Разчитане на резултати от медицински изследвания - тема 5

• 50 430
  • 823
  •   1
Отговори
# 120
Какво ще рече 1-2 leuco /  поле в изследвания на ВС? Всичко друго го разчитам, само това не. Благодаря.

# 121
За инфекцията разбирам но какви са тези тръби може ли някой да ми каже . Благодария предварително Дата: 31.01.2022 г.РЕЗУЛТАТ ОТ МИКРОБИОЛОГИЧНО Изследван материал: Вагинален секретМикроскопско изследване:ДМ: Слабо изразена клетъчно-възпалителна реакция от Sg. Нормално представениепителни клетки и лактобацили. Бактериална вагиноза /-/ отр; Candida /+/ с герминативни тръби

# 122
1-2 левкоцита.

# 123
Това трябва ли да ме притеснява по някакъв начин? Всичко друго е отрицателно и в норма.

# 124
Не, особено ако нямаш оплаквания.

# 125
Не, никакви. Рутинно пуснах, да видя какво се случва. Благодаря много. 🌹

# 126
Здравейте! На 26г съм, бременна в 7 седмица. Днес за първи път ми назначиха и пуснах кръвни изследвания, но доста се притесних, защото хемоглобина, хематокрита и еритроцитите са понижени.

Скрит текст:

Според вас на какво се дължи това и опасно ли е? Как евентуално е възможно да се повишат, имайки предвид, че преди година отново бяха понижени (малко по-малко от сега), тогава последва изследване на желязо, ЖСК, феритин и други и нямаше проблем с тях.
ПП. Разбира се писах на АГ, но все още не ми е отговорила.

# 127
Твърде е рано отклоненията да се дължат на бременността. Но в по-следващ етап ще става по-лошо. Явно имате лека анемия, щом и преди сте имали такива показатели. Ще трябва да суплементирате. Лекарят ще ви изпише препарат и доза. Лека бременност Simple Smile

# 128
Много благодаря! 🌸
А каква може да бъде анемията щом не е желязодефицитна и мегалобластна, тъй като съм изследвана за тях преди?
Просто на бърз поглед в интернет ми излизат най-често тези двете.

# 129
Darling,
На този сайт може да провериш резултатите си. Референтните стойности за бременни са различни, както са различни и за всеки триместър. В сайта са посочени.

http://www.perinatology.com/Reference/Reference%20Ranges/Referen … 20for%20Serum.htm

# 130
Здравейте,
Моля за коментар на тези изследвания, дете на 4.5, остър бронхит края на декември, на 10.01 корона вирус, сега отит.
Чакам коментар от педиатър, но вече ми много притеснена.

# 131
Може ли помощ при разчитане на влагалищен секрет с намазка? Микроскопски резултат: масово лактобацили, значително левкоцити, умерена цитолиза, суперфиц. еп. клетки; не се виждат гъбички и паразити. Имам вагинален сърбеж, не много силен. Какво ви е мнението? Благодаря!

# 132
Може ли някой да погледне снимката и да сподели мнение дали се вижда нещо притеснително? Мнението на рентгенолога и на пулмолога се различават.

https://---shortener8712-j4cRh8g

# 133
Какво означава следния резултат от рентген на бял дроб:
"Усилен вдясно-хилусен, сгъстен съдов, перибронхиален и фиброзен рисунък. Адхезии в двете основи"

# 134
Здравейте!
Имам Хашимото, днес си пуснах изследвания, както и обременяване с глюкоза за ИР. Бихте ли коментирали резултатите, че чак следващата седмица имам среща с ендокринолога.
Виждам, че МАТ е завишен. Какво може да означава това? Как може да се свали, за да бъде в норма? Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт