?Въпроси всякакви за СО? 2022

• 337 931
  • 8 905
  •   1
Отговори
# 120
  • Пловдив
Няма толкова значение дори външния вид, единствено как те кара да се чувстваш. Тръпнеш ли в очакване да те потърси, да ти позвъни, да ти пише, чакаш ли срещите ви с вълнение или ти е все едно, гласиш ли се за него. Това е следствие от чувствата ти, които или ги има или ги няма. Дали да дадеш шанс е друг въпрос, но замисли се, дали би била склонна да преминавате през всичко заедно и би ли се изправяла срещу трудности с него.

Ти остави тези утопии, че външният вид нямал значение. Ако не си говорила с човека, кое ще те накара да го заговориш или да получиш гъдел в корема. Май е външният вид?!

# 121
Писах му по-твърдо, че трябва да се прекъсне комуникацията. Той се съгласи, но след няколко часа искаше да продължим пак по старому. Аз не му отговорих и така си останах нещата. Яд ме е, че трудно поставям граници и често попадам в такива ситуации. Най-вече онлайн се случва така. Мислех си, че все пак ще се усети сам без да се налага да натъртвам. Иначе, Liq-m, правилно си ме разбрала.

# 122
Егото ти отчаяно търси повече храна и ти с радост му я даваш.

# 123
  • София
Добре си направила, анонимке. Той сигурно ще продължи да опитва, но ти дръж фронта. Често хората, които не могат да поставят граници, привличат натрапници. Време е да почнеш да се учиш, това много ще те издърпа напред в живота.

# 124
Цитат на:  link=topic=1398914.msg44113503#msg44113503 date=1641808675
Яд ме е, че трудно поставям граници и често попадам в такива ситуации.
Граници се очертават като започнеш да уважаваш себе си, като започнеш реално да оценяваш мъжете, без да оправдаваш недостатъците им, като завишиш критериите си спрямо хората, които би допускала в живота си.
Отговорите на въпросите каква е твоята собствена представа за самата теб, каква самооценка имаш, в какво и защо се подценяваш, какви и по каква причина правиш компромиси - спрямо какви хора и в какви ситуации, ще ти помогнат не само да си изясниш защо не умееш да поставяш граници, но и да определиш какъв точно мъж заслужаваш и какъв мъж би те заслужавал, ще станеш по-уверена и категорична в изборите си. Защото човек заслужава такъв партньор, какъвто е и той самият. Човек заслужава да получи точно това и толкова, каквото и колкото дава и той. Ти, твоите чувства и емоции, твоите принципи, твоята душевност, твоите възгледи и възприятия, твоите личностни качества, твоите начини на отдаване във връзката и към партньора - това си е твоят свят, твоето свещено място. А отговорността да го запазиш чисто е твоя. И само такива хора, които би оценила като заслужаващи да споделиш с тях всичко онова, което е там имат място в него. Само такива, за които безкомпромисно си преценила, че биха могли да бъдат допуснати да присъстват до теб като достойни и равностойни приятели или партньори.
Не заслужавам по-малко от това, което съм аз самата - като жена и личност - това са границите. Няма да допусна в живота си някой, който не може да оцени мен и моето отношение към него, някой за когото съм просто нещото, с което запълва липси, лекува наранено его или използва за лична изгода, нито някой който руши моя вътрешен мир и баланс... Просто, защото не го заслужавам...

* Важно е самооценката да е на база реални качества, направена искрено, без суета и его. 🙂

