което е можела да е тя. И да, има хора, които прекарват дори цял живот, а ако не, прекалено дълго време да се чудят по такива неосъществени връзки. Хората имат нужда от яснота, от доказателство, от closure. Особено когато са млади и неопитни, а опит не се трупа с криене.

Ако пък се окаже обаче, че все пак има шанс? Истината е, че дейните хора са много по-печеливши в живота и обикновено те избират с кого да са. Ето нашия съфорумец Рф, многократно е казал, че съпругата му е била тази, която а правила крачки към него. Ако тя беше като авторката, щеше да си остане със симпатиите, той може би никога нямаше да я погледне под този ъгъл, и бракът и децата им нямаше да ги има. А вместо това са се влюбили и са заедно. На нея дали й пука, че тя е била дейната в началото, или си се кефи на мъжа, с когото е?

# 371
  • SF
Да, но той е бил като авторката, пък не е останал без връзка и да го мисли цял живот.
Напористото действие невинаги носи успехи. Знаеш ли колко действащи мъже и жени са отпратени с празни ръце?

# 372
  • София
А знаеш ли колко недействащи са си останали сами да чакат принца? Ще те отпратя веднъж, два пъти, пък ще си намериш човека. А действащия може и да не дойде за теб. Иначе рф не е от недействащи, просто така се е получило в тая връзка, доколкото помня.

# 373
  • SF
А знаеш ли колко недействащи са си останали сами да чакат принца?

Колкото и действащи.
За съжаление няма правило, което да ти гарантира какво ще ти е бъдещето, ако предприемеш нещо или ако го пропуснеш.
Ще ме отпратиш веднъж, два пъти и може да ме откажеш да действам изобщо. Или да мисля малко, преди да действам, а не просто да произвеждам енергия.
Не е важното и да си просто действащ. Важното е как действаш.

Ние не спорим, само си говорим. Не се упрекваме, не се критикуваме. Ти си сваляй мъжете, щом това те кара да се чувстваш по някакъв начин (уверена, действаща, успешна, бори ти любопитсвото...). На мене ми е по-добре, ако не ми се налага да провокирам, да се обяснявам, да предприемам стъпки. Не ме мъчи любопитство, не си задавам въпроси. Вярвам, че е станало това, което е трябвало, а това, което не ми е било нужно, съм го пропуснала.

# 374
Да, но той е бил като авторката, пък не е останал без връзка и да го мисли цял живот.
Напористото действие невинаги носи успехи. Знаеш ли колко действащи мъже и жени са отпратени с празни ръце?

Ами всъщност доста често я мисля, да ти кажа. Кофти е когато остане така всичко висящо. Много пъти съм я писал тая история, няма да я пиша пак.
И да готино беше, жена ми ме свали реално. При това действа доста упорито, другите момичета се отказваха от 1-2 пъти като не направя нищо или не им отговоря, но не и тя. Това обаче беше докато успя да ми привлече вниманието, като я харесах вече нищо не можеше да ме спре. Аз съм от много дейните, но като получа ясни сигнали. Не съм от тези, които тичат подир някоя докато ги огрее, ако ще и с години.

Общи условия

Активация на акаунт