Да се оплачем... 2022

• 2 047 508
  • 32 033
  •   1
Отговори
# 31 650
Спекулата обаче е доста при суровините, а не, както си мислят много хора, при търговците и производителите.

# 31 651
  • София
Спекулата обаче е доста при суровините, а не, както си мислят много хора, при търговците и производителите.
По цялата верига от хора, имащи възможност да спекулират. В свободния пазар знаем, че търсенето определя предлагането. Защо да продавам кисело мляко за 1.60 като реализирам същия брой продажби и на 2.00 лева, дори ако суровината не е с по-висока цена.

# 31 652
  • Бургас
Охх,тази смяна на времето и аз не я обичам....
Та,ще спим по малко или....
И аз ще ставам рано...

# 31 653
Бъни, това важи, ако е поскъпнал един продукт и няма алтернатива. Ако обаче поскъпне цялата кошница, потреблението се свива или се минава на по-евтино/нискокачествено и не реализираш същите продажби в никой случай.

# 31 654
Рядко пиша при вас, но по темата с цените ...
Преди малко в Била изживях поредният културен шок, след новата цена на кашкавалът онзи ден.
Киселото мляко сега беше в диапазона 1,80-2,50. Малко по-евтино имаше с марка Била само. Сигурна съм, че преди два дни купувах кисело мляко за около 1,50.
Преди около две-три седмици се оплаках, че киселото мляко, което купувам беше 1,75 лв. Преди няколко дни цената му беше 1,85 лв. Днес в Лидл за чери домати, 3 краставици, една копф салата, 1 йогурт и 0,500 кг грозде - 15 лв. Напазаруваното събрах под мишница. Утре ще пазарувам за през седмицата. Вече ми е лошо.

И аз се оплаквам от същото. Бях в близкия магазин, откъдето исках да купя краставици и грозде. Междувременно видях италиански арборио ориз (тук преобладава дългия ориз). Аз ориз купувам рядко, но този се води луксозен и винаги е бил по-скъп - $3 за пакет от 1 кг. В момента е $5! Купих един пакет за коледните сарми.
Маслото, което обикновено е около $5 за пакет, сега е $8. Друго изобщо не загледах, взех си краставиците и гроздето и си тръгнах. Ами всичко е поскъпнало в пъти. Точно спекула е. Няма причина да е толкова скъпо.
Явно ще пращам съпружието на пазар и ще си спестя ядосването.

# 31 655
Охх,тази смяна на времето и аз не я обичам....
Та,ще спим по малко или....
И аз ще ставам рано...
Обратното. Сега спим един час повече и ставаме по-късно. Старото 6, сега става 5. През март спим по-малко.

# 31 656
  • София
Нарциса, съвсем лаишки аз не виждам свиване на потреблението...Ръст на жилищни кредити, ръст на депозити, търсене на нови автомобили, препълнени хотели и ресторанти, недостиг на самолетни полети, нови и нови супермаркети.

# 31 657
  • Наблизо
Аз няма да спя повече,детето не му пука дали е сменен часът..Най-късно в 7 е на линия.

# 31 658
  • Бургас
Ахаааам....И до март пак ще съм забравила,колко ще спя 🤔😂
Хич не ги знам тези смяни,или по-скоро организма ми не ги ще 😂
Благодаря ти,Нищо лично!

# 31 659
Нарциса, съвсем лаишки аз не виждам свиване на потреблението...Ръст на жилищни кредити, ръст на депозити, търсене на нови автомобили, препълнени хотели и ресторанти, недостиг на самолетни полети, нови и нови супермаркети.
Е, то това малко като свинското със зеле Simple Smile Иван яде зеле, Драган яде свинско, общо двамата ядат свинско със зеле. Аз на почивка в България не съм ходила, откакто работя, какво остава за чужбина, книжка нямам, пари за жилище нямам Simple Smile Броя си стотинките за мляко марка Кауфланд, защото Боженци отдааааавна ми е скъпо.

# 31 660
Надявам се да е нещо като 2008 Sad иначе това би била първата криза в живота ми, през която да мина като финансово самостоятелна… Затова цяла година бях на финансова диета, да изплатя дългове. Сега един месец отдъхвам, но … ще видим… Като бяха септемврийските студове, замислих ъпгрейд на зимната завивка и кварцова печица до пускането на парното като най-икономичен вариант. Да се оплача, че едната лампичка угасна, а аз в бързината съм взела само касовата бележка от бриколаж, но съм забравила да мина през информация за гаранция… Обаче за храната ми е голяма драма, уж не ям много и не купувам много, а все се изхвърля… Днес колко похабена храна - цяло лято се боря с хранителни молци… гадовете даже пробили пликчето на солта и нея даже хвърлих… не мога да си складирам брашна и зърнени - и в стъклени буркани даже се пръкват, и пликчета извждат… хладилникът миниатюрен, не става за шкаф… за не знам кой път пръскам с лавандула. Имам чувството, че си ги внасям с някои брашна 😠 А за овесени ядки за закуска трябва да забравя тотално - много ги харесват гадовете, чак си завъждат колонии до дни в буркана за овесени ядки 😡 Днес реших да си правя седмичен meal prep план, за да знам кой ден какво ще ям и да е напазарувано само нужното… Съгласна съм с Бъни, че има и доста спекула мушната изпод реалната инфлация

Последна редакция: сб, 29 окт 2022, 23:44 от Анонимен

# 31 661
Не мисля че има "спекула", просто няколко години производители и продавачи поглъщаха увеличението и съвсем малка част изтичаше към крайния потребител, но сега вече не може повече да се свиват вътрешно и вече го стовариха върху потребителя.
Оплаквам се че явно така и няма да го усетя този допълнителен час сън след като седя един час по-докъсно Satisfied И от цени се оплаквам Scream

# 31 662
Сигурно в чест на смяната на часа се събудих в 4 Rage

# 31 663
Обаче за храната ми е голяма драма, уж не ям много и не купувам много, а все се изхвърля…
Не изхвърлям нищо. Купувам малко, буквално ден за ден и всичко се изяжда.
Оплаквам се от смяната на времето. Мразя това нещо. Обърква ми се ритъмът, приема на хапчетата го омотавам съвсем. Защо изобщо е нужна тази глупост!

# 31 664
  • Наблизо
Детето дойде в леглото ни в 2 и 30…Въртя се,искаше да става и го върнах в неговото легло..Там лежах на пода,защото иначе пак искаше да става и чак в 4 заспа отново..
Напоследък на всяка нормална нощ,имаме една подобна.Беше кашлицата,сега искаше мляко..защото почти не яде на вечеря.Все едно пак бебе имаме.

Общи условия

Активация на акаунт