? Въпроси всякакви ? (2022 г.)

• 561 322
  • 14 736
  •   1
Отговори
# 7 890
В този казус, така както е представен тук, няма сложност, изискваща намесата на адвокат.

# 7 891
  • Далечният изток
Напротив, има спор доколкото аз разбрах...

# 7 892
Претенции може да има, но право от правна гледна точка, няма. Дъщерята на починалия съпруг, ако претендира за цялата собственост, предвид че жилището е на баща ѝ от преди брака - да. Но пък майката на Ябълкова е допринесла за поддържането, обзавеждането и опазването на собствеността след това. Ако се създаде казус обаче, тя трябва да може да подкрепи такова твърдение с фактури за средства, похарчени с тази цел. Но кой ти мисли приживе за такива неща...
Ми, ако имат възможност, да наемат адвокат, но тези услуги не са евтини.

# 7 893
  • Козлодуй
Има ли консултация с адвокат за такива случай? След смъртта на роднини защото и аз имам подобен казус макар и по-дребен спор но не зная как да се противопоставя защото много ми е мъчно
Имах на впредвид онлайн консултация

# 7 894
  • Далечният изток
Претенции, които отсрещната страна не желае да удовлетвори казано най-общо, в правото им казваме спор. Вече кой има право, право на какво, това е отделен въпрос, който подлежи на установяване.

# 7 895
Претенции може да има, но право от правна гледна точка, няма. Дъщерята на починалия съпруг, ако претендира за цялата собственост, предвид че жилището е на баща ѝ от преди брака - да. Но пък майката на Ябълкова е допринесла за поддържането, обзавеждането и опазването на собствеността след това. Ако се създаде казус обаче, тя трябва да може да подкрепи такова твърдение с фактури за средства, похарчени с тази цел. Но кой ти мисли приживе за такива неща...
Ама тука се пита за наследство, не за делене при развод. Ако беше развод, жената нямаше да има право на нищо, само че тя наследява имуществото на покойник.

# 7 896
  • Козлодуй
Къде да си задам въпроса тук или има тема - какво се прави след смъртта на близък и точно такива правни спорове

# 7 897
Ама тука се пита за наследство, не за делене при развод. Ако беше развод, жената нямаше да има право на нищо, само че тя наследява имуществото на покойник.

Написаното от Азалия касае иск за установяване на по-голям дял/принос и няма общо с казуса на Ябълката.

Къде да си задам въпроса тук или има тема - какво се прави след смъртта на близък и точно такива правни спорове

Има такава тема, чела съм я.
Да добавя в МДТ също трябва да се отиде да се предекларира имота вече на името на наследниците. 6 месеца е срока за това, ако не са го променили.

# 7 898
  • Далечният изток
Питай... Аз съм винаги насреща, стига да мога да помогна.

# 7 899
Имам нужда от ново острие за Nutribullet.
В магазините на Делимана и Топшоп няма в наличност.

Откъде мога да намеря без да попадна на менте.

Четох някаква статия, където пише, че ако е фалшиво острието и е от кофти пластмаса може да се получи прегряване и запалване?

# 7 900
Написаното от Азалия касае иск за установяване на по-голям дял/принос и няма общо с казуса на Ябълката.
Кой е казусът? Доколкото виждам, Азалия коментира на Ябълкова случая.

# 7 901
Възможно е наистина да няма казус и двете наследнички лесно да се разберат. Но аз лично съм имала лош опит, дори от елементарни правни операции, в някои отношения имам доста засукани роднински връзки. Разбира се, всеки преценява за себе си, аз лично предпочитам да имам компетентна помощ зад гърба си.

# 7 902
Здравейте! За градския транспорт в София трябва ли да се купува билет за дете на 6 години?

# 7 903
  • София-Младост
Здравейте! За градския транспорт в София трябва ли да се купува билет за дете на 6 години?
Не. До 7 г. пътуват безплатно. Едно време имаше карти за тях, но сега не съм сигурна.

# 7 904
  • София
И сега има карта, един вид застраховка при пътуване. Иначе е безплатно пътуването.

Общи условия

Активация на акаунт