? Въпроси всякакви ? (2022 г.)

• 561 258
  • 14 736
  •   2
Отговори
# 7 905
Написаното от Азалия касае иск за установяване на по-голям дял/принос и няма общо с казуса на Ябълката.
Кой е казусът? Доколкото виждам, Азалия коментира на Ябълкова случая.
Аз наистина мимоходом прочетох, но доколкото схванах, Ябълкова се опасява дъщерята на починалия да не оспори дяла, който ще наследи съпругата на баща ѝ (т.е. майката на Ябълкова) след неговата смърт, защото апартамента е бил негов и преди брака с нея, и която го е надживяла. Затова изказах мнение. Не говоря за развод, естествено! Мога да чета, че става въпрос за наследство след смърт. И също така съм наясно, че дъщерята би могла да претендира за цялото жилище, щом е било на баща ѝ преди брака му с втората съпруга, която го надживява.

# 7 906
Имам нужда от ново острие за Nutribullet.
В магазините на Делимана и Топшоп няма в наличност.

Откъде мога да намеря без да попадна на менте.

Четох някаква статия, където пише, че ако е фалшиво острието и е от кофти пластмаса може да се получи прегряване и запалване?
Преди време и аз търсих, не намерих никъде съвместимо с Нутрибулет. Чаках докато пристигнат доставки.

# 7 907
Имам точно двама познати, близки, приятели във фб, които са ми пратили покани и са приети, но на които обаче не мога да пиша. Това как се постига????

# 7 908
Сигурно са те ограничили по някакъв начин. Това е през Месинджър. Задава се персонално за всеки контакт.

# 7 909
Сигурно са те ограничили по някакъв начин.
Дали те са пратили покани, или фейсбук така ти изписва, ако и след като си им разглеждал профилите. Имаше нещо такова...
И всъщност ти като приемеш  им пращаш покана. Те може да не са я приели..

Последна редакция: пн, 01 авг 2022, 19:03 от teta75

# 7 910
  • Далечният изток
Не можеш да им пишеш на стената или в Месинджър? Настройките.

# 7 911
Ами бройката на приятелите ми е увеличена със сигурност + 2. Освен това сутринта видях какво са споделяли снощи и то не е публично... Та ходих в профилите им, да се отписвам от следването им (отбелязано ми е тикче, че профилът ми е приятел, аз само махам информирането за всяка тяхна публикация, че да не ми се наводнят новините).. И, да мога да пиша на стените им... значи са ме ограничили на лс... Странно.... Ама няма да го мисля... Благодаря за разясненията.

# 7 912
  • Точно където трябва
Покрай темата за имотния казус се сетих. Миналата година почина бабата на детето ми. Наследяват я моето дете и другият и син. Къща, двор... не знам и аз точно какво. Детето ми е на 8. Не см ходила никъде да декларирам нищо. Сега чета за шестмесечния срок. Определено не съм го спазила. Вероятно синът и си е подал къде каквото трябва) защото има роднини в МДТ/ Какво следва да подам и какво следва от това, че досега не съм го подала? Предполагам, че аз трябва да се занимая предвид, че детето е малолетно.

# 7 913
Ти трябва, да. Има един такъв момент с декларирането на наследство - ако не го декларираш в този 6 месечен срок, в рамките на две (или три, не помня точно колко) години след това, подлежиш на глоба, която беше нещо от порядъка на 400 лв. Но като мине този срок, не дължиш вече глоба. По стечение на обстоятелствата, декларирахме придобити по наследство имоти и двамата със съпруга ми чак около 6 години, след като ги придобихме и не платихме нищо. Докато се прибера от общината до вкъщи и седна на лаптопа, за да си платя данъците през интернет, всичко беше съответно на мое и на негово име.

# 7 914
Каква може да е причината да не мога да поръчвам от сайта на fashion days ? През приложението става,но от сайта не иска вече пореден път.Не ми се занимава само с теглене и триене на приложения.

# 7 915
  • Далечният изток
Покрай темата за имотния казус се сетих. Миналата година почина бабата на детето ми. Наследяват я моето дете и другият и син. Къща, двор... не знам и аз точно какво. Детето ми е на 8. Не см ходила никъде да декларирам нищо. Сега чета за шестмесечния срок. Определено не съм го спазила. Вероятно синът и си е подал къде каквото трябва) защото има роднини в МДТ/ Какво следва да подам и какво следва от това, че досега не съм го подала? Предполагам, че аз трябва да се занимая предвид, че детето е малолетно.
Другият наследник щом е декларирал, е достатъчно.
Един от наследниците декларира, останалите се ползват без да подават декларация.
Писмо за данък получихте ли?

# 7 916
Само провери на чие име/имена е предекларирал и дали детето ти фигурира.
Би трябвало, ако в удостов. за наследници е посочено и то, в МДТ да са го вписали като собственик също. Но проверката не е излишна.

За неспазен срок са ме глобявали 30 лв с фиш. Размерът на глобата варира според обстоятелствата..
Тук също има давност, така че е възможно при изтекла такава за конкретното нарушение, санкция да не се наложи от служителите.

# 7 917
  • Fairbanks, Alaska
Ти трябва, да. Има един такъв момент с декларирането на наследство - ако не го декларираш в този 6 месечен срок, в рамките на две (или три, не помня точно колко) години след това, подлежиш на глоба, която беше нещо от порядъка на 400 лв. Но като мине този срок, не дължиш вече глоба. По стечение на обстоятелствата, декларирахме придобити по наследство имоти и двамата със съпруга ми чак около 6 години, след като ги придобихме и не платихме нищо. Докато се прибера от общината до вкъщи и седна на лаптопа, за да си платя данъците през интернет, всичко беше съответно на мое и на негово име.
А как тогава сте плащали данъците на имота? Освен ако не са плащани....

# 7 918
Съобщенията са отивали на стария адрес и на старите собственици вероятно  не са плащани по това време...

2-3 г касае давност за изпълнение на вече наложена глоба.

Последна редакция: вт, 02 авг 2022, 08:07 от teta75

# 7 919
Имам някои имоти от родителите ми, които още не съм прехвърлила. В Изи пей се плащат по ЕГН. В данъчното не могат да се платят данъци на починал човек, но в касите може.

Общи условия

Активация на акаунт