Форумни липси № 9

• 389 128
  • 3 159
  •   1
Отговори
# 2 880
  • Другата България
Обичайно им е обяснено подробно защо и как, няколко пъти поне, и те пак нарушават правилата, та не виждам много смисъл от н-ти пореден шанс. Крайният резултат ще е все един и същ. За съжаление има много интересни съфорумци, които много ми липсват, но правилата са си правила.
Същото мисля и аз.
Преди окончателния, безсрочен бан има по-кратки, срочни. Има и предупреждения, и от модератори, и от админи.
Няма как някой да не знае какво и кога е нарушил, защото е предупреден за това.
Когато въпреки, че те трият и те предупреждават на ЛС, че нарушаваш правилата ти продължаваш да го правиш, крайният резултат е този.
Другият момент е, че 2/3 от хората с т.нар. вечен бан пристигат със същата самоличност и външност чужда, тоест - просто си правят нов профил и старата песен е на нов глас.
И не говоря конкретно за никой, говоря по принцип, затова и няма как някой да ми липсва.
С хората, с които съм искала да имам и имам отношения, хора, намерени тук, поддържам контакти по други начини.

# 2 881
  • Бургас
Защо Лорд Сняг?
Толкова е готин!
Не е конфликтен,не обижда,супер интелигентен!

# 2 882
Имайте предвид, че и не всичко виждаме. Най-неприятните истории бързо биват замитани. Може би някои изпълнения трябва да остават, та да не се пита непрекъснато защо така стана. Иначе съм съгласна, че има провокатори, но те са майстори и фино обиждат, без да нарушават правилата.

пп. Фанито непрекъснато ревеше от модераторите, нямаше пост в който да не се заяжда с тях. Голяма досада, плюс всичко останало.

# 2 883
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
С Лорд Сняг сме били на различни мнения по различни въпрси и въпреки това смятам, че е приятен, неагресивен събеседник.
Дано му падне наказанието.
Не смятам, че и фанито е за такава секира.
Въобще... тези крайни мерки за мен са за хора, които се отявлено агресивни.

pitam2 и Elpis също се изгубиха...

# 2 884
Въобще... тези крайни мерки за мен са за хора, които се отявлено агресивни.

За съжаление, тези (отявлено агресивните) продължават да си пишат необезпокоявани.

# 2 885
Фани не се заяждаше, а просто питаше. Не беше за постоянен бан и според мен.

# 2 886
Наистина не всичко виждаме, само модераторите виждат цялата картинка в пълнота. Така че някои с бан наистина са го заслужили. Някои вероятно не са, но няма как да знаем какво е точно под повърхността и зад премахнатите постове. Знае модераторският екип.
Определено има нужда от повече прозрачност в модерацията и налаганите наказания, защото аудиторията често се чувства цензурирана и неправилно изтривана. Липсва информация, има нужда от такава, но няма воля в тази посока. Затова са периодичните жалейки. И от тях има полза, създават трафик.
Но и вечният бан не е съвсем вечен за някои. Дори ползващите програми, маскиращи реалното IP,  могат да бъдат идентифицирани, затова смятам, че пребоядисаните се знаят и от модераторите. Дори една с вечен бан и нова самоличност, публикува по погрешка реалните си мейли, адрес, имена и лъсна съвсем точно коя банната е, но продължи да си пише необезпокоявана. Сто процента неволната грешка е била забелязана от когото трябва.

# 2 887
  • Пловдив
Има ли някакъв шанс, ние с нещо да помогнем?
Уважавам много правилата и работата на модераторите, които са малко, а отнасят предимно критика, а не го заслужават, защото няма по-трудна работа от тяхната.
Ето компромисен вариант - връщат се определени юзъри, 10, 15, 20, не знам. Такива за които много хора да искат да видят обратно, но им се обяснява, че нямат право на нови грешки и че ако не променят нещо вече ще е окончателно.
Все пак е компромис някакъв. Simple Smile
Ти си нов и не помниш, но са правени подобни опити.

# 2 888
Мнението за определен съфорумец се определя от темите, в които го срещаш.
Фанито съм я засичала в темата за Лидл и за Албена. Нямам лоши впечатления от нея в тези теми, напротив, дори ми е симпатична с коментарите си.

Лорд Сняг го засичах в темите за футбол, Островът на 100 те гривни и също нямам лоши впечатления от него.

Понякога нечие мнение или реакция може да провокира реакция у някой съфорумец, различна от тази, която бихме очаквали. Затова и се питаме защо този или онзи е с бан.

# 2 889
Да, в политическата тема са им предимно прегрешенията. Лорда и аз много го харесвам. Фани ми е слабост от темата за НМ. Heart

# 2 890
Лордът много се превъзбуди в темата за политиката, А Фанка в темата за Украйна.

Извод: да не би в политическа тема писало, не би чудо видяло. Simple Smile
Имам чувството, че точно там хората се увличат, минават границите и си отнасят бананите за вкъщи.
Защо ли ми възникна асоциация с една книга: „Заобикаляйте по пътищата прегазените котки и кучета“...
Та и аз така гледам да заобикалям политическите теми и често не разбирам кого са баннали. Много кал, храчки, кръв и пот се леят в тях. Сигурно и други секрети.
Дано поне назначените партийни тролове са добре заплатени и си получават редовно вредните.

# 2 891
  • България
Лорд Сняг пишеше много, но без обиди, провокации.
Отдавна не чета политическите теми, няма смисъл, там не знам какво е творил.
Разбрах, че Нина* също има бан.
Сигурно има и други, които харесвам, но липсват, ограничила съм четенето до малко теми.

Няма ли начин да се дава шанс като потребителят не може да пише в групата, в която е заслужил бан?
Така ще му се охладят страстите, а ако не подейства постепенно ще загуби достъп във всички групи.

Последна редакция: чт, 15 май 2025, 08:57 от МоарейнД (от книгата)

# 2 892
Уиш няма ли да я помилват? Пет страници и на никого не липсва!?!

# 2 893
  • here and now
Уиш няма ли да я помилват? Пет страници и на никого не липсва!?!
На мен. Ако има реферндум, гласувам "за".

# 2 894
Явно не иска да се връща. Няма вариант да си направи нов акаунт и да не я пуснат модовете.

Общи условия

Активация на акаунт