Мнение - отношения с колега

• 21 400
  • 418
  •   1
Отговори
# 315
По повод авторите на теми , в конкретния случай авторката,  която отдавна не взема отношение по темата....не би ли трябвало да се заключват темите или по-добре да се налагат някакви ограничения на авторите , които не вземат участие или не информират модератор да затвори темата.  Изключително грубо е поведение то на авторката,  а и темата вече е безсмислена...повече от седмица се говори едно и също.

# 316
Не е толкова сложно. Дръпва го на страни и му казва- трябва да поговорим. Не разбирам какво изпитваш към мен, но при мен нещата вече не са само приятелски. В случай, че не изпитваш същото, това не е твой проблем, но ти го казвам, защото не можем да продължаваме така.

Ей тва е, няма нужда от много обяснения и драми. Нито е нещо унизително ако не станат работите.

И вие как точно си представяте, че й отговаря? - "Да, благдаря, и аз те харесвам!" или "Не, не, няма смисъл, не изпитвам нищо към тебе."
Каквото и да й отговори, нещата може да си останат същите. Може да се засмее, може да се зарадва, може да се стъписа, може да й каже, че му трябва време да осъзнае какво точно му казва, може да мълчи, може да каже, че ще излязат някой ден и да се разберат...
Животът съвсем не е толкова подреден - задаваш на някого въпрос, той ти отговаря и вече всичко е точно.
Големи късметлии сте, ако хората са толкова конкретни и ясни с вас, независимо дали става въпрос за любовни отношения, за бизнес, за семейства или за приятелства.

Най-тъпо е някой който ме харесва, аз се правя на улава, уж не подозирам такова нещо, да ме викне да поговорим. Това означава да го разкарам от живота си, а пък няма нужда да е чак толкова драстично. Харесвам те - Аз пък не те харесвам - Айде, чао, тогава!
За да е истинско "чао", трябва да напусне работа. Иначе е старата песен, на нов глас, само че по-кофти, защото вече се знае, че единият си е въобразил нещо, а другият му е казал, че се е объркал.
Мен така ме дръпнаха и поговорихме, защото подавах смесени сигнали. Не виждам да е драстично двама души да говорят.
Моник, ако авторката не пише, но другите продължават да се вълнуват от темата и да пишат, значи ги интересува, нищо лошо. Защо да се затваря такава тема, щом хората пишат по нея.

# 317
  • Пловдив
Колежката е отворила темата преди един месец. Ако бяха нормални хора до сега щяха вече да имат поне пет секса, да са се скарали веднъж, тя да е отворила две допълнителни теми "Кога най-рано да очаквам пръстена" и "Как да си нацеля овулацията плюс минус три дена".
Щом няма още секс - от тоя храст няма да излезе заек.

Може да са на платонична любов.

# 318
  • София
Аз 1000% предпочитам някой да ме дръпне и да ме помоли да се изясним, отколкото да точи лиги по мен и да търси надежда във всяко мое действие. Отношения, основани на фалшиви предпоставки и скрити надежди, не ми трябват. Ако с някого имаме истинско приятелство, то няма да изчезне, ако отхвърля романтична връзка. Ако изчезне, това само би значело, че от другата страна другото е било много по-силно. Поддържането на неизяснени отношения за да пазя такова "приятелство" ми се струва използваческо, егоистично и манипулативно.

# 319
Много пъти го пишем, какъвто и да е отговора, е по-добре от такива неясни отношения. Защото и увъртането, пасивност след това от негова страна, не предприемане на нищо и продължаване на същите отношения отново са отговор.
В момента вариантите пред авторката са основно два- да чака да и мине и да си търси друг (или пък в обратен ред), или той да се хване с друга и да приключи всичко.
И в двата варианта са кофти за нея, ще се наложи да сменя работа и ред други негативи. Също виждаме, че е много пасивна и не предприема нищо от дадените и съвети, с които да получи някаква яснота без да сваля директно картите. Вариант отново да си бъдат само колеги и приятели просто не съществува. Отношенията им ще приключат нацяло по един или друг начин, дори и без изясняване, във всеки един от по-горните варианти.

# 320
Дам, увъртането също е отговор, както и непредприемането на нищо. Девойката в случая просто няма друга алтернатива, освен да чака да й минат младините и той да се накани на по-сериозна стъпка или да е свидетел-мазохист по-натам на връзката му, сватбата му, раждането на децата му. Това си е чист мазохизъм, да агонизираш, да се чудиш и маеш и да гледаш меда зад стъклото... Или го яж тоя мед, ако и той те иска, или се откажи, няма средно положение.
Иначе в онази подобна история на тази с един друг Близнак, за която ви разказах, когато тя свали картите на масата, а той се направи на луд "Ама аз не съм искал да те подведа, извинявай много, ако нямах приятелка, ти щеше да си моят избор" (как само звучи, а?!), тя се отдръпна и след няколко месеца започна връзка и той имаше наглостта да й търси сметка после, да я ревнува и упреква, че не му е дала достатъчно време за размисъл и действие дали да приключи всичко с гаджето и да се хване с нея!!! Joy Това наричам аз безочие и нахалство! И ако тя не беше сложила картите на масата, щеше още години да я върти на пръста си, да пуска кукички, излизане на бар, дискотека, танци-манци, театър, "шегички" от сорта, че е толкова красива и страхотна, че иска да се ожени за нея и т.н. Та, ако и този е такъв, да бяга надалеч. Да го хваща натясно и да се знае. Друг избор просто няма.

