Да се ОПЛАЧЕМ, да го обсъдим, да намерим подкрепа...през януари

• 140 653
  • 4 271
  •   1
Отговори
# 2 820
  • Варна
Добри, трябва да се успокоиш, с вино ли, с хапчета ли, ама действай. ❤

# 2 821
Привет Simple Smile Малкия е станал с трибуквието нагоре, тази сутрин и аз покрай него се накривих!
esstela, сигурно е женско котето нали, при тях е по-скъпо, но провери, има безплатни програми, дали от общината или някоя организация за защита на животните, те са на кампании в определен период от годината, не непрекъснато. Проверих при нас, първото което ми попадна е за 2020,  е била от 21 до 28 април, касае бездомни животни, животни на социално слаби и възрастни хора и животни от проблемни точки.
Добре, стресиращо си е било, в такава ситуация залагам на стреса.
За ОКР, не ми говорете, много тежки епизоди имам в биологията си, с времето се преборих с част от тях, оставила съм си миенето на ръцете само, пипам мия, иначе ще превъртя. Беше ме много страх, че покрай детето, ще отключа пак тежката артилерия, но устисках.
Сега ще ви дочитам с кафето.

# 2 822
Добри,адреналина ти е дошъл в повечко.Седни и си налей нещо,надявам се да се оправи детенцето час по-скоро!
Аз слагах ротатек по препоръка на педиатърката.Много майки са против,но и аз исках да знам ,че съм направила необходимото.Че от обезводняване става зле.

# 2 823
Добри, измери си кръвното. Ако е високо, потърси помощ. Ако е ок, ти си знаеш с какво най-добре можеш да отпуснеш душата.

# 2 824
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
152/91, а обикновено е ниско.
и пулс над 100, при 65 нормален.

сега чакам да се върне половинът и да му делегирам готвенето. аз ще изчакам с бейлисче в ръка.
Wink
може да ви е смешно, но за всичко помислих, само не за кръвно.
никога не съм имала проблем с него.

# 2 825
  • Sofia
Добри, височко е. Топъл душ/вана ми помагат като вдигах около ковида ми. Водата да облива врата, после обръщам към  челото. Друго - краката до глезените потопени в топла вода. Кисело мляко с много канела също. Пробвала съм и капачка твърд алкохол - уиски имах под ръка. Просветна ми след 15 мин. Дано са ти напразни страховете!
Детето е болно, май и аз прихванах, макар че тя кашля много, носът й тече, температурата хвърчи, а аз съм само с главоболие и втрисане. Тестове за грип и ковид - отрицателни и при двете. Реве ми се. Личният на детето му изпил чавка мозъка, какви глупости е изписала - нервирах се. Ако след 8-10 дена била зле, тогава да сме правили тестове и АБ. А я знае как бактериално става при нея за няколко дни.
За гентамицина - няма да оглушее от еднократно даване. Друг е въпросът, че всеки си познава детето и всеки може да прецени дали да не пита все пак лекар преди да даде. Аз съм лекувана 80-те и ранните 90-те години основно с инжекции пеницилин и гентамицин, пример съм за неоглушала. Та не са правилни обобщенията според мен. И до сега при тежки инфекции амикацинът ме е спасявал и интересно, че на антибиограмите винаги ми излиза, че е най-подходящ.
И много други работи щях да пиша, ама май вдигам температура. Пазете се!

Последна редакция: ср, 19 яну 2022, 15:56 от Child of June

# 2 826
  • Пловдив
Джун, ма нали ти тамън оздравя?

# 2 827
  • Sofia
Джун, ма нали ти тамън оздравя?
Тамън, тамън - в началото на ноември бях коронована. Тамън два месеца. Силно се надявам да е някакъв келяв вирус. Детето го чакам и утре и я почвам с АБ.
ТМ да оздравява бързо, а ти да се опазиш! Детето добре ли е вече?
На близки приятели детето на 16г.  изкара уж леко ковид, а се оказа с някакви изменения двустранно по белия дроб. Личните лекари масово са за... Да го кажа по-меко - за задвратник!

# 2 828
  • Пловдив
Уф, да минава и при теб...
Да, добре е...но ме смея да се радвам, че кръщелникът след 3 дни ок, пак вдигнал Т Confused

Добре, аз пак не разбрах, но дано няма нищо лошо там!

# 2 829
Е, как да се пазим, като болно говедо знаещо, че е короновано, отива при деца. Ей сега получих обаждане, всичко ми трепери от яд. Аман от безотговорници и безхаберници.

Ахой, общество!

# 2 830
Оф, Сиросче, безотговорна работа.
Много, много ми писнА от подобни изпълнения.

Ахой иначе, де Simple Smile

# 2 831
  • София
Аз знам АБ след 3, макс 4 дена с температура. Води се, че дори и вирус да е започнал нещата, след толкова време с темперстура се наслагва и бактериална инфекция.

# 2 832
Е, как да се пазим, като болно говедо знаещо, че е короновано, отива при деца. Ей сега получих обаждане, всичко ми трепери от яд. Аман от безотговорници и безхаберници.

Ахой, общество!
Е защо бе мааму начи!!!!Сами сме си виновни,това е.

# 2 833
  • София
Добри, мен глава само от стрес ме боли. И кръвното си качила. Почини си и ще ти мине.

# 2 834
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
почнах аз "наспорт за детето. наспорт за майка му. наспорт за мен, че и аз съм човек..." Wink
ще мине и това.

мистиче, нищо страшно няма, но докато разбера за какво звъни ми се вдигнаха всичките кръвнишки.

Общи условия

Активация на акаунт