Да се ОПЛАЧЕМ, да го обсъдим, да намерим подкрепа...през януари

• 142 743
  • 4 271
  •   1
Отговори
# 960
Голямата част от мечтите ми не включват децата 😁.Така де,включват ги до толкова,че да се чудя къде да ги дена, като решим да отпрашим на някъде със скъпия 😂.

# 961
  • Sofia
Общите дейности като ядохме, уригнахме се,  пишкахме, напълнихме памперса, спинкахме (задължително в умалителна форма!) са едни от най-големите тъпотии, родили се в майчиния мозък. Възмущавала съм се на тая солидарност, но в момента, в който майки(че и бащи!) тържествено изкрещят "Ще кандидатстваме!" (в университета!) и ми иде да се завия през глава и да се правя на невидима. Обикновено ги питам колко души са, че виждам/чувам само един. Много забавно им става.
Днес фърлих око, видях, че не пишете и аз, ама не посмях да ви диря.
Ваичка, от раз ги спрях, след години опити. Силна мотивация си трябва и убеденост, че наистина е най-правилното за теб. За другото - Hug, ако ти се говори, аз съм добър слушател.

# 962
Първата година и няколко месеца нищо не правих.Само гледах детето и четох как се гледат деца .Всичко друго правеше МУ .Сега записах един курс за консултант по детски сън,че да не е зян толкоз четене дет съм прочела и това ще работя ,дори да е трудно в началото.С една майка се сближих още от лекциите за бременни,но изобщо не говорим за деца .
Лейла,всички имат проблеми,повечето майки обаче са родили перфектни спящи,ядящи и неревящи .Поне в мойта маала все тъй ги чувах да се разправят по градинките .

# 963
Обаче е вярно и това,което Елиф казва.В редките случаи,в които съм общувала с майки в градинката,разбирам,че не само моето дете има  някакъв проблем,било то с хранене,спане и т.н и е хубаво да чуя,че и друг търси решение на подобен проблем.
Точно! Много добре си ми разбрала идеята.
Ако си пишеш във форума с други майки, може би ще можеш да подбереш коя ти пасва на характер, начин на изразяване и т.н. Само подсказвам.

# 964
Е ако не си говорите за децата и бебешките/детските проблеми с приятелките,за какво си говорите? Не се заяждам,питам просто. За мъже? 🤪😂 Щот аз си имам ся една дружка,всеки ден се виждаме и говорим точно за децата,кой какво ще готви,коя с какво я е ядосал недовършения.. В смисъл говорим си за всичко! Буквално. И не виждам лошо,напълно нормално е. Както тук си пишем ежедневните неща,така и в реала се коментират.
Лейла,бях като тебе,но да ти кажа не е гот сам. Нали знаеш приказката сам човек за къде е само. За по едно кафе да е,но намери компания. 🤗
Отивам и аз да слагам едни мръвки в тавата с картофи,а за принцеса Синеочка бутче. 😁

# 965
С едната ни свързват много неща, между които и работата,та за всичко си говорим.Май само избягваме мъжете,или поне аз(не обичам ваденето на кирливите ризи извън семейството).От много време съм на вълна методи на отопление,ремонт и обзавеждане.През това минава роднина на скъпия,та с нея много си говорим 😁.С някои хора мога да си говоря за почти всичко,с други предимно си мълчим любезно 😬

# 966
  • France
Голямата част от мечтите ми не включват децата 😁.Така де,включват ги до толкова,че да се чудя къде да ги дена, като решим да отпрашим на някъде със скъпия 😂.
И аз съм така Joy

# 967
Ени,за всичко останало! Има толкова много неща,за които можеш да разговаряш с един човек. От Гришо до Нургюл Салимова,от Ковид до глобалното затопляне. Избери си според твоите интереси и тези на събеседника ти. Тук как си намираш приказка с нас? Не ни говориш само за Синеочето,за всичко си говорим!

