Да се оплачем... 2022

• 2 047 591
  • 32 033
  •   2
Отговори
# 31 425
Аз пък се чудя на семейства, в които всеки си има неговите пари. Няма как да няма скандали. Ние имаме обща сметка. Аз получавам много повече, но това никога не е било тема.

# 31 426
Абсурд да сме с обща сметка. Не съм съгласна да отиват парите там, където биха отишли, ако сме с обща сметка.

# 31 427
  • Sofia
Винаги сме били с общ бюджет, още от времето, когато заживяхме заедно. Но и двамата бяхме на мнение, че така ни е много по-удобно и никога не сме се карали за пари и кой колко допринася за бюджета. Обаче какви скандали сме имали покрай детето... Развеждах се всеки месец.
Оплаквам се, че с днешния си акъл никога не бих си причинила онези душевни страдания. Пропилени в глупости няколко години.

# 31 428
  • ново
Мда, с тия фурни темата стана много скучна.
Оплаквам се, че съм на строга диета, а ми се яде райска ябълка.

# 31 429
  • София

Аз не си позволявам да му искам пари. Доста често той ми е искал. Затова въобще не разбрах каква беше тази реакция и с какво съм я заслужила.

Това пък защо?
Децата нали са и негови? Ако да - длъжен е да ги издържа, а за него ако и колкото остане.
Колкото и богато наследство да си получила от тати, готови пари свършват.
А разходите ще стават все по-високи като станат ученици.
Няма все да се радват на играчки от Пепко, ще има курсове, уроци.

# 31 430
Защото всеки път, когато искам пари , стават  панаири. Парите, които оставя , след 2 дни си ги прибира, защото иначе не му стигат тези, които му остават.
Преди 2 седмици купи лекарства за големия син, защото мен ме нямаше в града. Втора седмица слушам колко пари бил дал за лекарства. Досега аз основно купувах лекарствата на децата.

# 31 431
  • София
Пийк, вашите караници са още от първото дете, за преди това - не знам.  Защо изобщо в тези караници и скандали ти роди второ дете, аз не мога да разбера?

# 31 432
Пийк,  твоят е построил комунизма - само ползи,  без задължения. И то с активното ти съдействие - вместо да похарчиш поне колкото оставя, ти горделиво му позволяваш и тях да си прибере. Ако трябва списък с харчовете за всеки ден ще лепя на хладилника, но няма да поема цялата издръжка на дома. Как няма да подскача човекът,  то всеки лев,  дето е принуден да даде му се струва жив обир, нали няма такива навици.

# 31 433
Пийк, много му се връзваш и реагираш на случайни реплики за дразнещи неща. Въобще не си ги слагай на сърце- все пак си била в платено майчинство и работиш, не е като да хармил само неговите пари и да се чувстваш все едно просиш.

# 31 434
   Peacock, не са ми ясни много тези отношения с отделните сметки...
   Освен да заведете там един тефтер и да записвате - А толкова пари за лекарства, В толкова за лекарства, А дал 50 лв. за храна за семейството, В дал 80 лв., А платил тока, В дал за ремонт на колата. В края на месеца - уравняване на сметките. На прима виста това се сещам, не знам дали е добре... Или касови бележки да събирате и така да уравнявате, като съквартиранти.

# 31 435
Пийк, не знам. Ти си от Русе, нали? Предполагам,  че и мъжът ти е от там. Не искам да генерализирам,  но свестен мъж от там не познавам. Всичките са с голямото его, като жителите на малката Виена,  но покритие 0... Наистина съжалявам да споделя това мое мнение.

# 31 436
Еее, чак пък Wink има и някой друг дето става Wink

# 31 437
Моят не е от Русе,но е същият. Разбирам я. Аз си изгледах и си гледам децата с моите пари. Той пари за уроци, дрехи, обувки, подаръци, екскурзии и т н все няма, няма и претенции да си купува. Да, ама няма да се лишаваме, щото той си е доволен да си живее така. Отдавна не ме вълнува къде и за какво харчи, гледам да не се ядосвам. Изкарвам и си купувам за мен и децата.

# 31 438
Ся да не изглеждам подстрекателка,ама за чий са ви като с нищо не помагат?!
Няма тефтери при нас,всичко се харчи и от двамата,спестяванията са ни в обща сметка и се пипат след обсъждане и належаща нужда.Ние сме семейство и заедно решаваме нещата за децата.Купува и лекарства и дрехи и никога не е мрънкал за нищо,скъпо е спор няма.

# 31 439
Помага ама с цената на много нерви и караници. Гледа децата, макар и да се драка с голямото. Но има доста моменти , в които сме на нож

Общи условия

Активация на акаунт