Да се ОПЛАЧЕМ, да го обсъдим, да намерим подкрепа...през януари

• 140 784
  • 4 271
  •   1
Отговори
# 4 110
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Бобчи, аз правих в Пирогов-там са в отделен фургон само тестове за ковид. И почти нямаше хора,минах за 15 минути.
Тя е във Варна. Simple Smile
Ти как си?

Бобчи, честита годишнина на патерици!
💖🍾🥂

# 4 111
Ако някой знае къде във Варна има отделно като това в Пирогов да каже .Ще питам и във варненската тема.

# 4 112
  • софия
За Варна нямам представа. Но предполагам,че пак трябва да има подобни изнесени лаборатории за тестове към някоя болница.
Аз съм само с кашлица вече,нищо друго ми няма. Чакам да стане утре следобяд,за да питам личния какво да пия,че сега си се лекувам сама. Чак понеделник е на работа,а тия в Пирогов като ми дадоха резултата казаха,че те не предписват нищо,само личния лекар може.

# 4 113
След служебните ангажименти бяхме на пазар в едно кокетно селско магазинче, щото там винаги има стекове от любимия ми айрян, а аз мразя всеки ден да пазарувам дреболии. И понеже ми паднаха два нокъта на краката (дълга и тегава история) съм обута с чехлите на Карамелов, които са ми 5 номера по-големи. Слиза той да пазарува, въоръжен със списък, аз седя в колата  и наблюдавам децата, които са седнали на масичките пред магазинчето и се черпят с толумбички. Смеят се шумно, бузките им са зачервени от студа, но те са видимо щастливи. Сърцето ми се разтопи, толкова отдавна не бях виждала смеещи се деца накуп… После погледът ми засече една възрастна двойка- разхождаха се бавно по тихата уличка и се държаха за ръце, тя нещо му разказваше, а той я гледаше с блеснал поглед. Видимо очукани от живота, позахабени, но съхранили онова най-важното – искрата, която ги е събрала! Домиля ми и се разчувствах. Значи, как можах да позволя  битието да ме ампутира и да забравя любовта! Та нали съм я виждала в очите на тате, когато внимателно сваляше очилата на мама, докато дреме пред телевизора или когато тя го завиваше с още едно одеяло, докато сумтеше, че ще измръзне! Или когато аз получавах букетче от поувяхнали макове, които малко са се спаружили в топлата кола, но някой си е направил труда да слезе сред полето, да ги набере за мен, защото ги обичам!
МУ често ми повтаря – ти непрестанно си недоволна, щото се газираш от дреболии! Мдааа, а колко са ГОЛЕМИТЕ неща в човешкия живот? Да свържеш живота си с любимия човек, да изградите дом, да създадете деца, да имате кариера! И после? После животът е низ от дреболии… Разхвърляни чорапи, неизмити чинии, надмощие за дистанционното, приготвяне на храна, списъци за пазар….
И като казах списъци, в моят на първа позиция беше кашкавал. Щях да правя пица, но няма, защото няма кашкавал. Обадих се да кажа, но ми отговориха, ми не съм взел и няма по 100 пъти да пазарувам!
Та каква беше сентенцията? Да игнорираме дребните неща… Дребни, дребни, ама са в състояние да те затрупат като лавина, докато ги игнорираш.
Боготворя хората, успели да намерят баланса между големите и малките неща в битието си и успели да заключат сивото  зад дебели решетки. Възхищавам се на умението им да насищат с ярки цветове  общуването помежду си и да се гледат като на първа среща, дори на преклонна възраст!
Извинете за лиричното отклонение, Ха, добър ви ден!

# 4 114
Карамелче,разчувства ме,даже осъзнах,че МГ не е чак такова голямо Г.
И да,хората сме станали забързани и нетърпеливи и не виждаме малките неща и дребните жестове,което ни прави изнервени и лоши..
Сама съм вкъщи и вместо да чета книжка и да си почивам,аз се занимавам с подреждане на шкафове .
Напълняла съм и ме е страх да се кача на кантара.Нещо губя контрол над апетита си.Ще трябва да вляза пак в зоната.