# 968
Бобчи, консултант по детски сън?Звучи интересно.Чела съм за тях,слава на боговете,засега не се е налагало да се допитвам.По-горе пита,но забравих да отговоря - от почти 9 месеца съм мама.
Сиси,Ренко,така е,просто в момента наистина не виждам за  какво друго да мисля и говоря.Не мога да обсъждам книги или филми,защото почти нямам време да чета и гледам.Не мога да се оплача от шефа или от колежка,защото не работя.Но иначе съм далеч от мисълта да се обезлича и да загърбя себе си и мечтите си заради детето.
Ени,оказва се сложно да намеря дружки.В последната година и половина, даже две,живея много отшелнически,заради което пострадаха и социалните ми контакти.И преди това не съм била кой знае колко общителна, приятелки имам 2,3,които са далеч.
За съжаление (или пък не) ,аз съм си такава и не мога да кажа,че страдам кой знае колко.Само понякога ми липсва,че няма с кой едно кафе да изпия.

# 969
Ваичка ще се справиш, не се предавай. Покрай историите с  раздялата и развода, пропуших по-сериозно. Преди това съм палила в компания. Няколко пъти се каних да ги отказвам, спирах за извесстно време, после пак пушех. Ама аз съм от пишман пушачите, паля щото ми нервно, не че като запаля нервността ми заминава, то и пушенето ми такова, по-скоро хабя цигарата. И в един ден реших, че ще се инатя, щото това го мога. При импулс да си купя цигари си повтарях, с тези пари ще купя нещо друго за децата, за мен. И така от раз ги хвърлих, не напълнях. Години не бях пипвала, но преди известно време ми се струпаха много нерви и ядове в работата, че пак подхванах. Сега отново съм в процес на спиране. Имам още няколко, като ги свърша и край.  Не само, че на здравето си вредя, ами и пари хвърлени на вятъра.
За хладилниците, откакто си купих такъв, който не трупа лед и се родих. Няма сешуари, няма тенджери в камерата с гореща вода, няма , контейнерче за отичане на водата, което да се чудих как да изчистиш/за саморазмразяващите се хладилници/. Кеф отвсякъде, не замръзва - не размразяваш.
Тиквата ми е на проблясъци, ту ме стяга, ту ме отпуска. Хапче пих. Болката се съсредоточила в една точка. Надявам се утре вече да съм без тази екстра, и дано да се наспя.
Когато родих големия наоколо нямаше други майки с малки деца, като кукувица бях. С второто обаче, се сбрахме яка агитка. Много  бързо минаха двете години.  Посрещахме пролетта и изпращахме еснтта на заведения с детски площадки, пийвайки по една бира. Зимата също сме ги разхождали, но заради ниските температури не се задържахме дълго навън.Мацките бяха много печени, 7-8 броя, като се съберяхме голям купон падаше. И за децата сме си говорили и за всичко останало.  После се поотдалечихме, но е нормално децата тръгнаха в различни градини/училища. Сега моят тийн е с едно от "бебетата" в един клас, няколко други са в съседните класове. Майтапим се с майките, че пак се събраха.

# 970
Лайла, в коя част на София си? Дай да пием по кафе ако се окажем наблизо Simple Smile

Аз се регистрирах във форума големият като беше на няколко месеца единствено с идеята да се запозная с други майки, че усетих нужда. Преди това изобщо не исках да чуя за бг мама Simple Smile имах си друг форум, в който пишех, ама той умря Sad
Запознах се с 2-3 майки , с едната още си поддържаме контакт. За тогава ми свърши чудесна работа.

# 971
Ени,за всичко останало! Има толкова много неща,за които можеш да разговаряш с един човек. От Гришо до Нургюл Салимова,от Ковид до глобалното затопляне. Избери си според твоите интереси и тези на събеседника ти. Тук как си намираш приказка с нас? Не ни говориш само за Синеочето,за всичко си говорим!
Точно!Аз като съм постоянно с дете и не ми се говори все за бебешки неволи.

# 972
Ули,не съм баш в София.В покрайнините съм Grinning Но благодаря за поканата! Heart

Сиросче,не знам дали само яйца,краставици и майонеза е салатата, амаа ако е така,мнооого е вкусна.Ако и шефчето ме остави да пия чашка винце,супер ще се получи.

# 973
Е, виртуално ще го пием кафето значи Simple Smile

Уиш, от онзи ден ме гризе и чак сега ми хрумна, че не е александровска с хубавата и информативна страница. Иван Рилски е, ето я, ако ти се чете

# 974
И както се оплаках по-горе, и както бях гладна, като наврях един краещник хляб с половин купия пастет в 4 часа, още ми е тежко. И най-лошото е, че не ми се пие. Мъко, мъкоооо...

Общи условия

Активация на акаунт