Съхранение на стволови клетки в България

• 10 244
  • 34
  •   1
Отговори
# 30
Ми аз нямам информация някъде да се изчаква повече от 1мин,ако ти имаш, може да споделиш Simple Smile
Защо, тъкмо при  нормално раждане в  България май могат да поизчакат малко. При секцио, няма как да чакат на-вероятно.
Бързат да отрежат, защото започва един друг бизнес - бизнес с плаценти..., а може и да извличат веднага и стволови клетки.

# 31
В акушерски кабинет на Зебрите, мисля че може да си поискаш отложено клампиране при нормално раждане. Те работят в СВ София на Бул България.

# 32
Браво, много добра вест. Има надежда за бъдещите бебчета.

# 33
Да, май само там. Но аз се притеснявам честно казано за първо раждане да съм в такъв медицински център, предпочитам голяма болница с възможност за бърза реакция при усложнение. Имам си разни причини от към здравословното състояние и затова Simple Smile
В акушерски кабинет на Зебрите, мисля че може да си поискаш отложено клампиране при нормално раждане. Те работят в СВ София на Бул България.

# 34
Търсят се стволови клетки от банка, в случай, че нямаш запазени. Струва ми се, че е хубаво да се коментира когато човек е прочел договори и условия, а не една жена каза, защото това обърква останалите хора. Simple Smile

Много, много е важно да се обърне внимание на твърдението в договора, че повечето терапии са възможни само с АЛОГЕННИ (такива от донор) клетки. Другата жена е права, че в случай на голяма част от състоянията (като например посочените левкемии), замразените стволови клетки не могат да се ползват. Те биха има приложение в случай, че детето е здраво и има брат или сестра, което недай си Боже заболее.

При всички положения е добре да се информираме и за наличието на алтернативни лечения (трансплантация от костен мозък и т.н.).

Действително ползите от замразяването в частни банки са под въпрос, официалното становище на големи здравни организации като ACOG е, че не се препоръчва рутинното замразяване в частна банка.

Прилагам линк към становището на американската асоциация по педиатрия, с добре разгърнати аргументи.:
https://publications.aap.org/pediatrics/article/140/5/e20172695/ … -Potential-Future

Аз за момента клоня към дарение към Александровка, но все пак ще го изговоря с водещия бременността гинеколог.

Общи условия

Активация на акаунт