Разчитане на резултати от медицински изследвания - тема 5

• 50 414
  • 823
  •   1
Отговори
# 375
За първи път пиша тук,моля за коментар, два показателя  извън нормата - 7.ред понижаване и   С- реактивен протеин завишен
/това са изсл. пуснати днес, има висока Т. , болки гърло, кашлица и отпадналост. ЛЛ пусна кръвна картина и тест за Ковид, който ще излезе  утре вечерта/
Ето от днес ПКК
Хематология
Име на теста(изследване)         Резултат       Единици    Референтна стойност    Метод
ПКК                           
     левкоцити / WBC                  5.8        x10*9/L     3.5 - 10.5      FC
     еритроцити / RBC          4.43        x10*12/L     3.90 - 5.90      FC
     хемоглобин / HGB          128        g/L           120 - 160      FC
     хематокрит / HCT          0.402        %            0.3 - 0.4      FC
     ср. обем на еритроцитите / MCV       90.7        fl     78 - 96             FC
     ср. Hgb. съдърж. в еритр. / MCH       28.9        pg     27 - 33      FC
    ср. Hgb. конц. в ер. / MCHC           318        g/L    320 - 360  FC
     тромбоцити / PLT          197       x10*9/L     130 - 450      FC
Биохимия
Име на теста(изследване)         Резултат       Единици    Референтна стойност    Метод
C-реактивен протеин/CRP /tuk ima strelka nagore/ 13.44        mg/l      < 5      TD
PCR
RT-PCR SARS-Cov-2                            PCR

# 376
Как може да разпространявате такава грешна информация??? Тсх 1 е при целящи бременност. Стойности 2 - 2,5 са напълно нормални! На жени с 2,3 веднага лепвате хипофункция…моя съвет към всички е - ходете на ендокринолог.

# 377
  • на вълнолома
Добър вечер, ако някой има на идея какво значи това, всичко друго е в норма. Чак в понеделник ще ходя на гастролог, 45 дни след прекаран ковид

Последна редакция: сб, 12 мар 2022, 21:20 от peikovaaa

# 378
Трябваше да пуснете и Т3, но дори само по Т4 и ТСХ се вижда, че сте в хипофункция - ТСХ трябва да е около 1 най-оптимално, а Т3 и Т4 трябва да са в горните 75% от референтните стойности - така са най-оптимални, за да се чувствате най-добре и да нямате симптоми на хипофункция.
Точно така е и така казва всеки читав ендокринолог. Ако няма оплаквания и специфични житейски обстоятелства, при такива стойности терапия не се назначава, само се проследява.

# 379
Как може да разпространявате такава грешна информация??? Тсх 1 е при целящи бременност. Стойности 2 - 2,5 са напълно нормални! На жени с 2,3 веднага лепвате хипофункция…моя съвет към всички е - ходете на ендокринолог.

Как може да не сте прочели нищо? Стойност на ТСХ 2 не означава нищо, но на ТСХ 2 и ФТ4 в долна граница означава хипофункция. И както пише в другата тема Денис през ден - можете да си седите така и на 45 да се събудите с високо кръвно, проблеми със сърцето, покачващи се килограми, косопад и да се чудите що така, а можете да попрочетете малко повече от това, което "читавите" ендокринолози повтарят и да си вземете решение за себе си. Защото тогава лекарите ще ви казват, че тези симптоми са от стрес, или от възрастта, и вие вярвайки на лекари ще го приемете за нормално и пак ще си ходите с тях, ако не се информирате. А има какво да направите, за да си помогнете и няколко мои познати, които решиха да не се доверят на лекарите и да си помогнат, вече имат значително подобрение на симптомите, които им бяха от стрес уж и които влачиха с години.

Прочетете и някой източник на английски за хипофункция. Книгата на Борда Барнс. Мисля, че в тази тема вече хората разбраха - има такива, които само повтарят това, което ендокринолог ще им каже, което в момента би ги успокоило, и други, които дават малко информация за размисъл и не назначават лечение, но поне насочват човек да прочете малко повече.

Така че не им заривайте главата в пясъка, моля.

А дали сте в хипофункция може да проверите и сами - мерете температурата си сутрин в леглото 10 дни подред по 10 минути, за предпочитане с живачен термометър преди ставане. Ако е под 36,6 - имате някаква форма на хипофункция. Сигурна съм, че доста от вас ще се изненадат, че им е под 36. Мерете след закуска, трябва да стане 36,9. Мерете пулса... ама най-вече четете!

Последна редакция: нд, 13 мар 2022, 12:54 от tiriti

# 380
  • София
Здравейте, моля за мнение, на ето тези изследвания. Tsh е контрола след 45 дни еутирокс. По съвет на АГ, днес направих обременяване с глюкоза, но за жалост не разбирам имам или не ИР.

