Да се ОПЛАЧЕМ, да го обсъдим, да намерим подкрепа...през януари

• 142 804
  • 4 271
  •   1
Отговори
# 3 405
Какъвто и да е казуса, приятелката ми е извън закона, нали? Не спазва установените норми, а това е ...еретично!  Завела е майка си в болница, след куп перипети и скандали са я хоспитализирали. Моля се да оцелее!
След преживяното, моята душица е на мнение, че ония с белите престилки да ги бият през 5 минути им е малко!
А всичките мерки за мен са изначално сбъркани! Знам, че не пея в тон с общия хор, но не ми дреме! Гади ми се от цялата малоумщина и двойни стандарти. НЕ искат да приемат за лечение видимо болен човек,  но искат да ваксинират здрави хора... Честно не им разбирам "грижата". И убийте ме, не разбирам от какво ме пази ваксината.
Ся ше ме изтрият, може и да ме баннат, ма така мисля, точка! Също мисля, че всеки трябва сам да прецени, как да се грижи за собственото си тяло, а не някой постоянно да му пее какво да направи и да му вменява вина.
офф, не ми се говори, разчовъркано ми е.

# 3 406
  • София
Карамела, прикипяло ти е яко, виждам, но изобщо не можеш да сравняваш двата казуса. Дано жената се оправи. Гадно време настана.

# 3 407
Карамел, и аз не съм съгласна с теб, но избягвам да говоря на тази тема, че много паля, и поне половината тема после ще се фръцнат обидени.

Все още не пуша. Но и не намирам с какво да заместя цигарите, само ям ...

# 3 408
  • София
Аз мисля, че ако се води конструктивен диалог с факти, няма кой какво да се обижда.

Вай, супер. После няма и да се сещаш.

# 3 409
  • Пловдив
Карамелче, баш тъй е душо! Няма оправия! Confused
Дано се оправи дружката и майката.

Ето одеве и аз на нож с лл...пак ни няма в системата! Абеайшемусеневидиитъпатависистемабе! До кога тъй? М? Нали автоматично се качват тия Егн-та в прословутата система? Да,aма не. Тоя филм го играх...ся пак разправии, че инак няма бележка, няма болничен. Няма се опрайм. Не.

Последна редакция: вт, 25 яну 2022, 13:14 от mystic woman

# 3 410
Карамелчик, съчувствам за това, което преживяват приятелката ти и майка й. Стискам палци да се оправят и двете. Но и аз смятам, че казусите не могат да се сравняват.

Карантината и ваксинацията отдавна са основни средства за контрол на инфекциозни заболявания, няма друг начин да ги преборим. За мен в случая по-скоро вината не е в мерките, а в липсата на адекватна социална и медицинска помощ. Много хора останаха сами и необгрижени, но проблемът не е в самата карантина, а в това, че държавата ни не е организирала нещата както трябва, не е помислила за хората, които не са в състояние да се справят. И вече трета година продължава да не ги организира.

# 3 411
Карамелче,двама болни заедно е едно.А един при пет здрави колеги ,които също имат родители и деца е друго.Нали идеята е болните да пазят здравите ,за да не се получава безкрайна верига .
Дано се подобрят и двете скоро !

# 3 412
  • София
А всъщност такива ситуации показват пълната липса на държавата в областта на социалните грижи. Тази жена можеше и да няма близки изобщо. И не, не оправдавам умишлено нарушаване на карантина, защото с подобно действие, за следващия болен може и да няма здрав персонал.

# 3 413
  • Германия
Мислех да си замълча, но...
Да ходиш болен на работа някои го намират за геройство, а си е пълна глупост.
Не одобрявам и умишленото нарушаване на карантината, но на мястото на познатата на Карамелка щях да постъпя по същият начин, дори да ме грози глоба. Няма как да оставя близък, който е безпомощен, болен и не може  сам да се справи да се мъчи и умира. Само предполагам, че жената е била през цялото време с маска и не е заразила никой от персонала на болницата. Нали и с доказан вирус ходят на лекари и тези лекари се срещат с болни.
А ако тази жена нямаше близки просто щяха да я открият след седмица-две, когато на комшиите им замирише.

По страшни са тези, които си размятат вирусите навсякъде, не слагат маски на обществени места, дори да знаят от домашен тест, че са положителни не си правят официален за да не ги вкарат в системата, ходят си на работа, по магазините и сеят зараза.

# 3 414
С тая пандемия ,ваксини и мерки станахме нечовеци.Бях втрещена от изказване на моя позната ,че мъжът й помогнал на припаднал съсед ,изчакал линейката ,а онзи имал ковид.Пък на нея не й трябвал ковид видиш ли.Питам я ,добре да умре ли човека там,може ли да оставиш паднал човек и да заспиш вечерта ????
Бабче,и аз бих постъпила така.Затова казвам,че са несъпоставими двата случая.Едно е да отида с ковид на бар,работа ,детска градина ,друго при болната си майка.

# 3 415
Точно, бабче. Не вярвам, да има жив човек, който няма да помогне в такава ситуация. Не карантина, не две.
И Рен е права, ще я допълня само, че от нас зависи батакът, да не става по голям.

# 3 416
Сирос,той Е вече.Само се молим да преживеем пандемията .

# 3 417
Приятелката ми е добре тя се зарази първа и естествено нямаше контакти с никого, но майка й се бори за живота... Ако бяха заедно и най-вече, ако можеше да я вижда, може би нямаше да се стигне до тук...
Изригвам за  последно и млъквам.
Значи в МОЛ-а не мога да отида, но в Лидл- да.  Степента на опасност е различна Joy
В кръчма може до 22, щото вирусът си почива до това време, но в 22;01 вече е смъртоносно опасен? И кой има право да влиза в кръчма? И от кого се страхуват посетителите?
И за чей ми е ваксината, ако след *найсе бустера ще ме е страх някой да не ми кихне в лицето?
И вие твърдите, че това не е малоумно?
И пак ви казвам - в споровете не се ражда истината... казала съм какво се ражда в него, сега добавям - след всеки спор, опонентите са с още по-втвърдена първоначална позиция!
Лека!

# 3 418
  • Пловдив
Аз се чудя за безхаберието на лл и как ли спят те? М да...а инак взимат по 1000кинта уж, че са на първа линия, нали? А нито те преглеждат, ни дори питат как си Confused  Оставят те на самотек и квот сабя покаже.

Карамелче Kissing Heart  Много точно!

# 3 419
Карамел, в един и същ град ли сте?
Дано можете да й помагате на приятелката ти и майка й да се оправи.
Афектирана си сега, надявам се да ти се проясни скоро.

Общи условия

Активация на акаунт