? Въпроси всякакви ? (2022 г.)

• 552 531
  • 14 736
  •   1
Отговори
# 14 040
  • BG-DE
Жалко, че явно никога няма да влезем в Шенген и да пътуваме като бели хора без всички тези паспорти и декларации ☹️

# 14 041
В смисъл? Не пътуваме ли и сега само с лична карта..пътуваме.

Последна редакция: ср, 14 дек 2022, 10:29 от teta75

# 14 042
  • Сф
Минаха ли в Лидл ски дрехите за деца?
За възрастни минаха, питам за деца

# 14 043
  • BG-DE
В смисъл? Не пътуваме ли и сега само лична карта..пътуваме.
Когото пътуваш от една шенгенска страна в друга не ти е нужна и лична карта, ако си с кола или влак може и да не разбереш кога точно си влязъл в другата страна, защото няма граници, а със самолет е като при вътрешен полет, граничен контрол няма.

# 14 044
ЛК си длъжен така или иначе да си носиш винаги с теб. Остава само граничния контрол.

# 14 045
  • Mediterraneo
Да, де, но граничен контрол няма, това се опитва да обясни май. Например, между Испания и Франция си минаваш, без да разбереш, че си минал граница.

# 14 046
  • Deutschland/HE
Мда, ще чакаме на една опашка по-малко на летищита Simple Smile

# 14 047
Разбрах я, остава граничния контрол, за нас..това имах предвид.  Където си показваш личната карта. Иначе при тях си я държат в Жоба..това е разликата при преминаване на границите.

# 14 048
  • BG-DE
Е, щом това не ви засяга, ОК но все пак е по-добре като тръгнеш в 9 от София в 12 да си плажа в Гърция, примерно 😊 и ако си сама с детето да не носиш декларация 😊 Усещането е съвсем различно, чувстваш се наистина като гражданин на Европа.

Последна редакция: ср, 14 дек 2022, 10:37 от Menerva

# 14 049
В смисъл? Не пътуваме ли и сега само лична карта..пътуваме.
Когото пътуваш от една шенгенска страна в друга не ти е нужна и лична карта, ако си с кола или влак може и да не разбереш кога точно си влязъл в другата страна, защото няма граници, а със самолет е като при вътрешен полет, граничен контрол няма.

Не е така за личните документи. Граници няма, но винаги могат да спрат кола и да ти ги искат. В Словения (след унгарската граница), редовно отбиват всички автомобили за проверка на документи. Не на самата граница, след нея. Предполагам, че е заради нелегални мигранти, но имат право и го правят. В Италия също понякога стои полиция на самата граница и също си длъжен да си представиш личната карта, както и талон на колата при поискване.
   За първи паспорт за дете и аз имам спомен, че не ставаше с бърза поръчка, но беше отдавна при нас, не знам дали е актуално. Също беше идвал кварталния полицай на адреса, не беше ни намерил и разпитвал домоуправителя живее ли там детето и кои са родителите.

# 14 050
Аз лично не бих искала това с декларациите при извеждане на малолетно дете, да отпада. Това е защита и не е лиготия. Така смятам аз. Не бих искала Сульо и Пульо да има възможност да хване и изведе детето ми зад границата на БГ, без дори да го погледнат кой е...

# 14 051
  • BG-DE
Странно как хората в Европа не се притесняват от това 😊 Явно ние българите продължаваме да нямаме нужда от права и свободи.

# 14 052
Странно как хората в Европа не се притесняват от това 😊 Явно ние българите продължаваме да нямаме нужда от права и свободи.
Какъв е въпросът? Темата е за въпроси, не за размисли и страсти!

# 14 053
Аз лично не бих искала това с декларациите при извеждане на малолетно дете, да отпада. Това е защита и не е лиготия. Така смятам аз. Не бих искала Сульо и Пульо да има възможност да хване и изведе детето ми зад границата на БГ, без дори да го погледнат кой е...

Абсолютно, трафикът на деца е много сериозно нещо и пак се намират изроди да успяват да го направят. Също и при разделени родители. Не може единият по свое усмотрение само да може да изведе детето. Колкото повече защити, толкова по-добре. И друго ми е правило впечатление. По сухопътните граници не винаги проверяват, ако са еднакви фамилиите. В нашето семейство сме с различни и винаги правят проверка, но приятелка сподели как ходили с чичото в чужбина (вместо с таткото) и поради еднаквите фамилии, никой не обърнал внимание.

# 14 054
  • София
Ние българите си хващаме личната карта и пътуваме,  където си искаме и примерно сутринта като се кача на колата си към 7 часа, горе-долу към  15 ч вече мога да съм на плажа в Гърция, не виждам чак какъв проблем е това, че не сме още в шенген, чак пък толкова, а.... това ,че ще сме в евро и няма да обръщаме левовете си, може би това вече е проблем?? Не, не мисля! Но ако ще бъдем в евро, много хора ще го загазят финансово, това е от първостепенно значение,  мисля, но това последното е мое мнение.

Общи условия

Активация на акаунт