# 321
На мен пък ми е чудно колко време един човек може така да се самозалъгва и да таи надежди. За мен ако не предприеме нещо до няколко месеца, ще реша, че съм се заблудила и вече ще го приемам безразлично като един от всички колеги, просто ще ми изхвърчат всички пеперуди.

# 322
Ми не е толкова лесно. Като е влюбена и огънят перманентно се подклажда... Ако е нонстоп безразличен е друго, ама той не е... Затова я съветваме да говори и да се изяснят.

# 323
Ми и да не се самозалъгваш и да таиш надежди, пак е трудно измъкването. Не са толкова прости нещата, да стоиш и чакаш да ти мине, и след това на чисто. При мен имах известни надежди, че ще прекрати скапаната си връзка, ама за няколко месеца разбрах, че няма да стане. И ми отне още половин година да го преодолея. Като през това време доста активно си търсих друго момиче, не спирах да излизам с компании, ходих на срещи и т.н. Е да де, ама като друга ти е в главата, не става лесно.

# 324
  • SF
Аз 1000% предпочитам някой да ме дръпне и да ме помоли да се изясним, отколкото да точи лиги по мен и да търси надежда във всяко мое действие. Отношения, основани на фалшиви предпоставки и скрити надежди, не ми трябват.

За мене и двата варианта са непредпочитани. Нито тоя с лигите, нито тоя с въпросите и изясняванките ще ми бъдат удобни, особено ако сме колеги. Извън работата, бих ги избягвала, въпреки че невинаги е възможно.
Според мене силно  приятелство  между влюбен и безразличен едва ли може да има, така че няма нещо ценно за губене. По-скоро влюбеният е поддържал наглед приятелски отношения с надеждата, че може да прераснат в нещо повече, а безразличният - от съжаление.
Когато са колеги обаче, става малко по-друго. И е по-сложно. Поне за характер и възпитание като моите.

А тук има едни хора, които се ядосват, че момичето, което е пуснало темата, пренебрегва съветите им. Нали не сте сериозни?  Simple Smile

Последна редакция: пн, 31 яну 2022, 21:41 от Esmee

# 325
  • София
Есме, точно до характера опират нещата. Авторката е притисната от ограниченията на характера си, и опитвайки се да запази зоната си на комфорт, в крайна сметка се вкарва в друг, много сериозен дискомфорт. Решенията, които й се предлагат тук, може да не й се харесват, но не всяка ситуация има комфортно решение. Понякога се налага да преодолееш себе си, или в крайна сметка, да се примириш. За момента тя друг ход няма и е оставена на милостта на външни фактори.

# 326
  • SF
Аз не мисля, че това е момент, в който се налага да преодолява себе си. Животът предлага много по-пъстра палитра от моменти, в които трябва да се доказваме. В крайна сметка тук темата е просто за някаква свалка.

Никой не може да определи за друг, особено пък за непознат човек, кое му е комфортно и кое не.
Много хора ще предпочетат да са влюбени от разстояние, отколкото да бъдат държани на разстояние.

# 327
  • София
Самият факт, че авторката е пуснала тема тук, говори, че тя не е от тези хора и ситуацията не й е комфортна. Но да, решението е нейно. Дали сега е моментът да се преодолява или не, дали ще реши да го направи, или не, дали един ден ще види това като правилно или грешно решение, тя ще реши. Както ние не можем да й наложим действие, така не трябва друг да й налага бездействие. Изборът е неин.

# 328
Само че това не е проста свалка. Тя си представя живота си с тоя човек, представя си се омъжена за него, супер влюбена е. Така че да, това е достатъчно сериозна житейска ситуация, в която да се докаже и да излезе от зоната си на комфорт, ако иска да има някакво развитие, разбира се. Иначе животът си е неин, решенията също, ние само съветваме от опит.

# 329
Не съм отговаряла, защото не знам какво да кажа. Аз вземам решения много бавно и обмислям по хиляда пъти. Но истината е, че се страхувам да не го загубя и като пирятел. Някъде нагоре споменах, че това е единственият човек на работата, на когото вярвам на сто процента и ми е помагал мнооого пъти. Или всеки път щом реша, че може би трябва да говорим, уцелвам ден, дето той е в колд настроение и съвсем ми се убива желанието. Ясна е работата, няма да стане нищо.....

Общи условия

Активация на акаунт