? Въпроси всякакви ? (2022 г.)

• 561 258
  • 14 736
  •   2
Отговори
# 7 950
  • Сф
Добре, ама първият болничен е подаден на 8.7. Изплаща се до 15 раб дни, които изтекоха на 29 юли
Аз ли пропускам нещо?
В предната графа, където е вх.номер на документа, датата му е тази на подаване в НОИ. От нея броите 10 работни дни.

Точно това ме интересуваше, благодаря. Много са закъсняли с подаването му.

# 7 951
  • София-Младост
Miraj* , не виждам датата, но както ти писаха, крайния срок за болничен, който си предала през юли е 10.08. Та закъснение не виждам за момента.

# 7 952
Щото няма закъснение.

# 7 953
Има ли срок за прехвърляне на партида от починалото лице? Конкретно за електрохолд питам.
Сигурно, обаче ние си купихме апартамент преди 23 години и тока специално, все още е на името на стария собственик. 😊 Когато Електроснабдяване стана ЧЕЗ, попълвахме едни бланки на кого на името да се води партидата и три пъти писах, три пъти не го промениха! Сега са вече са пък Електрохолд, не ми се разправя да ходя на майната си да сменям партида. Плащам ли си в срок - плащам. Дреме им на чие име е.

# 7 954
Miraj* , не виждам датата, но както ти писаха, крайния срок за болничен, който си предала през юли е 10.08. Та закъснение не виждам за момента.

Тя явно смята дните от датата на издаването. А то е от датата на предаването на БЛ от фирмата към НОИ.

и още един въпрос - колко голям е двор от 500 акра? Не се занимавам с такива въпроси и въображението ми нищо не говори...

Не акра, а ара. Един ар е 100м2. Значи 500м2= половин декар.

# 7 955
Здравейте,
Някой може ли да ми каже паркоместата пред централната жп гара на София могат ли да се използват, за да се остави автомобил от сутринта до вечерта или е зелена зона?
Според сайта на Центъра за градска мобилност са зелена зона - https://www.sofiatraffic.bg/bg/parking/pochasovo-plateno-parkirane/p/1. Тоест само в неделя може да се остави кола цял ден.

Последна редакция: вт, 02 авг 2022, 15:28 от Не се сърди, човече

# 7 956
  • Сф
Знам, че подаването към НОИ е до 10ти следващия месец, но моят работодател ги подава веднага, след като му ги пратя.
Конкретният БЛ е на роднина и не можах да се ориентирам къде да видя датата, на която е подаден към НОИ.

# 7 957
  • у дома...
Препис-извлечение от смъртен акт можете да си извадите от общината в колкото оригинала са ви необходими. Същото е и с удостоверението за наследници. Всеки оригинал се заплаща.

# 7 958
Знам, че подаването към НОИ е до 10ти следващия месец, но моят работодател ги подава веднага, след като му ги пратя.
Конкретният БЛ е на роднина и не можах да се ориентирам къде да видя датата, на която е подаден към НОИ.

Ето къде

# 7 959
  • Сф
Да,да, Ала- Бала ме насочи. Благодаря на всички включили се.

# 7 960
Като се заговорихте за удостоверение за наследници да питам има ли някъде законово написано, че то важи 6 месеца? Единствен наследник съм, писнА ми да вадя такива.

# 7 961
Това бе обсъждано напоително много пъти, последният път беше преди около месец, да не беше и по-близо до днешна дата...ако искаш, потърси с търсачката най-добре...

# 7 962
  • Далечният изток
Като се заговорихте за удостоверение за наследници да питам има ли някъде законово написано, че то важи 6 месеца? Единствен наследник съм, писнА ми да вадя такива.
Няма.

# 7 963
Никъде няма, но искат ново.
И аз вадих. Няма да бия път 250 км и да ме върнат. Казаха ново, излишно е да споря. За някои неща може старо, ако няма промяна в обстоятелствата, но пред нотариус не.

# 7 964
АКТУАЛНО трябва да е, е краткият отговор.

Общи условия

Активация на акаунт