Да се ОПЛАЧЕМ, да го обсъдим, да намерим подкрепа...през януари

• 139 839
  • 4 271
  •   1
Отговори
# 2 250
Уиш, много ми е чоглаво от цялата ситуация, на която ставам свидетел поредна учебна година. ДО с намалените часове и демотивираните деца и яко изпитване след връщането им.
Попи, на мен ми е най-чоглаво заради липсата на вътрешна мотивация у Нахалницата. ОК, пубертет, това, онова, ама айде малко и вътрешен локус на контрол, м? Гадина дребна!
А за малоумието с вечното затваряне на децата  роман, по-дебел от "Война и мир" мога да напиша. Най-фрапиращото беше, че през месец декември класът ѝ нямаше химия нито един час. Нито един. Господинът бил болен. ОК, не е виновен господинът, че се е разболял. Ама ръководството на прехвалената 1 АЕГ къде си бърка в носа и не осигури заместник? И върхът на сладоледа - в първия час, когато господинът се върна, им даде тест. Ми, браво. Ако някой ми каже как да мотивирам при това положение, има от мен цяла цистерна от това, което пие.

# 2 251
Никак. И все по-зле ще става. И както вече един милион пъти съм писала - учебниците са написани така, че на децата да им опротивее ученето.

# 2 252
  • Пловдив
Никак. И все по-зле ще става. И както вече един милион пъти съм писала - учебниците са написани така, че на децата да им опротивее ученето.
именно...то това е целта. Бавно, но славно я постигат.

# 2 253
Уиш, мисля, че това, което си описала, е точният отговор на въпроса ти "Къде е мотивацията?". Ми на майната си е. Където е и учебният процес трета учебна година. Подобен пример при нас по физика. Нашите имаха ДО физика, но някои от часовете са минавали в успокояване на ревящо дете. Минава първата седмица, когато имаха указания да не изпитват и първия час на втората правят тест. И понеже били математическа паралелка, учителката дала на колежка от СМГ да състави задачите. Една от тях ме остави с отворена уста, както и ММ, който е завършил Киров. Каква мотивация, какви пет лева. Целият клас има двойки и няколко тройки. И това е положението във випуска, не само при нас. Сега са под заплаха, че ако не си подобрят дисциплината, ще им ги напише. То пък за късмет на учителката, от днес са в карантина и с мютнати микрофони. И като се върнат, отново ще са като пребивавали в гората.

# 2 254
Карамелчик, в първия момент си викам "Луда жена, как така няма да отиде в Елада".
После поразмислих и реших, че няма да си прекараш добре, ако ти е смърцафърцано заради прическата или заради други нещица.

Излязох за пет минути на терасата, да изпия две глътки кафе и да се поосвежа. Ама не би. Госпожата от горния етаж изтърси някаква покривка върху мен. Толкова се шашнах, че успях да реагирам само с някакъв нечленоразделен вик. Тя си грабна провесената покривка и се шмугна вътре.

Ох, за училището не ми се говори.
По образование съм учител, не съм работила в училище и ми се струва някак нередно да се изказвам по темата. Но си имам мнение по въпроса.

# 2 255
  • София
Благодаря момичета.
Вай, не е запушен.
Не е Ковид, и пср и бат правих.

# 2 256
Карамел,на кой режим си?Кето ли?От утре почвам ВМНВХ.Начи край със спорта .Засега поне .

# 2 257
  • Пловдив
Ам вие па много стриктно го почвате...кво ше стане от чаша вино? Grin

# 2 258
Без една чаша мога,с една не .

# 2 259
  • Пловдив
Без една чаша мога,с една не .
еее...т`ва си е проблем веч Stuck Out Tongue Closed Eyes Аз мога.

# 2 260
Бобчи, идея нямам на кой режим съм Joy Режим глад по-скоро. Ами уж кето, ама се чудя какво да ям, щото колкото повече чета толкова по се обърквам Imp Тия дни бях на яйца, ама вече ми се гади от тях, само като видя яйце и ми става лошо. Не смея да хапна домат и краставица... абе, драма от невежество. Снощи за вечеря бъркани яйца със зехтин, ами зарязах ги, не мога да ги гледам просто. Хапнах няколко парчета суджук и това е. И тая вода ме съсипа. Аз вино мразя, органически го мразя, снощи обаче си сипах един пръст розе и го набухах със студена вода, за да мога да пия нещо, от което не ми се повдига. Считай какво е дереджето.

# 2 261
  • Пловдив
Карамелче, м не, не ...спри! Не се прави така! Ще си докараш нещо...
И що да не ядеш домат и краставица? Мръвки не тачиш ли? По-мазнички така  Smiley
Виж Уиш е вряла и кипяла в тоя режим...питай нея. Има групи във фейса, дири ги...но идеята му не е да гладуваш, напротив.
https://www.facebook.com/groups/nv.vmh.keto/
Стара тема в мамата...https://www.bg-mamma.com/?topic=675266
https://www.vilistime.com/bg/2020/08/07/lyubimite-recepti-tikvichki/
https://-spam196-.com/dieti-poddarjane-na-figurata/recepti-vm-nvh/5/?wap2

# 2 262
Не се гладува.Моята фризьорка по групата на А.Узунов се хранеше и свали доста .Хич не гладува,даже стабилно си хапва

# 2 263
Благодаря, Мисти Kissing Heart Сега ще разгледам. Иначе мразя "голи" мръвки, ям месо, но да е сготвено с нещо. Абе... И като знаете какъв факир съм в кухнята... Знам, че който 100 години трупа г@з , после бере ядове, ама. Сега ще се образовам по темата. Гуш, че ме мислиш!

# 2 264
Точно така. Аз днес ще съм на миш маш и наденички. Утре нещо телешко завъртяно.
Бобче, ще си даваме кураж. Като махна млечните, ще ми стане тегаво.

Общи условия

Активация на акаунт