Да се оплачем... 2022

• 2 047 508
  • 32 033
  •   1
Отговори
# 31 680
  • Бургас
Нарциса,мисли положително!

# 31 681
Нямам удобен транспорт, това беше основния ми довод против, но по обещания ще съм на реални осигуровки и с хубав запис в трудовата книжка. Фирмата е в хубава сфера с доста добри обороти и печалба, прекият ми началник изглежда пич.

Скрит текст:
Тази гад пролетта се появи… мисля, че когато започнах да си взимам овесени ядки. От някъде съм взела заразени… сега прочетох, че при внасяне на полупките, трябвало да ги сложа във фризера, ако имало ларви да умрат… егати гадостта, защо продават заразена стока… Няколко пъти хвърлях, чистих, пръсках разтвор оцет с лавандула (кухня е все пак). Ще викам фирма… Обзаведох се с буркани за сухите храни… не и не, не знам как влизат… като почна да виждам натрошени на прах ядки или лепкави конци и топчета в брашната, ми е ясно, че пак е плъзнало 😡
Баш си е спекула, аз преди 3-4 години почнах да купувам бял рол тост за 1,20, после стана 1,50, после 1,80, последно гледах 2,20, сега не знам колко е вече, защото намалих хляба. Така че никаква инфлация не ми е била спестена през годините.
Изникна ми мъгляв спомен, че против буболечки се слагаше пресен дафинов лист или пресни листа босилек. Виж в интернет, отдавна съм го гледала това , а и нямам талъв проблем, не съм си дала труда да го запомня.

Абе само на мен ли ми пука брутално гърбът? Като се изправя или протегна, изпукват няколко прешлена. Много е неприятно и по-лошото, че никакво физическо облекчение не ми носи.

# 31 682
Харесвам зимното часово време.  Всъщност , това е нормалното време. Пролетното го усещам като пренавиване.Свкаш сега всичко си идва на мястото и забавям темпото . Всяка пролет се надявам  да спрат да издевателстват върху нас с това местене на стрелките.
  За цените на храните няма думи просто. Ние взимаме мляко от производител на 1.80 литъра, заквасваме с кефир  и пием прясно, сами си правим хляба като ползвам квас , обаче за плодове и зеленчуци какви пари вървят..., за  месо  - при условие че го яде само съпругът ми. А сме само двама.  Дори пакетите чай които купуваме постоянно  са неоправдано скъпи . За алкохола и други благинки да не говорим... Ами ако бяхме и пушачи ?
Всички които изкарахте актуалния сега вирус - кашлица и отхрачване най добре се повлияха при мен от отвара от подбел.

# 31 683
Skarllet и аз съм така, влача се цяла седмица , не ми се мисли и колко химия изгълтах😔
Ходих на лекар и май много неадекватно лечение ми изписа- вижда заден секрет, казвам , че сутрин се задавям от него  и ми изписа някъкъв скъп спрей за нос и либексин за суха кашлица.Този либексин ме довърши от към кашлицаи го спрях на втория ден , а от капките полза нула.

# 31 684
Мен май авирона ме вдигна на крака. Не знам, но само главоболие усещам, че започва.

# 31 685
  • Light of Zartha
Аз много добре знам какво става по това време, но тръгнах смело на барче леко облечена, защото нали "метрото ми е до дупето, ще вървя максимум 10 минути" и ме е духнало. Благодаря поне,че не е синузита, че става страшно там. Ще гледам да пия нещо, че не ми се занимава с настинки, пък и нещо единият крак съм разтегнала и съвсем ще се довърша ако не взема мерки. Поне да е само крака. Grinning

# 31 686
  • тук и там
Spring Blossom, и ние бяхме завъдили гъгрици. Два месеца бях в БГ, и като се върнах се оказа че са завладели шкафовете. При нас от едни чайове са тръгнали. Действах радикално -изхвърлих всичко.
Казаха ми продуктите във фризера да стоят за няколко часа-сложих затворените пакети от съседните шкафове , а другото -в коша. Уж не съм срещала вече, ама всеки път като отворя шкафа очаквам да изскочат от някъде.
Ако слагаш във фризера-да стоят по-дълго време продуктите там .

