Мнение - отношения с колега

• 20 641
  • 418
  •   1
Отговори
# 345
От изчетеното досега стигам да следния извод: На него му е пределно ясно, че тя е лапнала яко въдичката, обаче той не изпитва същото. По-скоро я приема като приятел и не иска да я загуби в случай, че преспят няколко пъти и той и бие шута. В началото е имало привличане, но той иска само секс и му е пределно ясно, че това ще я нарани.
Когато човек е влюбен винаги му личи. Дори и да е срамежлив, притеснителен и неуверен винаги си личи. Авторке, бъди сигурна, че той знае, че си влюбена в него.

# 346
От това, че на нас в темата ни стана пределно ясно, че тя е влюбена в него, не значи, че на него също (освен ако не чете темата).
Освен това аз въобще не вярвам, че е много влюбена, защото любовта подтиква човек да действа, дори с малки стъпчици да върви към насрещния, не да стои и нищо да не предприема и дори за кафе извън офиса да не спомене на обекта на чувствата си или пък за едно кино, сякаш всеки, с когото някога сме ходили на кино, го е приемал като обяснение в любов. Това са безобидни неща и ако сте във френдзоната, дори не са ясни знаци (ако сте почти непознати и дойдат изневиделица, тогава вече са знаци за нещо).
Тази тема ми напомня как като студентка харесвах един М., ама не толкова го харесвах него, колкото да си чеша езика, обсъждайки М. с другарите, щото нали те си обсъждаха някакви обекти на интерес, пък аз също се "интересувах" от М. Като се разбра, че момчето си има приятелка, тутакси ми мина "увлечението". Много бързо го забравих, та голям интерес беше, голяма работа. Както и да е, да предположим, че греша и авторката е много влюбена.
На нейно място бих казала следното:"Ваньо/Ники/Емо (какъвто е там), отдавна не си ме водил на вино! Онзи път в онова заведение беше много хубаво! Кога пак ще ме заведеш?"
И това ли е много дръзко? Не го кани тя, а припомня колко й е харесало, и иска пак да бъде заведена. Той даже може да не е разбрал колко й е харесало.
Получава допълнително червена точка, ако успее да застане до него, докато го казва, и да си сложи" приятелски" ръката на гърба му (изследванията показвали, че докосвания по гърба провокират мисли за секс у мъжете, докато по рамото и ръката се приемат като неутрални). Това не е трудно, ако в офиса той си седи на стола, а тя е права до него.
Е, авторке, можеш ли да направиш тия сложни неща?

(Божеее... дано тоя не чете темата! Laughing)

# 347
  • SF
Не е много дръзко. Хубав сценарий Simple Smile
Те вероятно си имат и други разговорчета с кафенца и присядване близо един до друг, но нищо не произлиза от тях.
Аз също съм убедена, че той си мисли, че тя го харесва и стига да поиска, би могъл... Също, ако той я харесваше по онзи начин, тя вече щеше да го знае. Мъж да пасува пред "готова" жена, ми е малко странно, освен ако няма причина. Едва ли го притеснява, че са колеги. Аз съм свидетел на много такива отношения между колеги. Обикновено жените се притесняват от клюки и да не пострада репутацията им, а мъжете въобще не го мислят така. Даже са окей с това да се шуми и се чувстват горди, че някой ги търси за любовници.

# 348
Лорелада, мен успя да ме убедиш и веднага бих започнала с малките стъпчици, ама пусто не го познавам тоя пич. Wink
Да видим дали ще убедиш и авторката.

# 349
Абе да го познавахме, да го хванем за ухото и да му кажем две приказки, ама не можем... Rolling Eyes

# 350
  • София
Мани недей, ще вземе да си хареса некоя от нас, и авторката ще реве Satisfied Време й е да се научи да флиртува така или иначе, нека си го ползва за опитно зайче, ако не друго. Смятам, примерът на Лорелада илюстрира, че подходът може да е елегантен, та дори хората, които се смущават от директни действия, би трябвало да се справят.

# 351
Лорче, признавам, че това предложение не е никак зле, но се опасявам, че не е в стила на авторката. Нея си я представям като по-тиха, срамежлива, на моменти плаха и нерешителна. Не би й отивало. Виж, на Лъвицата по-би прилягало. Grinning Grinning
Колд отношения?? Уот дъ фак?? Днешната младеж съвсем сте забравили кога какви термини да използвате. Есме е доста права за пасуването на мъжа, но да не продължавам, че пришки ще ми излязат. А ако тоя чете темата, може да знаем, че вече е сигурен в чувствата й и смесени сигнали няма. Единствено мога да посъветвам авторката да си гледа живота и кефа и да се сети, че съществуват и други.

# 352
  • София
Ооо, Мери, аз това ще го изпълня без проблеми, ама моите характерни методи на действие биха докарали на авторката минимум припадък, а по-вероятно инфаркт Joy Това ще си й пасне идеално, може малко да намали силата, дето се вика, но ми се струва напълно изпълнимо.

# 353
Тя авторката не е лошо да се научи, че всеки трябва да се бори за да постига целите си. Пасивно да стоиш и да чакаш да ти се случи, дори и за жена не винаги ще стане. Начини много, дадохме много идеи, варианти също, нещата обаче са в нейни ръце.
Иначе съм съгласен, винаги си личи когато някой е влюбен. Но дали ответната страна иска да го види, вече е друг въпрос. За тва действаш според ситуацията и квото стане.
Има го и другия момент, както беше споменато в един друг пример по-горе. В такава ситуация, единия влюбен, другия усеща, обаче си трае, четка си егото, назландисва се, просто щото е готино да си нечий обект на желанията. Обаче като влюбения си бие камшика, вземе та се сети, че май се е минал и става драмата. Може и тук да е такава ситуацията, но няма как да го знаем от дадената информация. За тва както вече казахме, сваляне на картите и по реакцията се вадят изводите ще я бъде ли, няма ли.

# 354
  • София
Авторке, не ги слушай. Ако искаше нещо, колкото и да е срамежлив, щеше да е направил еднозначни крачки, не ту така, ту онака. Напред- назад. Това са игричк и няма смисъл да се "бориш" за подобни екземпляри.

# 355
Ако наистина е влюбен, той трябва да е като героя от песента на Слави Трифонов: "Няма не искам, няма недей, щом те желая, ставам злодей..."
Разбирам. Thinking

# 356
Ако след година приятелство отношенията не са завили в посока романтика, твърде малко вероятно е да се случи.

# 357
Да, навлезли са стабилно във френд зоната, все пак отначало тя се е държала доста ненасърчително към неговите опити да направи нещо. Само с чакане от нейна страна сега няма да стане.
Ако още е свободен обаче и тя покаже интерес, може би. В тия неща няма нищо гарантирано.

# 358
Нямам нито една позната и приятелка, която да е постигнала успех с изясняване на несъществуващи отношения и измъчени диалози. Хубавите връзки се случват леко и от самосебе си, независимо какво показват по американските романтични комедии. Но ако човек го напъва да говори и да се обяснява, няма лошо!

# 359
И аз съм против признания, самопризнания и тежки разговори. Определено. Joy
Пратих ги само да ходят на кино и/или вино. Пък като приятели или друго, то ще си покаже.

Общи условия

Активация на акаунт