? Въпроси всякакви ? (2022 г.)

• 550 830
  • 14 736
  •   1
Отговори
# 14 535
Здравейте, писане до КЗП дали има ефект ако от Банка ДСК са постъпили некоректно спрямо клиент?
За КЗП нямам представа, но жалба до ЦУ на БДСК, до Вътрешен контрол и одит, до клона в който се е случило и т.н.  Колкото места се сетиш навсякъде дай копие.

# 14 536
  • София
Ами тогава няма никакъв смисъл. Като ще ходя, все тая как е издадено.

Идеята беше не да се спести ходене до кабинет, а съвсем друга..нещо като електронни досиета и т н....та смисъл някакъв има.
Абсурдно е пък да се лекуваме без да ни прегледат.
Като ми трябва преглед при АГ, ендокринолог или невролог - неща, с които ЛЛ е наясно, че са извън компетенцията му, какво ще ме преглежда?

# 14 537
Мислиш си, че ти трябва, и имам нужда не е едно и също. Все пак ЛЛ преценява дали имаш нужда и от какъв специалист. Не е достатъчно пациента да иска..не е концерт по желание, а има разписани правила все пак.
Попълва амб.лист и на негова база издава направлението.

# 14 538
Виждам, че има много хубава опция за подаване на документи за шоф. книжка онлайн чрез КЕП, но никъде не става ясно със снимката как стои въпросът. Предполагам, че, ако човек няма актуална снимка в системата на МВР, вариантът с онлайн подаването отпада. Или може да се подадат онлайн и на място да се отиде само за снимка? Някой с актуална информация?

* Редактирам се: май видях....  Да има издаден български личен документ по заявление, подадено лично до 59 месеца преди датата на подаване на електронното заявление и да са му снети необходимите биометричните данни;

Явно ще се виси по опашки.

# 14 539
Мери Ан, Хаджията, радвайте се, че нямате моя лош опит. За да го напиша не съм си го изсмукала от пръстите, все пак.

# 14 540
  • София
През ноември си нараних коляното. Отидох при ЛЛ, погледна го и веднага издаде 2 направления за различни специалисти.
Как се предполага да и обяся по телефона какво е станало и без да види да козирува и издаде направленията.
Не ми тежи нито ходенето до кабинета, нито плащането на таксата.
Друг въпрос е, че специалистите само се почесват, гледат умно и все още не знаят какво ми е на коляното. Но това е друга тема.

# 14 541
За коляното само давам идея, да не са скъсани мускулни влакна. На майка това се оказа, но чак четвъртия специалист я диагностицира правилно.

# 14 542
  • София
Мислиш си, че ти трябва, и имам нужда не е едно и също. Все пак ЛЛ преценява дали имаш нужда и от какъв специалист. Не е достатъчно пациента да иска..не е концерт по желание, а има разписани правила все пак.
Попълва амб.лист и на негова база издава направлението.
Тете, всеки си гледа от неговата камбанария.

# 14 543
Не забравяйте, че ЛЛ трябва да впише някаква диагноза, с която праща пациента при специалист.

# 14 544
Да си гледа, мен не ме засяга. За разписаните правила идеше реч обаче, за тях говорех аз.

# 14 545

Като ми трябва преглед при АГ, ендокринолог или невролог - неща, с които ЛЛ е наясно, че са извън компетенцията му, какво ще ме преглежда?
А пациент без медицинско образование е по-компетентен от ЛЛ??

# 14 546
  • София
Мери Ан, Хаджията, радвайте се, че нямате моя лош опит. За да го напиша не съм си го изсмукала от пръстите, все пак.
По-скоро не сте попаднали на аптека. Аз с три аптеки съм работил и нито една не ми е създавала такъв проблем при засъснение. Проверете моля, дали пък аптеката не е отчела, че ви е предоставила лекарството, щото пък аз такъвм проблем имах с първата и след това ѝ бих дузпата веднага.

# 14 547
Аптеките не отпускат лекарства преди датата. Със закъснение дават, но да не е минал месец от последната дата. Тогава май искат нова рецепта. Не съм закъснявала толкова.
За тримесечна рецепта какво ще ме преглежда? От специалист са изписани за постоянно тези лекарства. По този повод имах разправии с ДЗО, че и те искат амбулаторен лист за преглед. Та заради тях се налага да ходя.
За специалист - имах шум в ухото. Той как ще го установи? Обяснила съм по телефона, писал е предполагаема диагноза.
Ходене при ЛЛ за мен има  смисъл само, ако е за болничен лист. Иначе всичко може по телефона да се уреди и електронно.

# 14 548
  • София

А пациент без медицинско образование е по-компетентен от ЛЛ??
А пациент, който си ходи системно по доктори, дали има някаква компетенция?
Не задълбавай в неща, с които не си наясно.

Не съм казала да не се ходи при ЛЛ. Не смесвай "двата щата".
Но има ситуации, в които е напълно неоправдано ходенето до ЛЛ, само да правиш опашка.

# 14 549
  • Deutschland/HE
Дева, личният лекар е лекар, а не секретар. Ето това е проблемът, дори за тримесечните рецепти е редно да те пита дали ти понасят лекарствата и как се чувстваш с тях, така смениха на баща ми лекарствата, защото едното не му понасяше, а беше предписано от специалист.

Общи условия

Активация на акаунт