? Въпроси всякакви ? (2022 г.)

• 561 179
  • 14 736
  •   1
Отговори
# 8 145
При инсталация СОТ в сграда, да речем с 10 помещения, могат ли от СОТ-а да разберат и как, че само един датчик в едно от помещенията не работи?
Могат. Има общо табло, в което всяка точка е въведена с някакво име. Когато тази точка изключи (или пък даде индикация) или каквото и да е различно от нормалното, на дисплея на таблото светва датчик и се изписва коя точка дава тази индикация, било то за грешка, сигнал или друг проблем. Поне при нас е така. Всеки датчик има име и аз виждам кой точно сигнализира и даже по каква причина.

# 8 146
Могат от разстояние, ако е свързано с тяхната система. Иначе само на място тестват кое светва.

# 8 147
Коала, на мен ми поиска. Не ми хрумна да пиша фалшиви данни.

# 8 148
Здравейте. Какво да направя на терасата си да не идват гълъби? Съседите от долния етаж  само хранят гълъбите и те идват и на нашата тераса, кацат и мизерстват. Довечера пътуваме и две седмици няма да ни има. Юли месец за 5 дни отсъствахме и терасата беше мазало.

# 8 149
Познат ми е разказвал, че при опит да изгони гълъб от терасата си, го тупнал с метлата и той умрял. Известно време след това никакъв гълъб не кацал на терасата - нещо явно усещат.

Иначе съм виждала сд дискове да закачат да висят, по десетина да речем...

# 8 150
  • софия
Здравейте. Какво да направя на терасата си да не идват гълъби? Съседите от долния етаж  само хранят гълъбите и те идват и на нашата тераса, кацат и мизерстват. Довечера пътуваме и две седмици няма да ни има. Юли месец за 5 дни отсъствахме и терасата беше мазало.
Открита, закрита ли е терасата?
Мазала съм навесът ни с мента и имаше ефект. Сега сложихме шипове.
Може да закачите плашило (птица).
Тук на случаен принцип има други предложения, но не знам дали работят.
На мен не би ми стигнало толкова малко време да се организирам да ги прогоня.

# 8 151
Аз имах много гълъби на един балкон, в жилище, в което не живеех. Та, съседката се беше научила да ги храни на моя балкон. Най-напред я заплаших, че ще ги отровя (разбира се, никога няма да го направя, но както бях под афект, тя може би повярва). Да кажа, че поначало имам фобия от всякакви птици, а гълъби много мразя и ме е страх от тях, когато изпърхат с крила около мен, последното което искам е гълъби около мен.Викнах чистачка, изчистихме балкона и след това закрепих шумящи найлони. Защипах ги на горният простор и след това, без да ги опъвам, защипах и на долния. Стана нещо като завеса, която се движи от вятъра и шуми, без да могат да кацнат. Следващият път, когато отидох, ги нямаше.

# 8 152
Здравейте, някой зарежда ли прима карти към А1? Може ли информация какви минути/мн дава при 9лв, 10лв, 12лв.? Не намирам информация в страницата им?

# 8 153
В агроаптеките и сайтовете има мрежи против гълъби, които ми се струват най-бърз вариант за ограничаване на достъпа. Всичко останало иска време, отделно, че свикват и спират да се плашат. Можете да пробвате с дискове, с шумолящи хартии, в ютюб има записи на грабливи птици, които да им пускате и т.н., но всички тези варианти трябва да се въртят и искат време. Има спрейове против гълъби, които действат, но също трябва да се пръска след всеки дъжд.

# 8 154
  • Пловдив
близка опита всичко. Ама наистина всичко...и не успя. Не си ползва терасата.

# 8 155
Да я остъкли.

# 8 156
Алуминиево фолио, нарязано на ленти, така че да се вее. Прогонва гълъбите за известно време, както и миризмата на мента, но тя по- бързо изветрява

# 8 157
  • In The Middle Of Nowhere
Имам 2 тел номера в А1 на мое име, нали мога да прехвърля единия на друг човек? За целта и двамата ли трябва да сме в офиса на оператора и заплаща ли се такса за това?

# 8 158
За гълъбите - в левките и Джъмбо има ролка холограмна лента. Около 3-5 лв струва. Реже се на парчета и се залепя по усмотрение, за да се вее и блести. Казват,че има ефект. За баба ми съм взимала от Джъмбо, намира се в сектора за градински приспособления и декорации.

За телефона - да, трябва да сте и двамата, има такса 15-20 лв. Подписва нов договор. Имай предвид, че може да откажат да остане на старите условия.

# 8 159
Здравейте.

Вчера забелязах че от големия пръст на крака ми изтече гной явно съм се одарила нещо не помня.
Снощи промих със хамуче със реванол.
Леко ме наболява .
Според вас какво мога да взема за да ми мине .
Много благодаря

Общи условия

Активация на акаунт