Последна редакция: нд, 30 окт 2022, 11:05 от Кайсия

# 31 687
Гъгрици се изтребват трайно само с радикални мерки. Изхвърляш всичко и почистваш добре шкафовете. При мен бяха от един боб. А аз се усетих чак, като започнаха да лазят по прозорците и пердетата. Никога не бях виждала такова нещо и не го разпознах. Една колежка, по снимка ми каза какво е 😄

# 31 688
След което всеки нов продукт минава през фризера за поне 24 часа.
Просто мерките за обеззаразяване на семена вече не са като преди (отделно, че е химия) . Част от пакетираните продукти се съхраняват с месеци по складове. Голяма част от зърната са с произход "Граждани на света" и в БГ само се пакетират в незнайно какви условия.

# 31 689
  • тук и там
Нищо лично, и аз така. Снимах с телефона, и питах -да знам поне какви буби бяхме завъдили-та гъгрици се оказаха де..Та и при Spring Blossom най-вероятно става въпрос за същите гадинки. И нашите така-чак в неразпечатаните кутии със чай имаше, по всички буркани(затворени),и аз не знам как са влезли там..

# 31 690
Само в един ориз бях видяла гадинки - изхвърлих го. Оризът беше от леля ми, при нея съшо имаше гадини,и тя го беше хвърлила.
По принцип всичко пакетирано държа на различни места - паста на едно, брашно и овес на друго, ориз на трето... Интересното обаче е, че до този ориз имаше леща в найлонче ,просто вързана, отворен пакет спагети и плик с цип с фиде - нищо нямаше в тях, бяха си останали само в ориза.

# 31 691
Само в един ориз бях видяла гадинки - изхвърлих го. Оризът беше от леля ми, при нея съшо имаше гадини,и тя го беше хвърлила.
По принцип всичко пакетирано държа на различни места - паста на едно, брашно и овес на друго, ориз на трето... Интересното обаче е, че до този ориз имаше леща в найлонче ,просто вързана, отворен пакет спагети и плик с цип с фиде - нищо нямаше в тях, бяха си останали само в ориза.
Има доста типове вредители по храните. На който му се чете - инфо в Гугъл (полезно е за да се ориентира човек какви мерки да вземе). Има от типа - мигриращи молци, има и гъгрици, които си живуркат само в зърната. За това понякога е заразен целия шкаф, понякога - конкретен пакет. У нас най-големия инкубатор е червения пипер. За това - отворя ли пакет - държа само в хладилник. Брашното - също, но аз ползвам един пакет 3 години.
Климата сега е толкова променен, че изобщо не вярвам в положителен ефект от ароматерапия. Официалната теория гласи, че заради топлите зими в последното десетилетие ларвите на всякакви насекомо оцеляват, популацията им е неконтролируема, съответно разширяват територии и се наместват все по-успешно в храните на човека.

# 31 692
Не са гъгрици, молци са. Плетат паяжинки, правят ларвички и червейчета, после стават на летящи. Хвърлям, чистя, пръскам. После пак… вчера последното упражнение. Нямам място в камерата да държа пакети, то сега едвам се затваря от замразени зеленчуци. Преди това никога нищо не е имало. Сега ги гледам - харесват брашна, ориз, боб, подправки, семена, ядки… общо взето почти всичко за сухо съхранение Sad бяха плъзнали лятото чак по тавана в кухнята… А нали се сещате, че няма как за месец да изям всичко сухо, ще купя ориз, ще сготвя няколко пъти, ще остане; то леща, то боб, то брашна… За лавандула четох, че убива молците, но ако са смесли яйца, ще трябва фирма да викам, а хич не искам, защото пише, че отровата е много силна и ще трябва да се евакуирам с котака за 24 часа… и след 10 дни повторно трябвало… Да видим, снощи бая бързане и пръскане падна, изхвърлих почти всичко (добре че бях напазарила неразопаковани продукти

# 31 693
  • Great Britain
След вчерашния супер летен ден, днес е дъждовна неделя при мен. По никакъв начин не ми влияе смяната на часа.Нищо не разбирам.Не ми влияе и часовата разлика на презокеанските полети.Кафе пия в момента в леглото , пълен релакс е положението.Лекинко ме гложди ,обаче , че утре е понеделник.Пречи ми на дзена самата мисъл.Самия понеделник си е понеделник ,нищо кой знае какво фрапиращо,подредени рутинни действия.От това се оплаквам.Все едно ме дебне този понеделник.

# 31 694
Оплаквам се от безотговорни родители.

Общи условия

Активация на акаунт