Разчитане на резултати от медицински изследвания - тема 5

• 50 266
  • 823
  •   1
Отговори
# 645
Здравейте
Моля за помощ при разчитането на тези изследвания на туморни маркери
Благодаря!
По принцип не пиша в темата, но предполагам, че сте много притеснена и предстоят почивни дни, които могат да ви побъркат, докато стигнете до лекар. Това, че туморните маркери са завишени НЕ значи автоматично и на 100%, че имате тумор на яйчниците. Те могат да са завишени и поради ред други причини, като напр. ендометриоза. Детайлно тълкуване с лекаря Ви, на база и на състоянието и преглед, и желая всичко да е наред! Само не се филмирайте!

# 646
Ами тестостеронът ми е малко над норма, преди месец беше в горна референтна граница. Тези два са над норма. Предложиха ми противозачатъчни за андрогените за 3 месеца, мисля да пробвам. Не планирам забременяване, минах си по реда, а и съм 40+.
Благодаря, Шерилин! Много ми е полезно мнението ти.

Със сигурност ще ти влязат в норма, аз просто не искам да приемам протиовзачатъчни и затова винаги съм отказвала.

Естествено бера си кахъра с окосмяване, но това е положението. Пожелавам ти успех и с ИР, дано ти влезе в норма скоро! 🌹

# 647
Здравейте! Бих искала да Ви помоля за мнение относно пкк на моята майка.
Жена на 53г, пуши, не пие алкохол, но приема антидепресанти от години (заради което според мен са завишени чернодробните показатели, но не смятам, че е основна причина).
Преди малко повече от 6м си пуска същите изследвания и стойностите не бяха много различни. Изписаха й някакви стандартни добавки за възстановяване не черен дроб и й препоръчаха диета и толкова...
Проблем с щитовидната жлеза няма (мина преглед скоро).
Омазнен черен дроб беше казал последния лекар, но нищо не се предприе.
Уж спазваше диета, уж изпи завидно количество билков чай (за да увеличи приема на течности и евентуално да повлияе на холестерола), обаче очевидно резултат няма...
Също така ще ходи на тест с глюкоза, заради високата стойност.

Мнения, съвети и споделяне на опит ще бъдат от голяма полза! Благодаря предварително!

# 648
Ако води заседнал намин на живот и има наднормено тегло това обяснява високия холестерол, омазнения черен дроб и вероятната ИР. Трябва правилно хранене и движение. Виждам, че креатинина не е оптимален, опасно е да е висок заради бъбреците.

# 649
Чернодробните въобще не биха ме притеснили на фона на тази глюкоза! Това е диабет!
Холестеролът като цяло много трудно се повлиява от диети. За него си трябват лекарства.

# 650
Точно това и аз щях да напиша. Ако това е глюкоза на гладно определено не е ИР, а чист диабет.
Чернодробните въобще не биха ме притеснили на фона на тази глюкоза! Това е диабет!
Холестеролът като цяло много трудно се повлиява от диети. За него си трябват лекарства.

# 651
Как при такива стойности на холестеролите и особено високите триглицериди ще се оправят с диета още повече пък с чай. Майка ми при много по-ниски стойности започна с лекарства и значително се подобриха нещата. Сменете лекаря!
Отделно както са казали преди мен, тази захар си е диабет.

# 652
Хохо, върви много тежко натоварване към различни органи и само с чай няма да стане. С лекарства може да стане само частично, имайки предвид, че диабет според медицината не се лекува. Ако иска оздравяване, ще й трябва и церберска диета и то незабавно. Може да влязат в норма показателите, не са един и двама тези, които са го постигнали, но за целта трябва да стане нов човек с нови навици и нов ритъм на живот. Не знам ще пожелае ли това или ще предпочете да е хронично болна за остатъка от живота й и на медикаменти с колебания в състоянието.

# 653
  • Варна
Здравейте!

Тези дни си правих изследвания, тъй като при майка ми има проблем с щитовидната жлеза. Много скоро стана ясно.

Досега никога не сме си изследвали хормоните на щитовидната жлеза.

Нищо не усещам като проблем, даже ако при нея нямаше подуване на шията, нямаше и да разберем.  

Писах по вайбър на д-р Магардичян, той каза нищо спешно няма, но да съм се прегледала.

Не съм медицинско лице, но моята логика и математически знания, не ме водят до този извод.

Като чета за показателите в интернет, съвсем друго пише.

Във Варна търся наистина добър специалист, който да не ми говори откровени глупости.

Като цяло днес си записах час при холистичен специалист. Като се чух с нея тя каза, че диагностицира над 200 посазателя със скенер или нещо такова. Препоръчана ми е от бивша съученичка, която каза, че била много добър специалист.

# 654
По изследвания излиза, че сте в хиперфункция - взимате ли хормон? Предполагам, че не, щом пишете, че за първи път изследвате, но е странно това високо Т3...

# 655
Търсете ендокринолог, холистичен специалист с какво ще помогне във вашия случай не знам. С тези показатели имате диагноза, трябва ви лекар.

# 656
  • Варна
Ами специалист ми каза, че нищо спешно няма.

Жената чрез апаратура вижда вдички проблеми.

Нищо не взимам, честно казано, без истински компетентен лекар и мнението му, не мисля да се тъпча с лекарства.

Също да кажа, че дни преди изследванията пих антибиотик за друг проблем. Не знам дали оказва влияние.

Също като чета за ниски нива на TSH, излиза, че трябва да страдам от безсъние, диария, сърцебиене, косопад, да слабея, а аз за 31 години повече
от 52 кг. не съм била. Реално всичко, което трябва да имам като симптоми, го нямам. В рамките на седмица 2 пъти са ми мерили кръвно, също ми е пускана кардиограма.

Майка ми гледала по Bulgaria on air някакво предаване Лично здраве, някасъв лекар казал, че нищо страшно нямало. За съжаление не мога да си го върна, не знам защо. Тя пие някакви хранителни добавки, даже не са и лекарства.

# 657
Ами да не е лабораторна грешка? На гладно ли е взета кръв? Ако нямате абсолютно никакви симптоми, на ваше място бих повторила изследването. С тоя Т3 трябва да имате наистина сърцебиене, да отслабвате, да не се чувствате добре...

# 658
  • Варна
Да, на гладно.

Нищо ми няма или поне не усещам. По принцип свалям кг. супер лесно и трудно качвам. В момента даже мисля, че дори и много малко съм качила. Храня си се, не гладувам, спортувам.  При мен е и ген. Баба ми лека й пръст се е омъжила 45 кг., а не беше ниска. Със съня ми е обратният проблем от както съм се родила сутрин едва ставам. Косопад нямам.

Стана ми странно лекар ендокринолог като му пратих резултатите да ми каже, че нищо спешно нямало. Колежка ми каза, че тези стойности били средни.  Имало значение годините, дали жената е раждала и други. Края на този месец ставам на 32 и не съм раждала. Ще видя в понеделник тази жена какво ще ми каже и пак ще го мисля. За сега се опитвам да не се филмирам, макар че на моменти не ми се получава.

# 659
А какво ви накара да правите изследвания щитовидна жлеза? Все е имало някакво оплакване.

Иначе при мен неведнъж са я подозирали и изследвали, и се оказваше, че в резултат на други процеси имах симптоми - например киста на яйчник. Така че наистина е хубаво да се намери причината, а не просто симптоматично да се лекува.

Общи условия

Активация на акаунт