Форумни липси № 9

• 442 899
  • 3 622
  •   1
Отговори
# 2 025
  • Варна
На мен правилата на форума не ми пречат, дори и да не са по вкуса ми.
Всеки има право да въвежда такива в собствеността си, без значение от какъв вид е тя...
Както са казали и по назад и на мен също ми пречи, че не са еднакви за всички правилата...
Двойни,  тройни и т.н. стандарти.
Скоро поне аз не съм попадала на такова разделение, но преди със сигурност го имаше.
Но причината не мога да я знам.....
Дали тези двойни стандарти  при модерацията са съзнателни...или поради големият обем информация за обработване се получават неволно.
Вероятно причината е комбинирана...

Нооо,  дори и модераторите тук да имат двойни стандарти,  аз ги наблюдавам и у потребители.
Всъщност забелязах го в един, но предполагам на много хора би им било такова поведението...
Съфорумка, която е с вечен бан от повече от година, тук претендираше за права и свободи, що не и се позволява това или онова... и подобни...
Но, в нейните собствени виртуални места където тя е админа/шефа, цензурата и правилата са по тежки от тук, позволява си и да обижда пишещи заради различно мнение...
Двойният стандарт дори и да го има при модераторите, има го и в част у потребителите.
На чуждото място трябва да им е позволено всичко, в тяхното собствена строго спазване на правила .. и цензура....

# 2 026
  • Paris, France

Аха. И един мармот завива шоколада. Чакай ти някой да се усети. Подобна идея само ще покаже на наглите, неспазващи правилата, че може да продължат да наглеят и да не спазват правилата. Безнаказано и с протекции от модерацията.

Може да се направи система с прогресивни банове, така че наказание да има, но не и вечен бан. Примерно първо 3 дена, после 3 месеца итн. Също да се взема под внимание приноса в полезни теми. Даже и в съда вземат под внимание характер и поведение. За едно и също престъпление рецидивист с много противообществени прояви получава по-тежко наказание от примерен гражданин, който 50 или 60г е живял без да извърши престъпление.

Не искаме да няма банове изобщо, а да има начин за отхвърляне или оборване на доживотен бан. Също и помилване 🌞, или поне частично връщане на права. Миоки, примерно, е писала тихо и кротко десетилетие и половина, провинила се е в някоя тема, но е била изключително полезна в поне 5 теми и е помагала редовно. Да се върнат правата и в тези 5 теми или в раздели Диети, Здраве, да се върне правото на лична кореспонденция, а в разделите, в които се е провинила да не може да пише! И вълкът сит, и агнето цяло.

А за разпознаването на нови никове - разпознавала съм 2 или 3, които не се и крият, но други не. Веднъж питах нещо на лични и дамата добави в отговора кой е стария и ник, защото видяла, че съм питала за нея в тази тема. Остроумна е, пише интересно, но не я познах. Направила си нов профил, защото забравила паролата на стария и не и се е занимавало да я иска отново, а може и мейлът, който е дала, вече да не е активен. Тя не се крие, но не се и афишира. Супер. Много се зарадвах, че имам новини от стария и ник и пе е добре.

Някой знае ли къде изчезна 10 cents? Живееше в Италия. Надявам се да е добре.

# 2 027
  • София
Направила си нов профил, защото забравила паролата на стария и не и се е занимавало да я иска отново, а може и мейлът, който е дала, вече да не е активен.
  В същата ситуация съм, нито паролата помня, нито мога да я сменя с нова, защото съм се регистрирала с имейл, който последно съм ползвала преди 10+ години и не е активен.

Ако нещо закъсат двете устройства, на които ползвам бгмама, и трябва наново влизане с парола, няма да успея.

# 2 028
Направила си нов профил, защото забравила паролата на стария и не и се е занимавало да я иска отново, а може и мейлът, който е дала, вече да не е активен.
  В същата ситуация съм, нито паролата помня, нито мога да я сменя с нова, защото съм се регистрирала с имейл, който последно съм ползвала преди 10+ години и не е активен.

Ако нещо закъсат двете устройства, на които ползвам бгмама, и трябва наново влизане с парола, няма да успея.

Сестро по съдба... Joy
------------

Аз съм тази с паролата от примера на Невена. Мейлът беше на руски домейн, който спря да бъде активен някъде преди 15-16 години, никакъв шанс по тази линия. Изкарах може би 5-6-7 години без писане, в историята на публикациите се вижда какво ме е накарало да направя нова регистрация.

# 2 029
  • София
Скрит текст:

Специално погледнах. В профила може да се смени паролата с нова (поне във версията за лаптоп). Не се изисква изписване на старата. Можете да си я смените докато е време. Но няма възможност за смяна на пощата.

# 2 030
За смяна на мейла в такъв случай евентуално от екипа на форума може и да съдействат, не губите нищо ако попитате.

# 2 031
Може да се сменя мейла, но мисля през модератор. На мен преди време ми искаха нов мейл, нещо имало проблем със стария.

# 2 032
Някой знае ли защо christina1980 не пише вече? Виждам, че профилът е бил активен, но не пише от година някъде.

# 2 033
  • София
Специално погледнах. В профила може да се смени паролата с нова (поне във версията за лаптоп). Не се изисква изписване на старата. Можете да си я смените докато е време. Но няма възможност за смяна на пощата.
Изписвам нова парола, натискам "потвърди" и излиза съобщение "Въведете текущата си парола, за да потвърдите промените."
Извинявам се за спама!

christina1980 беше интересна за четене

# 2 034
Хм, добре де, а в момента как влизаш? Явно я имаш запаметена някъде в браузъра тая парола, няма ли как да я докопаш от там?

# 2 035
  • София
Хм, добре де, а в момента как влизаш? Явно я имаш запаметена някъде в браузъра тая парола, няма ли как да я докопаш от там?
Запаметени са на лаптопа и на телефона. Търсих в гугъл акаунта ми, там излезе първоначалната парола, която "умно" съм сменила по някое време. Ама кой да помни изобщо, то да беше казусът само с паролата в бгмама, ама стига съм се излагала за днес  Close

# 2 036
Трябва да има начин да ги докопаш, щом ги имаш, не те знам какво използваш.

# 2 037
Кристина май има бан. Преди времв пак беше споменавана и мисля, че така написа някой. Изненадах се, защото не съм я запомнила с конфликти.

# 2 038
# 2 039
  • София
Аз паролите си ги знам, но мейлът ми е бъгнат.

Общи условия

Активация на акаунт