Да се ОПЛАЧЕМ, да го обсъдим, да намерим подкрепа...през януари

• 142 817
  • 4 271
  •   1
Отговори
# 3 450
Бобчи, въобще не ставаше дума за ваксини, но бяха намесени.
Темата е болезнена. Няма жив човек, дето не му е дошло до гуша. Изнервени сме, да се тревожим за нас, за близки. Животът ни се обърна с хастара. Можем да направим нещо ефективно, можем. Простичко е, да се пазим взаимно. Да, няма гаранция никаква, но поне това. Не е малко.

# 3 451
  • София
А спорът тръгна от друго, нещо старо като света. Редно ли е доказано болен от каквото и да е да се подмотква между другите? Но вече сме с толкова опънати нерви, че никакъв толеранс нямаме.

# 3 452
  • sf
Горките родители...мъката е за живите. Да почива в мир!

# 3 453
Дайте да спрем, защото ай ни е докладвал някой, от висящите на балкона, ай сме си заминали. Най-малко заметени.

Вероятно сте чули, че водача на антиваксърската кампания в Италия е починал от Ковид 19...
Всъщност два примера имам, от най-близкото ми обкръжение.

Последна редакция: вт, 25 яну 2022, 06:44 от 💙 Clo 💙

# 3 454
Вече позаметоха .Или поне едно мнение .

# 3 455
Кой докладва и за какво де? Темата е спам и чат. Нищо не нарушаваме и не се обиждаме. Е, малко си подръпваме плитките и изпускаме парата, но културно.
Вярно балконЯ е голям.

# 3 456
Малии...ще се изпоТЕпате бе за немаИ нищо! Стегнете се,това стана като кое е по голямо,кокошката или яйцето.Аз имам всички ваксини,дори тези дето ми излизат по години.Децата също.Но ме обявиха за антиваксър,тея дни.И кво? Тоя спор,ще ми намали цената на тока ли,на водата ли?Ще ми се вдигне заплатата ли? И това не,а просто ще гледам на кръв някой.И що? Ми то е,като аз харесвам ЦСКА, ти Левски.Нещата не са добре,всички го знаем,ама защо бе се разправяте? Аз за себе си съм съгласна с Карамела,но разбирам и Чироз дето от едно известно време като стане въпрос за ваксина и подскача.Колегите окапаха,Ба ми се мамата днес и амнайсе извънредни,но ...няма да ги накрещя като се върнат!
Стегнете се!

# 3 457
И аз седях като попарена няколко минути, след като прочетох за момичето. После ревнах. Сили на родителите. Да не дава Господ!

Естелче, може и късно да е вече, но аз не намерих меда в нас, сложих кленов сироп, може и с агаве, може и със захар. Каквото имаш и намериш. Много хубави станаха наистина.

# 3 458
Съжалявам,че разпалих  тази дискусия! Колежката е в карантина,с отрицателен вече тест и без никакви симптоми. Ако карантината беше адекватна колежката ми нямаше да е под карантина! Аз съм с отрицателен тест,болки в гърлото и обща умора. Може и да е Ковид,но може и да не е. За това никой не дава болнични или карантина! В случая аз може би съм по-опасна от колежката,но е факт,че само с тези симптоми не ми се полага ПСР тест за да подсигуря останалите. Мерките не са адекватни, карантината не е адекватна, лечението ( или липсата му) също! За това съм ваксинирана. Защото не мога да се доверя,че мерките ще ме опазят!
Съжалявам за починалото момиче! Да почива в мир!

# 3 459
На мен ми е интересно как според вас трябва да процедираме. Не се заяждам, съвсем добронамерено питам. Водили сме подобни дискусии с приятели, за които мерките не действат и няма смисъл от тях. Но като попитам какво предлагат, настава тишина.
Изолиране на болните(карантина), дистанция, маски ....... и масово и бързо ваксиниране. По-добри мерки човечеството все още не е измислило за борба с инфекциозни заболявания. За първата мярка са се досетили още в средновековието. В почти всички наши планини на сравнително недостъпни места има много села, в чиито истории пише, че са основани от бегълци от поредната чумна епидемия. Изоставяли са всичко - дом, ниви, дори болни близки, за да запазят живите и да оцелеят. За другите мерки хората са натрупали опит и знания. Въпросът е дали ще се възползваме от тези знания или с нашия начин на живот ще се докараме до първата мярка.

Последна редакция: вт, 25 яну 2022, 18:41 от Safiren

# 3 460
Как виждате кой киризи на балконЯ и само воайорства без да се включва? Има начин да се види или просто предполагате?

Не искам да чета за момичето, стегна ме сърцето, моето дете е малко по-голямо. Няма по-голям кошмар за един родител, не знам как се живее след това. Няма живот след това, само някакво влачене, докато му дойде времето.

Файдата от ваксините е, че болестта се изкарва по-леко. Ние сме двойни ваксинирани със сина ми, карахме го вкъщи, аз малко по-тежко от него, при него беше като обикновена настинка. Леля ми и свако ми в БГ, неваксинирани едва не умряха. Бяха се засилили да си оправят делата.

Естествено може да го хванем и втори и трети път, надявам се да е сравнително леко. Както Фил каза, щом не се стига до болница - леко е.

Ядосват ме на работа сериозно и един хубав ден ще си хвана дърмите и ще ги оставя в ла*ната дето ги забъркват.

Планираното ми пътуване до БГ лятото може и да отпадне по куп причини несвързани една с друга и от вчера май се чувствам в начален стадий на депресия. Нещо не ми е таман, дано да ми мине бързо.
Май ще си сипя, обикновено помага.

# 3 461
  • София
Можеш да ги видиш горе в ляво. Могат и да са скрити обаче и тогава само бройката виждаш.
А добрютро или лека за теб.

# 3 462
Можеш да ги видиш горе в ляво. Могат и да са скрити обаче и тогава само бройката виждаш.
А добрютро или лека за теб.

Леле, Ре, много си ранобудна или не можеш да спиш?

Видях ги воайорите - скрити са обаче, гости били. Мерси и дано ти е лек деня!
За мене - лека вечер, чаша в която ще наспОртвам избрах, остава да избера какво да сипя в нея Yum

# 3 463
  • София
Обърка ми се режима на сън.

# 3 464
Ку-ку-ри-гу!!! Днес смятам баткото вече да тръгва на школо, стига ми се е моткал вкъщи...

Общи условия

Активация на акаунт