Разчитане на резултати от медицински изследвания - тема 5

• 50 348
  • 823
  •   1
Отговори
# 90
От колко време приемате желязо? И правили ли сте консултация с хематолог?

# 91
Желязото е активното такова в кръвта което тялото ползва. Феритина са запасите на тялото, щом има достатъчно в кръвта а не се натрупва значи има нещо нарушено в движението и разпределението му в организма . Най-често това е неправилно съотношение цинк/мед. При неправилна динамика на желязото, обикновено церулоплазмина е нисък, често има висока мед, за сметка на нисък цинк. Сложен е цикъла доста.
Може да има и бактерия в тялото, която го "яде"

# 92
Здравейте 20 седмица от бременност съм има ли от какво да се притеснявам според вас

# 93
Следи се желязо, ЖСК и феритин. ЖСК показва в по-дълъг период има ли недостиг на желязо.

# 94
  • София
Здравейте, бихте ли ми дали мнението си за резултатите на 4-годишната ми дъщеря? Пуснахме профилактични изследвания, не е болна, не е била болна скоро. В момента има едно алергично сърбящо обривче, което й се появява от време на време и минава от смаосебе си. Единственото което забелязах, е една червена синина на крачето, която казва, че не я боли, но е възможно и да се е ударила.
Алергична е към акарите в домашния прах и от септември насам ежедневно приема Десибел.

Благодаря предварително!

Последна редакция: пн, 24 яну 2022, 15:45 от 3vcheto

# 95
Здравейте, днес си пуснах урина, но резултата ме изненада. Бременнна съм в 29 седмица.Чух се с доктора, но ми каза че нямало проблем - да пия повече вода. Но аз като прочетох какво пише много се притесних. Може ли за мнение. В сряда пак ще ходя до болницата и пак ще пусна, но дотогава.

# 96
трябва да пуснеш стерилни урина в централа на някоя лаборатория

# 97
  • София
От колко време приемате желязо? И правили ли сте консултация с хематолог?
Ако е към мен въпросът, да, правила съм консултация с хематолог. Пих 2 мес желязо, открих че е ниско след кръвни изследвания след прекаран сравнително не лек ковид с пневмония. След 2 та месеца прием желязото се вдигна до около 8, но феритина е в рамките на 9-11. Два пъти го тествах в рамките на 4 месеца.

# 98
По принцип трябва повече време да се приема като дозата и препарата да са определени от хематолог.
Възможно е да има и други проблеми, както спомена дамата по- нагоре
Ковид също така много разбърква кръвната картина.
Пуснете по- пълни изследвания и ако нямате доверие на този конкретен хематолог, обърнете се към друг.

Обърнете внимание и на диетата си, яжте повече желязо съдържащи храни. Спазвайте да не приемате желязото скоро след млечни храни или други, които понижават усвояването.

Два месеца прием е малко за мен, но аз не съм лекар.

# 99
Здравейте, бихте ли ми дали мнението си за резултатите на 4-годишната ми дъщеря? Пуснахме профилактични изследвания, не е болна, не е била болна скоро. В момента има едно алергично сърбящо обривче, което й се появява от време на време и минава от смаосебе си. Единственото което забелязах, е една червена синина на крачето, която казва, че не я боли, но е възможно и да се е ударила.
Алергична е към акарите в домашния прах и от септември насам ежедневно приема Десибел.

Благодаря предварително!
Направете консултация с педиатъра на детето, най-вероятно ще се наложи да се видите с хематолог и да се пуснат още някои изследвания.

# 100
Здравейте! Имам много леко отклонение в един показател, макар че сега като прегледах последните постове и резултати, според различните лаборатории референтните стойности може да варират и дори да съм в норма на 100%. И все пак ако може мнение, ще съм благодарна. Изкарах ковид преди три месеца.

Сега видях, че и последният показател е различен от нормалните реф. стойности, но пък не е отбелязано да е извън норма.
Всичко останало ми е в нормални граници. Хемоглобин 129.
За хубаво или лошо съм с много мижав резултат за антитела...

# 101
Здравейте, съвет за тези изследвания може ли да ми дадете, много се уплаших и чакам още от АГ обратна връзка:

# 102
Здравейте!
Може ли да ми обясните ,какво означава нормоценоза!
Благодаря!

# 103
Здравейте,не мога да се ориентирам с този антигенен тест,човекът ,на който е правен преболедувал ли е без да разбере Ковид или не е?

# 104
Според мен не е, антителата са нищожни, само 5 отгоре, при боледуване и ваксини са над 1000 стойностите, така че не може да разчита на никаква защита...

Общи условия

Активация на акаунт