Разчитане на резултати от медицински изследвания - тема 5

• 50 400
  • 823
  •   1
Отговори
# 105
Според мен не е, антителата са нищожни, само 5 отгоре, при боледуване и ваксини са над 1000 стойностите, така че не може да разчита на никаква защита...
Разбрах,благодаря ви!

# 106
Здравейте, прилагам снимка на изследванията ми на кръвна захар, гликиран хемоглобин и инсулин. Доколкото виждам са ми високи стойностите на захарта и гликирания хемоглобин. На 09.02 имам записан час за ендокринолог, понеже и TSH ми попринцип е сравнително високо, пия Л - тироксин и го следя.
Та въпросът ми е дали е нужно да си направя още сега обременяване с глюкоза при тези резултати или да чакам да мине прегледа и тогава?

Последна редакция: чт, 27 яну 2022, 10:37 от Megsss

# 107
Маргарита, изтрий си снимката, вижда ти се ЕГН-то.
И я качи пак като махнеш личните данни.

# 108
Здравейте,
Имам няколко показателя, които са извън нормите с малко -жена 55 г. Моля за мнение дали има повод за тревога?
Благодаря!]

# 109
И аз имам въпрос какво показва поднормена девиация на тромбоцити разпределение при тромбоцити в норма? Повтарящо се в поредни изследвания във времеви интервал.

# 110
Много ли е оклонението ? В определени лаборатории , референтните са сбити и там може да има разлика . На мен също този показател винаги ми е по-нисък и нищо не означава , защото не се тълкува самостоятелно и всичко друго е било в норма .

# 111

Здравейте! Това са моите изследвания на щитовидни хормони. Ходих при лекар и ми каза, че всичко е наред, но искам да се консултирам и с вас. Попадала съм на сходни резултати като моя и имаше коментари, че има хипофункция. Имам някои симптоми.  Моля ви, кажете ми дали имам хипофункция. Какви мерки трябва да взема при това състояние. Благодаря!

# 112
koki4e81 да има хипофункция, Т4 и Т3 са ниски, единствено ТСХ е добре, но той е хормон на хипофизата и понякога поради някакви причини не засича добре проблема и не се повишава достатъчно (при хипофункция, той трябва да е се повиши). Т3 и Т4 трябва да са поне в средата на границата, за да се каже, че функцията на жлезата е добра.
Иначе за лекарите - щом всичко е в норма и за тях е добре....за съжаление.
Провери се за дефицити на витамини - желязо, вит.Д, вит. В12, много често ги има а те влошават функцията на жлезата.

# 113
Благодаря за отговора mibobo. Дали трябва някакво лечение при тези норми на хормоните? Като се сетя само лекарката как почти ми се караше, че съм отишла с такива резултати и незнам...Прегледа ми беше на частно. Казах и, че имам доста симптоми, а тя не ми обърна внимание. Преди години имах дефицит на B12 но от тогава не съм го изследвала.

# 114
Здравейте! Имам много леко отклонение в един показател, макар че сега като прегледах последните постове и резултати, според различните лаборатории референтните стойности може да варират и дори да съм в норма на 100%. И все пак ако може мнение, ще съм благодарна. Изкарах ковид преди три месеца.

Сега видях, че и последният показател е различен от нормалните реф. стойности, но пък не е отбелязано да е извън норма.
Всичко останало ми е в нормални граници. Хемоглобин 129.
За хубаво или лошо съм с много мижав резултат за антитела...

Самоцитирам се. То верно, че не са ми интересни резултатите, ама все пак мислех, че някой тук дава мнение, без да се задължава с нищо. Избирателно ли се разчитат резултати според лоши показатели, или само така ми се е сторило?

# 115
Полина , да , всеки може да даде мнение и е само мнение . 
На някои постове не се отговаря , защото са в норма примерно и няма какво да кажеш , на други пък може би никой не се наема да даде мнение , трети могат да са твърде специфични и така … поне според мен .
Не мисля , че има умишлено сортиране .

Твоите резултати са чудесни Simple Smile

# 116
Благодаря, Мери!
Напълно ми е достатъчен такъв отговор. Аз своевременно поисках мнение и от ЛЛ.
Все пак всеки, помолил тук за разчитане на резултати очаква, че ще получи някакъв отговор. Надявам се, че всеки отива с изследванията си при ЛЛ, за да получи някакво лечение или допълнителна консултация със специалист.  Тук е повече споделяне.
Пак ти благодаря!

# 117
Благодаря за отговора mibobo. Дали трябва някакво лечение при тези норми на хормоните? Като се сетя само лекарката как почти ми се караше, че съм отишла с такива резултати и незнам...Прегледа ми беше на частно. Казах и, че имам доста симптоми, а тя не ми обърна внимание. Преди години имах дефицит на B12 но от тогава не съм го изследвала.

Според мен, първо се провери за дефицити, попълни ги и тогава се изследвай пак. Един дефицит на вит.Д влияе много на функцията например, така че ако и тогава стойностите на хормоните са такива ще предприемеш нещо.

# 118

Здравейте , според вас има ли ИР според тези показатели ?
Благодаря много

# 119
Здравейте. Имам нужда от малко помощ. Мисля, че е нищо, но все пак да се попитам. 😄🤷‍♀️

Общи условия

Активация на акаунт