Разчитане на резултати от медицински изследвания - тема 5

• 50 230
  • 823
  •   1
Отговори
# 540
Здравейте, бременна съм в 18 седмица. Може ли помощ за разчитането на резултатите и по-специално от урината, тъй като не разбирам какво означават тези еритроцити и плоски епителни клетки, а няма описание.

# 541
Здравейте, може ли да ми разчетете тези изследвания, направени след прием в болница, на жена, на 45 год., благодаря ви предварително.

# 542
Здравейте, след направено обременяване с глюкоза, съм в чудене дали имам ИР. Вие как мислите?

# 543
Ами има. Както ти каза Денис и както не забелязва лекарят ти. Да не говорим, че и захарта не се удържа на най-прекрасни нива, макар и в норма. На твое място бих започнала режим преди да потъна в по-дълбок проблем.

# 544
Къде видяхте ИР в резултатите на момичето??? Захарта и на гладно е 4 и нещо това е перфектно, инсулина също, качват се и после падат! Какво нередно виждате?

# 545
Няма нужда от толкова възклицания, те не носят компетентност. Ако момичето търси някой да й каже, че всичко е наред и да продължава все така, вече й е казано. Първият сигнал за проблем е на постпрандиално ниво, а не на гладно. Отклонения на гладно показват, че човек е закъснял.

# 546
# 547
Здравейте, в сряда сутрин ще ходя на изследвания кръв и урина, искат да видят глюкоза, храносмилателни, бъбречни и чернодробни ензими, тъй като в момента търсим причина за много симптоми, от които храносмилателни проблеми, както и повишено отделяне на урина. Въпросът ми е свързан с това, дали прием на хранителна добавка хром от събота насам, би повлияло изследванията. Тази сутрин преди консултацията с лекар сама си поръчах пкк и урина, за да съм готова и да спестя време на прегледа, на урината ми излезе 0 глюкоза. Нямам наднормено тегло и вечерям рано.

# 548
Здравейте,
Щитовидни хормони на гладно ли се изследват? Има ли нещо, което трябва да се спазва преди да се вземе проба?
И кърменето би ли оказало влияние на резултатите?

# 549
На гладно, без кафе и без прием на лекарства.
Самото кърмене като такова не, влияние оказва хормоналния фон на целия организъм, който след раждане е разбъркан за известно време, но това не означава, че не се правят изследвания. Просто ако има нещо не добре в резултатите и се взема под внимание, че скоро е имало раждане примерно.

# 550
Много благодаря!
Вече мина година от раждането, та предполагам са се понаместили нещата и ще са горе долу точни резултатите.

# 551
  • София
Аз не мисля, че девойката има ИР, нито че нивата й на 60-минута (постпрандиалната КЗ) са зле. Колкото до въпросната статия, че на третия час КЗ трябва е, забележете, не повече от 3 - не считам, че е коректно. Върви към хипоглекимия. Не при всички вероятно, но не това са златните стойности.
На много места съм чел, че е оптимално 2 до 3 часа след обременяване нивата на КЗ да са колкото на гладно. Но не и да върви под 3, което си е хипоглекимия.

Ако трябва да се хванем някъде, едииииииииинствено можем да кажем инсулин на 60-та и 120-та м. би могъл да бъде още малко по-перфектен, напр. на 60 мин да е не повече от 50, а на 120-а мин да е ок. 20-25.

# 552
Радвам се, че не само аз съм на това мнение. За пореден път ще кажа, че който не си е пуснал изследванията в тази тема, само той не е получил диагноза ИР. Дано хората се осведомяват и от друго място.

# 553
Здравейте, много моля за вашата помощ, тъй като съм на преглед след 2 дни, а дотогава ще се побъркам от притеснение...
Това са резултатите, бременна съм в 22+ 4 г.с. с близнаци, на 28 години съм . Ще съм ви адски благодарна ❤️

# 554
Хемоглобина трябва да го вдигнеш над 120. Все още нямаш анемия, но от бременността спада хемоглобина. При раждане се губи кръв и целта е да влезеш с колкото можеш по-висок Хемоглобин. Например при жени със 130 хемоглобин след раждането спада на 80.
 Общият белтък ти е на долна граница. И него задължително трябва да го вдигнеш. Винаги изследвай общ белтък и албумин заедно. Проверявай се за отоци по крайниците, това става когато Общият белтък и Албумина спаднат много под долна граница. В такъв случай и кръвното трябва да измерваш всеки ден. За хемоглобина обикновено се дава Малтофер табл. а от скоро и допълнително спрей на Бететр Ю със Желязо. За Общия белтък има протеинови шейкове за бременни - Прегнако се казват и нямат нищо общо с тези които ги взимат спортистите. Кетоните в урината са защото не приемаш достатъчно вода. Може би е добре да пуснеш и стерилна урина. За Глюкозата може да преминеш на нисковъглехидратна диета за бременни. Така ще си спестиш евентуално обременяване с глюкоза което го назначават на всички бременни с резултат над 5.10 единици. Задължително изследвай и Витамин Б12 и Витамин Д.

Последна редакция: вт, 19 апр 2022, 10:26 от Felicity King

Общи условия

Активация на акаунт