На пазар в Одрин, Лозенград и Чорлу - 37

• 84 403
  • 738
  •   1
Отговори
# 555
Всъщност, ние ходим предимно и най вече за сирене, масло и кашкавал Laughing Е, вземаме и много други неща, разбира се, но приоритет са ни млечните.
Първата снимка е по препоръка от форума, ми не е моето, втората снимка е на кашкавал които ми стана любим 🤞
Добре де, може ли марка, че имат десетки,. Мерси
На вкус и цвет тавариш нет 😁. На първа страница на темата са изброени.
Последния път взех на проба грешка 3 различни вида, хареса ми един, снимам си го и следващия път ще търся него. Аз харесвам по мек кашкавал, някой друг иска твърд, така че е относително.
На КА и аз минавам, пак казвам има си шанс голям, но не рискувам какво купувам. Знам всички количества, съобразявам се с тях и с хората по колите, често сме по два автомобила. Аз като най смела минавам първа и нося всичко незаконно 😁, тук е и до психика. Запази спокойствие, качвала съм снимки как 3 жени ама кола фул на макс, митничаря само каза евала.. А място за сядане нямаше, само в мойте крака нямаше багаж, че там са педалите все пак 🤣.

Малко уточнение Beiyaz означава Бяло,а не твърдо.

# 556
  • Ропотамо
Как е днес и утре неделя на МТ

# 557
При вас отварят ли се камерите на КА, че при мен са зациклили през нощта?

# 558
При вас отварят ли се камерите на КА, че при мен са зациклили през нощта?

И при мен беше така сутринта, но поне на компютър сега се отваря и няма никакви коли.

# 559
  • Най-красивата страна
Не са ни тарашили до сега.
Но аз оставям всичко в оригиналните торби и кутии от магазините и подреждам така,че като се отвори багажника да се виждат.
Сакове и куфари не ползваме.

Сирене,кашкавал,млечни продукти си стоят в торбичката на Мигрос.Въобще не ги крия.И да ги конфискуват,няма да обеднеем..

Месни продукти също е забранено да се внасят,но те и без това са по-скъпи и няма сметка да се носят от там.

Лекарствата -обикновено ги разделям да не са на едно място,но и гледам да не злоупотребявам.Купуваме само за нас и за свекървата.

Отдавна спряхме да споделяме кога и дали ще ходим до Турция.
Защото приятели,роднини  ,който чуе иска по няколко неща.А колата ни не е разтегателна.

# 560
Досега не са ни проверявали обстойно. Всичко си подреждаме в касетки, така когато им отворим виждат почти всичко. Има и торбички от хранителните магазини. Така не будиш подозрение. Ако искат да ти вземат нещо, пак ще го направят.Това сирене, което е споделила  Дидолина и ние си ги харесваме. Аз лично купувам нещо, ако ни хареса, снимам опаковката, за да си вземем и следващия път

# 561
Ние не взимаме млечни продукти, че нещо не сме очаровани от вкус, качество и тн., но на лекарствата много им треперя. Тях си позволявам да крия. Иначе, понеже съм научила целия документ почти наизуст, припомням, че чай и кафе също не са позволени да се пренасят. Е, ние чай често си купуваме, за бабите винаги взимам кафе за джезве, но просто с едно наум. Но и нас не са ни тарашили.

# 562
  • Най-красивата страна
Не знаех,че чай не е позволено да се изнася.
Ще трябва да прочета повече..За сиренето-купувам бяло краве сирене на Icim в кутия 1кг.
Labne peynir-крема сирене.
Мъжът ми обича козе сирене-не знаем турски,намерихме един вид с картинка коза на опаковката ..хихи..той го хареса..
Рибата не знам дали в позволена.Но сме носили прясна риба в хладилна чанта.Тя не може да се скрие..

Иначе съм виждала даже и айрян да конфискуват на границата.
А пред нас имаше едни много подозрителни,чийто багажник беше съвсем,ама съвсем празен.Качи се един митничар в колата и ги заведоха някъде...Тъй де,не е нормално българи да се връщат от Одрин с празна кола...

# 563
Вероника, за акцизните стоки винаги е имало ограничения. Чаят и кафето са от тях.
За млечните определено е до вкус. Кашкавал на конци не взимаме от години. На мен примерно сюзмето на Дост не ми харесва и купувам на Пънар. На същата фирма взимаме и масло. Често си взимаме козе сирене, вакумирано, от един и същ специализиран магазин.

# 564
  • Стара Загора
И аз не го харесах от Бим сюзмето. А бялото сирене купих, но пратих на майкини. Приятелка ми каза че не било хубаво и реших да не го отварям. Обичам си на Тьоркю и Сюташ. На същите марки ни е любимо и Сюзмето. На Ичим също.

# 565
На Дост и ние не го одобрихме сюзмето, винаги търсим на Сюташ, от всички опитани най-много ни харесва. Взехме и бяло сирене на Сюташ, не е лошо, но никак не е зряло. Но за разни запеканки и баници става, цената е уникална. Сюзме йогурт пък се оказа, че е цедено мляко.
Само кашкавал дето досега не съм нацелила да ми хареса... Всички стават само за тостове и принцеси. Искам хубав, зрял кашкавал като нашия едновремешен Балкан.

# 566
А коя е аптеката зад Марги аутлет?
EREN се казва.
На нас ни казаха, че е учил в България.
Знае български перфектно, но това вече не е нещо рядко срещано в Одрин.
Като влезнете в Марги и тръгнете на дясно, имат и друг паркинг.
Излизате от паркинга и пресичате улицата.
В сградата пред вас е аптеката.
Много заредена и много модерно направена, има козметика, добавки и т.н. лятото дори имаше вода безплатно в едни чашки с фолио запечатани.
Трима души работят и става бързо, но ако се улучи български автобус става навалица яко.
https://www.google.com/maps/place/ECZANE+EREN+SAVA%C5%9E%C3%87I/ … 3555!4d26.5825801

# 567
В магазин Турга дали трябва карта за отстъпка като в Мигрос?

# 568
Момичета от кое олио взимате и има ли ограничения за бутилките?

# 569
  • Русе
Тъй де,не е нормално българи да се връщат от Одрин с празна кола...
Ми, не е нормално, ама нашето първо ходене до Одрин беше такова. В багажника имаше само 3-4 чанти от Уайкики, НМ и ДеФакто и 2-3 кг домати от пазара Satisfied Blush Писах скоро за това.
Пък и не се знае къде са ходили. Не всички български коли, които минават границата идват от Одрин.

Момичета от кое олио взимате и има ли ограничения за бутилките?
По принцип за всичсо има ограничение по 2 бр. на човек. Но на бутилки няма да ти е много изгодно олиото. Огледай се за туби от по 4-5 литра.

Общи условия

Активация на акаунт