# 125
Здравейте, имам комуникация по вайбър по работа от доста време. Познаваме се дотолкова , доколкото 1вият път сме се представили един на друг на живо. Последните месеци просто нямаше как да не ми направи впечатление, и не само на мен, някакво по- различно отношение. Не ми е приятно да се появяват сърца в чата, високопарни слова от типа- може да разчитате за всичко на мен; Даже в разговор като че ли получих покана за кафе, обаче така се стреснах, че смутолевих, някой път и смених темата. Няма нужда да се виждаме.
 Проблема идва и оттам, че мъжа е достатъчно ерудиран, известен и с име в средата си, и най- лошото чужденец. Комуникираме на български обаче, знам че разбира всичко. Не мога да хвана стила на изразяване, нещо ме притеснява. Винаги го извинявам с това- различни култури уж, че не са и много различни де. Един път се изпуснах на странична тема и се заформи разговор за живота..опита се да продължи, прекратих. И двамата сме семейни. Няколко пъти вкарвам вече съпруга си като щит, обаче файда няма. Пак засипва с ненужни комплименти. А де гиди това възпитание и непоискана любезност!. Зависима съм, още известно време. Заложени са интереси. Не искам да бъда груба, а не искам и усложнения вкъщи. ето например, казвам болна съм,затова еди какво си,  отговаря ми се- знам, тъкмо за вас си мислех. Все всичко знае, разпитва .
Не мен естествено. Ето , мъжа ми видя едни сърца, аз не си крия тел, но и той не рови, и вика- Е, кой първо и  защо ти праща сърца? Викам, не знам. Такъв е. Излиза все едно аз съм предизвикала такова отношение. А не съм, със сигурност. Не мога да прехвърля комуникацията на друг, много много внимавам за честитене на празник и всичко.
Знам, че звуча като луда но не мога да пиша подробности или точни неща, има ги. Не си въобразявам в никакъв случай. За него няма проблем , за мен има вече. За мен обяснението е, че е много надут и силен като позиция и затова си позволява свободно държание. Също е много умен и с това надхитряне ще ме бие. Разбирате ли, мъжа ми вече си мисли, че аз нещо крия, няма дим без огън Sad Някакъв съвет?

# 126
Съвет не мога да дам, но ситуацията е кофти. Съчувствам ти.

# 127
  • София
Като се оплесне - seen и без коментар. Стегнато и само по работа.
Парирай нещата овреме, дано зацепи.

На мъжа си обясни това, което и на нас.

# 128
Студен професионализъм, дистанция и стоическа дисциплина да не допускаш нищо лично в комуникацията .

# 129
С Горджи съм. Никакви странични теми, никакви празници, само и единствено работа. Голям плюс е, че не се виждате.
П.п.изключи си функцията 'видяно'. Може да спреш и функцията 'видим на линия'.

# 130
Това си е чист сексуален тормоз.
Оставяш всички фриволности настрана. Пишеш кратко и ясно само по деловата част. Правиш забележка в смисъл, че кореспонденцията следва да е по същество и делова и не толерираш никакви фамилиарности.
Много гадно, наистина. Чувала съм, че турци и индийци така правят. Нямат никакво уважение към жените в този, нашия смисъл.
Успех. И пази доверието вкъщи, просто такива нахали , че и високопоставени могат да сринат и най-голямото доверие между съпрузи.

# 131
Не одобрявам подобни игрички да криеш, па сийн, не сийн.
Казваш директно, каквото те притеснява.
Не смятам за ок скъсяване на дистанцията, интимничене. Предпочитам разговорите по същество.
И така.

# 132
  • Варна
Проблемът е, че този е по-високо от нея, тя сама казва, че е зависима. Освен това явно го прави завоалирано и тя нищо не може да докаже със сигурност. Едно сърце и неангажиращ разговор, който може да се изтълкува по няколко начина, не го слагат на мушката и да го уличават. Опипва почвата и натиска. Много гадно. Аз не виждам полезен ход. Дори и в прав текст да го отреже, той може да извърти нещата, че си ги въобразява, а след това да й стъжни живота.

# 133
Това си е негов проблем.
Кат не може да постави границата тя, да търпи.

# 134
То е по- добре , че нямат контакти на живо, така всичко в архива и в точният момент просто го заплашва с обвинение в сексуален тормоз. Анонимна общуваш само по работа и всички покани за кафе и разни намеци ги прескачаш, в един момент ще му писне .

Общи условия

Активация на акаунт