Разчитане на резултати от медицински изследвания - тема 5

• 50 256
  • 823
  •   1
Отговори
# 555
Благодаря ви за отговорите!

След изчетеното до момента и мнението на моята лекарка, по скоро бих се доверила на нея, а не на интернет. По принцип съм чела само положителни мнения за лекарката.

Последна редакция: вт, 19 апр 2022, 12:03 от Coconut.water

# 556
Здравейте, в сряда сутрин ще ходя на изследвания кръв и урина, искат да видят глюкоза, храносмилателни, бъбречни и чернодробни ензими, тъй като в момента търсим причина за много симптоми, от които храносмилателни проблеми, както и повишено отделяне на урина. Въпросът ми е свързан с това, дали прием на хранителна добавка хром от събота насам, би повлияло изследванията. Тази сутрин преди консултацията с лекар сама си поръчах пкк и урина, за да съм готова и да спестя време на прегледа, на урината ми излезе 0 глюкоза. Нямам наднормено тегло и вечерям рано.

# 557
Благодаря ви за отговорите!

След изчетеното до момента и мнението на моята лекарка, по скоро бих се доверила на нея, а на на интернет. По принцип съм чела само положителни мнения за лекарката.
Разбира се , че Интернет не е мястото за поставяне на диагнози и лечения! Коя е вашата лекарка?

# 558
Д-р Яначкова, Щерев

# 559
Хм, да миличка и загрижена изглежда, но знам че е изгонена от предишната болница където е работила. Дано да си е научила урока. Успех на вас!

# 560
Здравейте, може ли помощ с разчитане на изследванията? С какво е свързан LDH? Четох в интернет, но просто не мога да го разбера.
Също пуснах изследвания за щитовидната жлеза, в норма са, да разбирам ли, че всичко е окей и няма нужда да посещавам ендокринолог? Пуснах ги тъй като получавам сърцебиене и вдигам кръвното от нищото.
Благодаря Ви! 😊

Последна редакция: вт, 19 апр 2022, 13:29 от Sea483

# 561
Здравейте, моля ви за коментар на тези изследвания.

Какво мислите за желязото и хемоглобина?

# 562
Здравейте, това са изследванията на мъжа ми. Той е на 34.Правени са днес след оплакване за болки в гърдите и високо кръвно от 3 дни. Ще сме при личния утре сутрин, но ако някой може да ми каже нещо ще съм благодарна. Blush

# 563
За резултатите  от пълна кръвна картина не знам на какво може да
Се държат отклоненията, които май не са особено големи от референтните стойности.
 За холестерола вероятно ще предпишат диета и/или медикамент.
 Относно урината- има кръв в нея, еритроцитите са завишени. Виждате че до 1 е нормата. Вероятно е да се дължи на песъчинки в бъбреците, тоест за да се изясни ситуацията там вероятно ще ви насочат към нефролог. Другият вариант е урина да бъде пусната отново- средна струя, сутрин след измиване.

# 564
Здравейте, според вас дали стреса и нервното напрежение биха повлияли по някакъв начин на изследвания на кръвната захар?

# 565
Здравейте, според вас дали стреса и нервното напрежение биха повлияли по някакъв начин на изследвания на кръвната захар?
Повишената консумация на въглехидрати ще повлияе - хляб, банички и всички подобни, спагети, макарони, лазаня, картофи, ориз, шоколадови и захарни изделия....

# 566
Да, стресът ще повлияе. Така съм чувала.

# 567
Аз съм жив пример, че стреса влияе. Преди години, когато нямах висока захар, след жлъчна криза ми излезе 6 и нещо захарта, а иначе беше под 5,5, така че да, влияе стреса.

# 568
Също така влияе предишният ден - трябва да се вечеря до 20ч ако на сутринта предстои изследване. Принципно стреса може да влияе на всички органи така погледнато.

# 569
Здравейте! Бих искала ваше мнение. Оплаквания нямам никакви. Последният месец тренирам по-усилено. Притесниха ме леко завишените лимфоцити и моноцити. Отдавам завишението на интензивно физическо и психическо натоварване. Все пак, ако някой е имал сходни резултати, ще съм благодарна да сподели.
 За гликирания хемоглобин си знам, заради него пуснах всъщност изследвания. Прекалих последните месеци с въглехидратите и резултата е очевиден.
 Но както казах, изненадаха ме лимфоцити и моноцити. Нямам симптоми на вирусна или бактериална инфекция.

Общи условия

Активация на акаунт