Мнения за работа в офис на Еконт

• 1 742
  • 12
  •   1
Отговори
Здравейте,

Днес бях одобрен за работа на позиция офис служител в София. Понеже има прекалено много отрицателни отзиви в интернет реших да пиша тука ако някой работи или е работил в тази фирма.

Интересуваме дали наистина е чак толкова ужасно натоварването
Казаха ми че работното време е от 09:00 до 19:00 с 2 часа почивки за което имам големи съмнения. В отзивите пише че се работи по 10 даже 12 часа. Също така прочетох че имало постоянно някакви глоби и тн.

Знам че доста от тези неща зависят от офис до офис. Но все пак малко нужда от обективни отзиви.

Благодаря ви.

# 1
Ако ти плащат на час, лошо няма да се работи по 10, 12 часа. И да плащат добре, но ме съмнява.

# 2
  • SF
Абе не е така... Аз мога да имам финансовата възможност да плащам по 22 часа - ще ми работиш ли?
Първоначално е "ако имаш възможност", след което става някак задължително и по график.

# 3
Здравейте,

Днес бях одобрен за работа на позиция офис служител в София. Понеже има прекалено много отрицателни отзиви в интернет реших да пиша тука ако някой работи или е работил в тази фирма.

Интересуваме дали наистина е чак толкова ужасно натоварването
Казаха ми че работното време е от 09:00 до 19:00 с 2 часа почивки за което имам големи съмнения. В отзивите пише че се работи по 10 даже 12 часа. Също така прочетох че имало постоянно някакви глоби и тн.

Знам че доста от тези неща зависят от офис до офис. Но все пак малко нужда от обективни отзиви.

Благодаря ви.

Според мен има голяма вероятност, да си вземаш почивката от 2 часа на части по време на работния ден и да е измислена с цел да може да се удължи работния ден.
По закон нямат право да те глобяват, но може да ти обещаят някакъв бонус към заплатата устно и след това, ако видят, че си объркал нещо минимално, да кажат, че няма да получиш този бонус.
Ти си прецени дали да почнеш или не.

# 4
  • гр.Пловдив
Явно си е до местна почва в различните офиси понеже позвавам момичета не са мръднали от позицията 10+ години,работят си и са супер доволни, заплащането със сигурност ги устройва и ще е доста над в сравнение с новоназначен..За каква стартова заплата става въпрос,ако не е тайна?

# 5
  • Melmak
Зависи от офиса, от самия собственик (нали са франчайз). От града също зависи.

Има до нас два офиса на еконт, единия - много спокойно, няма никаква драма с опашки, работят 3 гишета и бързо отмятат хората. Другият е с вечна опашка от 10 човека, защото имат ужасно много оборот. Просто е нещо страшно там, преди бяха 2 души, сега са 5-6, като се работи непрекъснато и не са бавни. Нещо страшно е, не знам как издържат тия хора там. Така че зависи много от самия офис и човекопотока.

# 6
Ако ти плащат на час, лошо няма да се работи по 10, 12 часа. И да плащат добре, но ме съмнява.

Значи казаха 1600 нето заплата. А пък щяла да се увеличава според брой пратки. Иначе аз зор издържам повече от 8 9 часа.

# 7
На колко си години, че издържаш до 8-9 часа?

# 8
На колко си години, че издържаш до 8-9 часа?

На 28 съм но съм претърпял операция и то тежка.

# 9
  • София
Работила съм преди време в еконт, опредерено много зависи от франчайза и колко съвестен е собственика. Еконт си имат етикет на обслужване и изисквания към офисите.
При нас глоби не е имало , но имаше таргет пратки и процентен бонус - който беше над основната заплата и ако имаш заведена рекламация или оплакване за лошо държание / или нещо подобно , зависещо лично от теб като служител/ този бонус ни се режеше. Но той е примерно бонус над тези 1600 чисто ,които са по договор .Другото което е , виж в желаниея от теб офис колко колеги работят , ако има повече гишета - разбира се , работата се разпределя м/у повече хора , а не само на двама при  оборотен офис - защото щом единя излезне в обедна почивка , другия се преработва. Ние бяхме на две смени , от сутринта до 16 -17 примерно и 2ра смяна от 11 ч до края на работного време. Общо взето всичко е много относително и е въпрос на организация в офиса. Препоръчвам да отидете на интервю , да ви бъде обяснено как се процедира в конкретния място и да прецените. Така няма как да гадаете. За мен това е временна работа, за година - две , но не повече. Няма възможност за издигане ,ако търсите такава позиция ,разбира се.

# 10
Работила съм преди време в еконт, опредерено много зависи от франчайза и колко съвестен е собственика. Еконт си имат етикет на обслужване и изисквания към офисите.
При нас глоби не е имало , но имаше таргет пратки и процентен бонус - който беше над основната заплата и ако имаш заведена рекламация или оплакване за лошо държание / или нещо подобно , зависещо лично от теб като служител/ този бонус ни се режеше. Но той е примерно бонус над тези 1600 чисто ,които са по договор .Другото което е , виж в желаниея от теб офис колко колеги работят , ако има повече гишета - разбира се , работата се разпределя м/у повече хора , а не само на двама при  оборотен офис - защото щом единя излезне в обедна почивка , другия се преработва. Ние бяхме на две смени , от сутринта до 16 -17 примерно и 2ра смяна от 11 ч до края на работного време. Общо взето всичко е много относително и е въпрос на организация в офиса. Препоръчвам да отидете на интервю , да ви бъде обяснено как се процедира в конкретния място и да прецените. Така няма как да гадаете. За мен това е временна работа, за година - две , но не повече. Няма възможност за издигане ,ако търсите такава позиция ,разбира се.

Благодаря ви. Подписах договора. Ще има 8 дни задължително обучение в друг квартал. А пък за квартала където кандидатствах са общо 3 офиса. Не знам в кой ще ме назначават. Аз се върнах от чужбина там бях  юрист но тука трябва да уча малко и после да полагам държавни изпити. То тая година няма как да стане. А пък и трябва да работя няма как иначе не е идеалната работа но то и без това много малко от фирмите ме повикаха на интервю. Иначе от зимата събирам документи преводи и т.н за да имам отговор от в Нацид който решиха че трябва да изучавам 6 факултетни дисциплини и после 3 държавни изпити и после изпит за правоспособност. Малко бавно стават нещата но много се радвам че са само 6 дисциплини. А пък вече държавните изпити ще си е доста четене ама няма как. Понеже идвам от Турция нямам познания по европейските закони  това е новост за мен. Като гледам учебниците тука то почти всяка сфера е свързана с ЕС. То е логично де. Но може би е понеже идвам от страна извън ЕС рабодателите в правното област не проявяват интерес към кандидатурите ми на този етап-без приравнявяне.

Последна редакция: сб, 12 юли 2025, 18:52 от анонимен96

# 11
  • София
В това изявление , няма нито една запетайка .. Предполагам за юрист  в БГ ,ще трябва и граматиката малко от малко да се научи.

# 12
paranoir понякога временната работа остава задълго постоянна. зависи от града - в малките градове не можеш да се доредиш да си учител, полицай, в община или съдебната система...
авторката пише добре на български. изреченията са смислени, ако е юрист няма да я става учителка по български език Wink .

Общи условия

Активация на акаунт