? Въпроси всякакви ? (2022 г.)

• 561 280
  • 14 736
  •   1
Отговори
# 7 935
  • Бургас
mlv, благодаря много! ❤️
Но как така ще вземат оригиналния смъртен акт и удостоверение за наследници, и няма да ги върнат?

# 7 936
и още един въпрос - колко голям е двор от 500 акра? Не се занимавам с такива въпроси и въображението ми нищо не говори...

А и още един въпрос - знам, че днес само въпроси задавам, но може ли идеи за подарък за нова къща?

Нещо не баснословно скъпо, но все пак достатъчно функционално, доколкото може да се купи такъв без да се познават много вкусовете на домакините?

Последна редакция: вт, 02 авг 2022, 12:40 от Vicky_P

# 7 937
  • София
mlv, благодаря много! ❤️
Но как така ще вземат оригиналния смъртен акт и удостоверение за наследници, и няма да ги върнат?
Оригинален смъртен акт няма как да вземат. Той остава в общината и се издава препис-извлечение на наследниците, така че всеки може да отиде и да си го поиска от общината. Удостоверение за наследници също се вади от общината от всеки наследник без проблем.
и още един въпрос - колко голям е двор от 500 акра? Не се занимавам с такива въпроси и въображението ми нищо не говори...
Тази площ няма как да е за двор защото това са грубо казано 2000 декара. А един декър е 1000 кв. метра място

Последна редакция: вт, 02 авг 2022, 12:39 от дядо хаджия

# 7 938
В пенсионното също взимат смъртен акт и удостоверение за наследници, ако има текуща пенсия, и не ги връщат.
В банката не помня как беше, но изплащат парите в брой или прехвърлят по сметка.

# 7 939
  • Козлодуй
Благодаря за разясненията за наследници. Стана ми ясно и без да съм питала. Само едно не ми стана ясно: Има ли срок за прехвърляне на партида от починалото лице? Конкретно за електрохолд питам.

# 7 940
  • Сф
Подарък за нова къща- хубава дъска за рязане. Обикновено са кът и все не достигат.

Какво означава за тези болнични, че се обработват- че днес да платени сумите или че тепърва ще ги плащат?

Последна редакция: вт, 02 авг 2022, 13:50 от Miraj*

# 7 941
Не са платени.

# 7 942
  • София
Здравейте,
Някой може ли да ми каже паркоместата пред централната жп гара на София могат ли да се използват, за да се остави автомобил от сутринта до вечерта или е зелена зона?

# 7 943
  • Бургас
Разбирам, че навсякъде вземат смъртен акт, но сигурно копие.
Значи - оригиналния остава в Общината и от там ни дават препис - извлечение. Един брой, който ксерокопираме за мобилния оператор и т.н.?
Преди малко говорих с банката - наследниците могат по отделно да идат всеки да вземе частта си.

# 7 944
  • Сф
Добре, ама първият болничен е подаден на 8.7. Изплаща се до 15 раб дни, които изтекоха на 29 юли
Аз ли пропускам нещо?

# 7 945
  • Далечният изток
Правете копия, заверете с Вярно с оригинала и носете оригиналите за сверка.

# 7 946
Подаден е ЛЛ. Счетоводителят има право да го подаде до десето число, следващия месец. Та засиви кога счетоводството го е вкарало в системата на НОИ.

# 7 947
  • Козлодуй
Кой трябва да завери вярно с оригинала

# 7 948
  • Далечният изток
Как кой, всеки си пише саморъчно Вярно с оригинала и се подписва.
Аз например имам печат Вярно с оригинала, щото заверявам повече документи, но и на ръка съм го писала много пъти.

# 7 949
  • София-Младост
Добре, ама първият болничен е подаден на 8.7. Изплаща се до 15 раб дни, които изтекоха на 29 юли
Аз ли пропускам нещо?
В предната графа, където е вх.номер на документа, датата му е тази на подаване в НОИ. От нея броите 10 работни дни.

Общи условия

Активация на акаунт