# 381
Да, има ИР, осезаема. Първо върху нея трябва да се работи и да се проследява какво ще се случи с ТСХ и другите щитовидни. Хормон може и да не се налага.

# 382

Здравейте, моля за коментар на изследванията. Бременна съм в 16г.с и съм при лекаря чак на 25.03. Притесняват ме отклоненията в кръвната картината, положителните Нитрити. И не знам дали в седимент на урината има бактерии не успявам да разбера. Благодаря предварително!

# 383

Как може да не сте прочели нищо? Стойност на ТСХ 2 не означава нищо, но на ТСХ 2 и ФТ4 в долна граница означава хипофункция. И както пише в другата тема Денис през ден - можете да си седите така и на 45 да се събудите с високо кръвно, проблеми със сърцето, покачващи се килограми, косопад и да се чудите що така, а можете да попрочетете малко повече от това, което "читавите" ендокринолози повтарят и да си вземете решение за себе си. Защото тогава лекарите ще ви казват, че тези симптоми са от стрес, или от възрастта, и вие вярвайки на лекари ще го приемете за нормално и пак ще си ходите с тях, ако не се информирате. А има какво да направите, за да си помогнете и няколко мои познати, които решиха да не се доверят на лекарите и да си помогнат, вече имат значително подобрение на симптомите, които им бяха от стрес уж и които влачиха с години.

Прочетете и някой източник на английски за хипофункция. Книгата на Борда Барнс. Мисля, че в тази тема вече хората разбраха - има такива, които само повтарят това, което ендокринолог ще им каже, което в момента би ги успокоило, и други, които дават малко информация за размисъл и не назначават лечение, но поне насочват човек да прочете малко повече.

Така че не им заривайте главата в пясъка, моля.

А дали сте в хипофункция може да проверите и сами - мерете температурата си сутрин в леглото 10 дни подред по 10 минути, за предпочитане с живачен термометър преди ставане. Ако е под 36,6 - имате някаква форма на хипофункция. Сигурна съм, че доста от вас ще се изненадат, че им е под 36. Мерете след закуска, трябва да стане 36,9. Мерете пулса... ама най-вече четете!

Аз самата съм с Хашимото от година и половина. Повярвайте ми, чета много и се интересувам. Така че, малко по-полека го давайте с обвиненията в невежество. За мен е пълен абсурд да търсите под вола теле. Както и в другата тема на всяка жена изследвала глюкоза и инсулин й се лепва ИР...еми не е сериозно! И ако ми извадите диплома по медицина - добре, но в противен случай не съм съгласна с вас.

# 384
  • тук и там
Здравейте, ще помоля за коментар. В чужбина съм.Виждам няколко неща не в норма(за холестерола знам от преди).
Скрит текст:

Малко съм отрязала снимката, но това което не е в норма е Fer-152, Transferrine- 3.75, Ferritine-21 -доктора го беше оградил . Виждат се референтните стойности на лабораторията.

Тук се вижда че Gamma -GT е малко над норма.
Общият холестерол-много над норма
LDL-също над норма

Vit.D  под норма
Скрит текст:

И бих искала да помоля за коментар за хормоните на ЩЖ. С половин жлеза съм, според ЛЛ всичко е окей и успявала да компенсира.

Благодаря предварително!:hibiscus:

# 385
  • Gotham City
Здравейте! Във връзка с косопад си пуснах изследвания.Моля да коментирате резултата. Утре съм при ендокринолог, но дотогава ми е много притеснено. Възможно ли е високата стойност на ДХЕА да е поради висок стрес?

# 386
Него обикновено го проверяват при засилено окосмяване. Той е хормон от надбъбречните жлези, но не мисля, че се влияе от стрес

# 387
И аз съм с висок ДХЕАС, не е от стреса. Има ли силно окосмяване?

# 388
  • Gotham City
Не, нямам силно окосмяване. Изобщо даже. Шерилин, а как се сваляш нивото на този хормон? С лекарства ли? И как то влияят високите нива?
https://bg.waykun.com/articles/nadbbrechna-spkja-kak-strest-vlij … e-na-vashite.html
Ами ето тук пише за връзка между стрес и производство и на този хормон. А скоро изследвах и кортизол и той беше доста над максимума.

Последна редакция: пн, 14 мар 2022, 18:25 от Belle Époque

# 389
Моето хич не е от стрес. Така ми е от доста време. При мен и други андрогени са завишени, имам и ИР. Явно е наследствено от майка ми, която също е с подобни проблеми.

Като цяло ако съм в добра форма и удържам ир, и завишените андрогени падат.

Но аз имам окосмяване и така разбрах, че нещо не ми е в ред и започнах да търся проблема.

Изследвала ли си скоро други хормони? Има ли отклонения?

Общи условия

Активация на акаунт