# 4 115
  • Пловдив
Аз пък се завих на диванчето с кафе и шоколад Wink иии романтичен филм ...
Пуснах на бързо един прахосмук и стига.
Заповядайте...

# 4 116
Карамел, просълзи ме.
Да докладвам, че тракийския магазин с трурски стоки е много добре зареден. Кисело мляко няма, само прясно, но бялото саламурено сирене беше поне пет вида, чети вида с кашкавал плюс такъв на конци, крема сирене два вида, маслини бол... За маслото няма да казвам, защото и миналия път имаше. Та оставих пак маса пари, добре, че може с карта да се плаща. Сега почивчица и после ОИ, че свеки ще ми гостува за два дни, в началото на седмицата.

Последна редакция: нд, 30 яну 2022, 14:56 от 💙 Clo 💙

# 4 117
Минах вчера от там и не влязох и сега ме е яд ...
Кажи,че всичко е скъпо и гадно,че да спя спокойно 😜🤪🤣

# 4 118
Ех, Карамелчик, колко си права само.
Нали има една приказка - малките камъчета обръщат каруцата.
Често ми се случва да се дразня от някакви дребни наглед нещица, после си казвам, че не трябва да обръщам чак толкова внимание, но когато се понатрупат повечко на брой, игнорирането им става сложно. Наистина е трудно да се намери баланса между големите и малките неща в живота, поне за мен.

Ха, добър ден Simple Smile
Прах, суших, подреждах гардероба, готвих. МУ беше на пазар, никой от нас не беше излизал цяла седмица. Освен продукти, донесе и рецепта за печен лук на фурна с мед, споделена от продавач на пазара. Миналата вечер Ени сподели за печен лук, днес продавачът на пазара Simple Smile Оплаквам се, че домъкна и безброй сладки и солени неща да хапване, не знам как ще им устоя.

# 4 119
  • Пловдив
Аз имам на кой да поръчам директно от Одрин, ама не баш...щото не е като да си избереш сам Simple Smile Та искам кис.мляко, кори, масло и то не идва това дето пращам снимка и  така Wink с 2 думи ще навестя магазинчето.

# 4 120
Уми, в Одрин маслото идваше по 11 лв, тук е 14… но и в Асеновград е толкова, а сега искат pcr на връщане от Турция и не му излиза сметката въобще. За сега се ориентирам към пазар тук.

Мисте, за кисело мляко до Долни Воден. Тук няма. И кори няма.

# 4 121
Ай и от мен, добър ден!
Ша кайте що мятам само палчета налЕ?😄
Комшу,де й тоз турски магазин в Тракия?/то,честно казано,за там ми трябва задължително гид!Не мога да се оправя с посоките там😄/
Кармелита, моите аплодисменти за поста ти-удари ме в сърцето с правдивостта!💖
И сори за вчера,че те нарекох съботянка,а ти се трудиш тогава!
Ходих до трите банкомата да тегля кеш,ма от трите най дългото 😄 Пари няма!
Сега пия кафе и събирам сили да се впусна в ОИ....ама.......

# 4 122
Така. Възмутена съм от нежеланието ви да споделите с неосведомените майни като мен къде се намира въпросното магазинче... и кат съм ва подкарала, да питам аз защно не споделяте и рецептата за печен лук с мед, м? А?

# 4 123
Ох,Карамелка Heart Колко си права..
Ии за вчерашния ти пост относно моя проблем - благодаря ти! Hug

Днес има баланс.Малчо и татко му спят,или си играят,не знам,вече 3 часа.Чакам ги да дойдат и да ходим на разходка.
Аз си полежах на дивана, за сметка на вчерашното гърбене.

# 4 124
От 1.02 отпадат ПСР-ите за влизане в БГ от Турция. Четох в темата и във фейса.

Общи условия

Активация на акаунт