На пазар в Одрин, Лозенград и Чорлу - 37

• 84 374
  • 738
  •   1
Отговори
# 570
  • Mostly in my mind
В магазин Турга дали трябва карта за отстъпка като в Мигрос?
доколкото знам нямат такива карти като Мигрос.

# 571
  • Бургас
Няма такова ограничение "2 бр. на човек" и не знам откъде е този масов мит.
Единственото законово ограничение е 300 евро на човек за безмитен внос и изчерпателно изброените забранени за внос стоки.
Оттам-нататък всичко е въпрос на субективна преценка от страна на митничарите.

# 572
  • sofia
Здравейте,къде мога да прочета какво е забранено.
Благодаря предварително Simple Smile

# 573
  • Бургас
https://customs.bg/wps/portal/agency/home/info-citizens/info-tra … -personal-luggage
Тук в прикачените файлове е подробно обяснено от кое по колко може
https://customs.bg/wps/portal/agency/home/info-citizens/info-traveling/food

# 574
# 575
Може да ги сложите в първия пост при следващата тема, че напоследък има доста такива въпроси.

# 576
Не знам защо българите не сме научени да четем официални източници и постоянно в темата се задават въпроси - колко броя е разрешено, задължително ли е еди какво си, хора, това са неща регламентирани със закон или друг нормативен акт, ние сме много облагодетелствани, защото в нашето време с едно кликване в Гугъл имаме достъп до всичко и с оглед на това не е нужно кака Пенка от бг мама да отговори на питането ви, отделно каки много не в винаги с адекватно мнение.

И една снимка за настроение:

# 577
  • Пловдив
Може да ги сложите в първия пост при следващата тема, че напоследък има доста такива въпроси.

Само можем да мечтаем някой да го прочете преди да попита. Grinning

# 578
Преди няколко дни за пръв път си купих сирене, кашкавал, масло...все ме беше страх. Леле, по-вкусен не съм яла. Какво ще правя сега като всеки път ще искам да си купувам Grinning
Минаваме през Лесово и ни се падна една сериозна митничарка на средна възраст,която с леден тон попита имаме ли млечни продукти...казахме не...като количество бяха 1кг кашкавал, 1кг сирене, 2кг масло и два големи айряна от мигрос. Толкова лошо гледаше,че имам чувството,че щеше да ги вземе Sad

# 579
Тя ги е надушила Wink

# 580
Доста смело да излъжете. Да ви питам на 4март петък дали ще има много народ понеже 3ти е почивен? И някой знае ли дали плод/зеленчук пазара работи в петък или само събота?

# 581
Доста смело да излъжете. Да ви питам на 4март петък дали ще има много народ понеже 3ти е почивен? И някой знае ли дали плод/зеленчук пазара работи в петък или само събота?
Дали ще има народ, божа работа. В събота работи пазара зад Марги.

# 582
Винаги по почивни дни има много хора, особено с хубаво време Simple Smile

# 583
  • Пловдив
Вчера,събота,на КА чакахме около 1ч(между 17 и 18ч),РЗИ служител "поглежда" сертификатите,не видях митничарите да ровят в багажници.В петък сутринта,03,30ч,влязохме в Турция(през КА) нямаше никакви коли,на турска митница не ни искаха сертификати(в края на декември също не ни искаха сертификати).Хес кодовете ни от декември бяха валидни,искаха ни ги в Орион мол в Чорлу и Текира мол в Текирда.

# 584
  • Пловдив
Аз винаги на въпросите за млечните отговарям "имаме малко".

Вчера митничаря ни пита сто пъти за цигари. Най-напред "нещо за деклариране?" - ами не. После "цигари?" - не пушим. След това "аз не ви питам пушите ли, ами носите ли цигари?" - не, нямаме. И на тръгване "значи цигарите са за подаръци" - ами не, вижте ни, ние сме по яденето, не сме по пушенето - човекът се засмя, даде ни бележката и ни пусна.

Общи условия

Активация на акаунт