Мнение - отношения с колега

• 21 370
  • 418
  •   1
Отговори
# 330
Много плахо и сериозно подхождаш. Пробвай по-дръзко, по на майтап... Недей така спечено. Rolling Eyes
Тия колд настроения не ми харесват нещо. От цялата ситуация оставам с впечатлението да е искал нещо, но да му е минал мерака.

# 331
Много плахо и сериозно подхождаш. Пробвай по-дръзко, по на майтап... Недей така спечено. Rolling Eyes
Тия колд настроения не ми харесват нещо. От цялата ситуация оставам с впечатлението да е искал нещо, но да му е минал мерака.
Мда, май сме се разминали, така се оказва, напоследък все това си мисля....

# 332
За съжаление няма начин да не го изгубиш и като приятел. Да го гледаш с друга (което е въпрос на време) ще те смаже психически, малко хора биха устояли, а и не си заслужава. Нямаш много опции за действие. Не можеш да разчиташ, че просто ще ти мине и всичко пак ще си е само приятелско и колегиално. Възможно е и да сте се разминали, ама докато е необвързан, винаги имаш шанс.

# 333
  • София
Той меракът, ако толкова бързо и лесно е минал, никога не е бил особено силен...

# 334
Е колко да е бързо, те цяла година си играят на топло-студено....

# 335
  • SF
Лъвица, на никого не налагам бездействие. Влизам в някакъв диалог (май доста вял и безсмислен опит) за различните хора, различните възприятия и усещания за "комфортно".
И давам примери не за другите, а със себе си: на мене не ми е комфортно да се държа дръзко с мъж, за който не съм сигурна дали имаме съвпадение в намеренията. И затова разбирам момичето, което е пуснало темата.

Едни скачат смело, след отказ се отупват и продължават намахано напред (мене малко ме дразнят дори), други обичт да си премислят ситуациите и да си чакат да бъдат пожелани. Пъстър свят!

# 336
Тоя си има някоя 100%. Ако беше свободен щеше да те тресне 20 пъти досега, така като те гледа какво си влюбено пате. Авторке, май не знаеш много неща за този мъж ?

# 337
  • София
Есме, ясно ми е, че не на всички хора им е комфортно, на мен самата не винаги ми е било. Просто в даден момент осъзнах колко грешно е това и колко излишни вреди ми носи. Не е до личност, а до това как си бил научен да се възприемаш в дадени ситуации. Хора, които са възпитавани чрез срам, често се чувстват така. Някои решават да си стоят в сигурната зона, друг предпочитат да променят нещата. Както казах, изборът е на авторката, тук просто си излагаме перспективите.

Иначе това топло/студено и на мен не ми харесва. Ако просто беше нерешителен, вероятно щеше да скокне при първия знак от нейна страна. Но тя надежди ще си таи и мъчението ще се продължи. Те затова не са подходящи тези неща на работното място, ама човек не може винаги да контролира къде ще го свАри.

# 338
  • SF
Есме, ясно ми е, че не на всички хора им е комфортно, на мен самата не винаги ми е било. Просто в даден момент осъзнах колко грешно е това и колко излишни вреди ми носи. Не е до личност, а до това как си бил научен да се възприемаш в дадени ситуации. Хора, които са възпитавани чрез срам, често се чувстват така. Някои решават да си стоят в сигурната зона, друг предпочитат да променят нещата. Както казах, изборът е на авторката, тук просто си излагаме перспективите.

Аз щях много да се учудя, ако винаги ти е било комфортно във всички ситуации. Не познавам такива хора. Щеше да си единствената.
Не е до личност, а е до лични качества. Никой не те учи как да се възприемаш в дадени ситуации.
Да си имаш сигурна зона е цел, не грешка и не е нужно да я променяш, освен ако не си авантюрист и не искаш да вървиш срещу логиката на живота.
Ако имаш сигурна и несигурна зона, коя избираш ти??
Аз сигурната.
"Хора, които са възпитавани чрез срам, често се чувстват така." - това не го разбирам. Имаш предвид пуритански, католически семейства или нещо друго?

# 339
  • София
Имам предвид родители, които например казват на децата, "не прави така, какво ще кажат хората", "засрами се от себе си", "излагаш се", "ако правиш така, ще ти се смеят" и т.н. методи на възпитание, които вменяват срам от поведението и постоянно го пречупват пред чужда (негативна) призма.

# 340
  • SF
Ще изместим темата, но индивидите не следват толкова сляпо възпитанието си, получено от семейството. В такъв случай, най-най-обобщено казано, децата на алкохолиците, щяха да са алкохолици, а на умните - умни.
"Какво ще кажат хората!" е девизът на цяло едно поколение (даже може на 2-3). Дали всичките му представители са еднакви?

# 341
На всички ни е добре в комфортната зона, обаче животът и развитието доста често са извън нея. И да, и аз смятам, че възпитанието играе роля. Да си скромен, неуверен, тих, да чакаш някой друг да си разкрие чувствата пръв, та да не би да станеш за смях. Хората, възпитавани със замах и в свобода, са много по-разтропани, дръзки, смели, отворени към света и преследващи щастието си. И не мислят кой какво ще си помисли. Искрено завиждам на такива личности.
Авторке, аз наистина не виждам какво имаш да губиш, защото приятелството ви така или иначе не е истинско. Ако е читав и зрял и наистина държи на теб, след време пак може да сте минимум добри колеги. От вас зависи.

# 342
  • София
Ще изместим темата, но индивидите не следват толкова сляпо възпитанието си, получено от семейството. В такъв случай, най-най-обобщено казано, децата на алкохолиците, щяха да са алкохолици, а на умните - умни.
"Какво ще кажат хората!" е девизът на цяло едно поколение (даже може на 2-3). Дали всичките му представители са еднакви?

Това са неща, които се забиват на подсъзнателно ниво. Разбира се, че не всеки реагира еднакво, но аналогията с алкохолизма не е коректна, принципът на действие е друг. Като модел на поведение обаче, децата доста попиват от навиците на родителите си, и определено зависимости са по-често срещани, когато ги е имало в семейството. Понякога ефектът пък е обратен, предизвикват отвращение. Докато цитираните методи на възпитание влияят на принципа на внушението и оформят определени представи за света, които понякога са доста трудни за отърсване, дори след като бъдат осъзнати.

# 343
  • SF
Не знам къде си я учила тази психология, но не е точно толкова лесно, колкото го описваш. Умението да флиртуваш не е масово застъпено в родителското възпитание.

Понякога ефектът пък е обратен, предизвикват отвращение.
- Е, виждаш ли, не е толкова ясно как ще се "отработи" родителския модел.
Половината момичета искат да се оженят за бащите си, другата половина, искат да избягат от тях.
Не искам да правим темата психоаналитична, защото не това е целта, а и модераторите няма да са съгласни.
Чувала си за деца-бунтари. Да, има деца, които попиват от навиците на родителите си, други нищо не попиват, трети попиват от средата извън семейството и стават неузнаваеми за родителите си.
Лично е светоусещането. Може родителите ти да са изкусни свалячи, ти да си дърво и обратното.
Интимните отношения не са резултат от попиване.
Родителското възпитание е ключово през първите 7 години. След това индивидът започва да трупа опит и от други фактори, извън семейната среда.

# 344
  • София
Разбира се, но авторката си има нейните притеснения, и колкото и да е тривиално, те не идват от нищото. Това, за което говоря, е само един вариант. А трупането на опит и излизането от зададените рамки става с... напускане на зоната на комфорт.

Общи условия

Активация на акаунт