Да се оплачем... 2022

• 2 047 551
  • 32 033
  •   1
Отговори
# 31 575
Ох, имам едни работни неволи, но не мисля че интересуват някого. Дори съвети не ми трябват. Просто да споделя. Ще взема да сложа в скрит текст, който не се интересува от тегобите на малкия бизнес, да прескочи.

Скрит текст:
Правя сега поръчки към едни италиански фабрики, някои директно ми ги отказват, други - частично щели да ми ги изпълнят. Отдавна работя с тях, не беше така. Причините ги разбирам, говедо не съм, но моят бизнес така все по-труден става. Когато започна пандемията, в Италия най-много пострадаха производителите. Един да се разболее в цеха, затваряне. Това беше постоянен процес. Принудиха се да освободят много работници. Те, междувременно, са си намерили друга работа хората. Като си намериш по-добра работа, ще искаш ли да се върнеш на машината в цеха... Сега обаче фабриките имат наплив от поръчки и липса на работници. Отделно - материали нямали, с доставките проблеми имали, разбирам го това, но не знам вече как да работя така... И постоянното покачване на цени - на материали, на консумативи. Клиентите ми питат ще има ли черен петък, новогодишни намаления... Ама какви намаления, увеличения ще има само. Някои мои продукти, като видя, че твърде много им се увеличава производствената цена, просто ги спирам. Но и това не е решение. И други, подобни, да поръчам, няма по-евтини да са.
   Ще се оправя де, цял живот все в този бизнес дълбая, добра съм, кътните зъбки му познавам, бива ме, винаги намирам как. Но, аман от кризи... Все това да преодолееш, онова да прескочиш... докато се поокопитиш... до следващата криза... Тъкмо минали две-три години проучвания, нацелил си вече, по емпиричен път кое как да става, проправил си новата пътека... и тя вече взела, че се разкаляла и нова пак трябва да търсиш.
   Не съм от отчайващите се хора, душата и сърцето си съм вложила в работата си, но понякога и на мен и идва в повече. И Хасан е хора.

# 31 576
  • Бургас
Искам да се гръмна .... 😭....

# 31 577
Карз, моля те... Ако не е смърт или болест всичко е оправимо.

# 31 578
  • София
Детето днес си счупило шините в училище. Голям праз - оправят се, ама ММ тука така ме ядоса - КОЙ ПЪК ТИ КАЗА, ЧЕ МОЖЕЛИ ДА СЕ ОПРАВЯТ? Ми кой - ортодонта, още като ги слагахме каза, че ако се счупят да ги занесем, в повечето случаи ги поправят. "А, АЗ ПОМИСЛИХ, ЧЕ В ИНТЕРНЕТ СИ ПРОЧЕЛА" Rage Развиках му се нещо, той пък като се разсърди, ууууу, страшна работа. Много умее, като някаква примадона е.

В кауфланд на касите за самообслужване маркираме и отивам да проверя една цена, че ми се стори висока на касата, а в същото време една жена на съседната каса нещо се чудеше. Докато ме е нямало детето ѝ казало - е тука трябва да натиснете и след това започвате да маркирате. И тя - ОФФФ, ЗНАМ. Детето ми разказа случката и като вече бяхме отвън - "мами, тази жена като ми каза така и като се обърна с гръб и аз и показах среден пръст и я напсувах тихичко" Anguished Как така я напсува, какво ѝ каза? - "простачка, идиотка и грубиянка". За "псувните" ок, ама този среден пръст Close

# 31 579
  • Бургас
Сигма,не е нито едно от изброените....
Но има и други неща,които тровят и убиват живота...
Абеее,...майната му! И това ще мине и замине! Дано оживеем....

# 31 580
Искам да се гръмна .... 😭....
Недей, ще събудиш съседите.

# 31 581
Животът е толкова непредсказуем и всичко сичко се случва. Интересно ми е тези от вас с общите бюджети не се ли притеснявате, че ако случайно се разделите с партньорите си няма да имате финсовата възможност още от самото  начало да се издържате сами?

# 31 582
За бюджетите- винаги сме били с отделен. Всеки си има своя карта… Пробвахме за около година с общ и видяхме че не е нашето. Мм е склонен да дава луди пари за глупости, аз съм обратното.
И ние сме с отделен бюджет, защото всеки си мисли, че другият дава пари за глупости. Мъжът плаща режийните и осигурява храната. Аз уреждам почивките и големите плащания тип ремонти и нови придобивки. Така работата върви.

# 31 583
Животът е толкова непредсказуем и всичко сичко се случва. Интересно ми е тези от вас с общите бюджети не се ли притеснявате, че ако случайно се разделите с партньорите си няма да имате финсовата възможност още от самото  начало да се издържате сами?

Ами не, не се притеснявам. Имам професия и работа, която е достатъчно добре платена.
Даже не разбирам напълно въпроса- ако не можеш да се справяш сам финансово, дали си с общ или самостоятелен бюджет е все тая.

Жаки, бързо възстановяване и всичко ще е наред!

# 31 584
  • Пловдив
Животът е толкова непредсказуем и всичко сичко се случва. Интересно ми е тези от вас с общите бюджети не се ли притеснявате, че ако случайно се разделите с партньорите си няма да имате финсовата възможност още от самото  начало да се издържате сами?
Аз напълно мога да се издържам сама. Изобщо не ми е проблем общия бюджет. И да, стандартът ми ще падне драстично, но то и неговия ще падне ако мен ме няма.

# 31 585
В кауфланд на касите за самообслужване маркираме и отивам да проверя една цена, че ми се стори висока на касата
Аз на тия каси много им се зарадвах, но още на първото пазаруване хич не бях доволна. В Лидл на Скобелев няма никой там и минавам за 30 сек, в Овча в Кауфланд опашките са по-големи от на нормална каса. И ако нещо искаш да върнеш точно заради грешна цена, трябва служител да съдейства. Вчера примерно взимам едни чаршафи, с 300 зора ги намерих в тоя размер (140/200) и на касата , вместо 11 лв по брошура, излизат 25 - естествено, че ще ги оставя, но не мога сама да ги отмаркирам. Ами ако вече не са нови касите и няма служител да ни оправи връщането, ко прайм?
Оплаквам се, че явно ми трябват 10 часа за наспиване, иначе съм уморена и изнервена. Много е.

# 31 586
Мен единствено ме е страх от болест и смърт. Нищо друго. И от нула съм почвала, и живота сам си се подреди, като го бутнах малко.

# 31 587
  • София
Забрави го тоя страх! ❤️

# 31 588
Много тъмно тая сутрин, не мога да се събудя 🤨

на касата , вместо 11 лв по брошура, излизат 25 - естествено, че ще ги оставя, но не мога сама да ги отмаркирам. Ами ако вече не са нови касите и няма служител да ни оправи връщането, ко прайм?
Винаги има, не знам откъде изникват, обаче се появяват като почнеш да се въртиш насам-натам в недоумение, като сигнал им е.

# 31 589
Попаднах на обява за новосформираща се група по народни танци от ноември. Сравнително близо е до нас , в квартала е. Хем много ми се иска да почна, хем не ми стиска - това вечерно препускане в натовареното движение ( колелото зимата едва ли ще мога да карам ),  тези постоянно болящи ходилА, тези обувки които само като ги погледна и усещам болка в стъпалото....ме знам, не знам ...колебая се. Никога не съм ходила на народни танци. Много искам, ама как беше - нямам желание ...

Общи условия

Активация на акаунт