На пазар в Одрин, Лозенград и Чорлу - 37

• 84 555
  • 738
  •   1
Отговори
# 405
Значи аз казах че това е в някои магазини, не всички. Примерно в хранителни с револют е най-добре. Аз в съмнителни магазинчета плащам кеш, в хранителни и големи магазини и марки плащам с карта. Обменям си в България преди да тръгна. Това е от мен, който не вярвя да си купува лири от Търция.

# 406
Gogo, и с карта , и кеш винаги се плаща по-ниската цена. Втората, по-висока цена е само за турци и е на изплащане. Коментирано е не малко пъти в темата.
Аз лично плащам основно с карти, ако ми трябва кеш си тегля там от банкомат и така ми е било винаги най-изгодно.

# 407
Да не става въпрос за превалутиране? Аз имам такова и е процент от сумата, която банката си отдържа. Та това в моята такса, мисля, че е 0.25%.

# 408
Да не става въпрос за превалутиране? Аз имам такова и е процент от сумата, която банката си отдържа. Та това в моята такса, мисля, че е 0.25%.
Повечето си правят техни интерпретации. Как пък аз като пазарувам не избират във всеки магазин по коя цена да ми таксуват. Ето скрийншот от картата ми - датата на пазаруване е 18.01 - спокойно може да видите какъв е бил фиксинга за деня. Такива по 1-2ст.разлика на лира дори не съм сънувала. За справка, на тавекс предишния ден курс продава беше 0.133 лв.

# 409
Гого, първо - Револютът не е толкова използван, особено сред масово ходещите в Турция за пазар. Не знам за какъв "гугъл" курс на лирата пишеш, но това е несериозно.
А всички ние пишем от опит, не вярвам някой да си измисля свободни съчинения.
Двойни цени съм виждала и аз, винаги и с карта е хващало по-изгодната.

# 410
Двойната цена я е обяснила iren, при тях е от няколко години така. Месните може да си купуват дрехите на изплащане.

# 411
Когсто питах дали някой знае кога започват и свършват сезонните намаления в мола, никой не каза, но за обмен на лирата всички се активизираха Simple Smile. Е някой знае ли?

# 412
Според google в Търция няма фиксирани периоди на разпродажби, както е в Европа.

# 413
  • Бургас
Няма разпродажби фиксирани там, но се предполага, че сега ще намалят зимната стока.
Zlat_na, на 23 декември, когато ходих последно, Текзен работеше. Тогава Молът още не беше завършен, течаха ремонти, работеше Текзен, Мигрос, едно бързо хранене и детски кът с игри. Пишеше да очакваме Mavi.
Няма име молът. На табелите май пишеше Mini Mall.
За който не е ходил - това е бившият Мигрос, на пътя за Истанбул, просто е ремонтиран и разширен с други магазини.

# 414
Няма дати с разпродажби, които да са фиксирани. Отдавна и така наречената fast-fashion има повече от 4 сезонни колекции /не са стандартните пролет-лято-есен-зима/. При пускане на новата колекция, което е много често старата е на намаление.
На етикетите има две цени да - гледа се по-ниската. Много ми стана странно първия път когато моя приятелка, която живее в Истанбул ми каза, че имат опция за дрехи на изплащане, но факт - по-скъпата цена на етикета.

# 415
За интерисуващите се от намаленията, първите и най- малки намаления започват преди нова година, края на януари,началото на февруари са следващите и финалните са март. Става дума за зимни колекции - дрехи,обувки, чанти.
Стоките с несезонен характер нямат определено време.
Всички по големи марки имат актуални сайтове и можете да видите всички намаления.
А за плащането в Турция, с карта е най-изгодно.Банките превалутират по курс малко по-висок от този на БНБ. Как си го определят, те си знаят, не можеш да ги разбереш.Окончателното плащане обикновенно минава след два дни.До тогава сумите са блокирани.
Имала съм плащания в един и същи ден по различен курс.
При теглене от АТМ трябва да се види тарифата на банката, защото таксите за теглене в чужбина са солени.
Но не може да се разчита 100% на карта, защото имало е случаи, когато транзакцията не може да се осъществи по технически проблем. Обикновено след 3-ти опит картата се блокира автоматично. За тези, които често пътуват е добре да си следят курса на лирата и при нисък курс да си вземат от тук.
Долари и евро сменят по техен курс, който не винаги е изгоден, различно е всеки път.
Левове приемат в Одрин по пазарите, но винаги е неизгодно.

Последна редакция: нд, 30 яну 2022, 17:29 от Tony Maria 22

# 416
Когсто питах дали някой знае кога започват и свършват сезонните намаления в мола, никой не каза, но за обмен на лирата всички се активизираха Simple Smile. Е някой знае ли?
Мисля, че края на февруари и март са намаленията на зимните стоки. Купувала съм тогава.

# 417
През месец декември пазарувах в един магазин в Марги аутлет. Една дреха струваше 900 лири ако платя с карта, но при плащане в брой цената падна на 800 лири.

# 418
Да ви питам в Одрин. Кой мигрос магазин е най-удачно да се посещава? Има ли разлика освен в големината?

# 419
През месец декември пазарувах в един магазин в Марги аутлет. Една дреха струваше 900 лири ако платя с карта, но при плащане в брой цената падна на 800 лири.

В Марги аутлет има магазини, които са на принципа на пазарите и не са големи вериги. За тях важи същото с цените, ако платите в брой е по-евтино, защото не минава през банка.

Общи условия

Активация на акаунт