? Въпроси всякакви ? (2022 г.)

• 561 158
  • 14 736
  •   1
Отговори
# 8 160
Мехлем Ихтиол на марличка и бинтовай за през нощта, ще изтегли гнойта и ще утихне възпалението. Може би нокътя ти се забива в пръста, обикновено от това се получава такава травма.

# 8 161
Мехлем Ихтиол на марличка и бинтовай за през нощта, ще изтегли гнойта и ще утихне възпалението. Може би нокътя ти се забива в пръста, обикновено от това се получава такава травма.
Много ти благодаря.

# 8 162
  • In The Middle Of Nowhere

За телефона - да, трябва да сте и двамата, има такса 15-20 лв. Подписва нов договор. Имай предвид, че може да откажат да остане на старите условия.

Мерси, Нарциса 🙌

# 8 163
Въпрос към юристите.
Ако някой е осъждан, но вече е изтекла давността, какво ще пише в свидетелството за съдимост? Осъждан/неосъждан/реабилитиран?
Дъщеря ми има спор с приятелка.
Според мен трябва да пише "осъждан".

# 8 164
  • Далечният изток
Зависи за къде ще послужи.
По принцип трябва да пише неосъждан, ако е реабилитиран.
За кандидатстване за някои държавни или магистратски длъжности се иска изобщо да не е бил осъждан, тогава в свидетелството пише, че е реабилитиран.

# 8 165
Ами то всъщност спорът е бил за условна присъда, не за ефективна, но аз малко разширих диапазона.
Много ти благодаря, Аида! Flowers Hibiscus

# 8 166
  • Далечният изток
И условно да е, няма значение. Ако не е реабилитиран, ще пише осъждан.

# 8 167
  • София
Близък беше с подписка за каране с алкохол. Вече му пише неосъждан за работа, визи и тн, но го издават с ден по-бавно, защото минава през по-високо ниво за проверка. Също и доколкото знам излиза, ако спрат от Кат и направят проверка.

За лежал в затвор не знам как е. На моя човек мисля, че след три години му се изчисти досието.

Последна редакция: пт, 05 авг 2022, 14:54 от Niya-

# 8 168
  • BG-DE
Доколкото знам "подписка" е мярка за неотклонение, а не присъда, така че нормално е да не се отразява в свидетелство за съдимост.

# 8 169
  • София
Възможно е, да, затова го уточни, защото сигурно има значение. Беше с отнета книжка 10 месеца и ходеше на подписване в сградата на затвора. Със сигурност първите години му го пишеше в досието. Вече не.

Дадох го като пример, защото спорът е с тийнейджър и може да я интересуват леките случаи. Например хулиганските, когато ги съдят по мачове, също се заличават след време и за работа нямат проблеми.

Както казах и в предния пост, за лежащи в затвора - не знам дали някога се изчиства. Нямам опит и не съм юрист.

# 8 170
Това е пробация.
Осъждане си има и при пробация, и при условно изтърпяване на наказанието, и при ефективно /затвор/- все са осъдени.

# 8 171
Като гледам, хич не са осъдени! 😁 Що за термин "реабилитиран". Осъждан -> минало време -> чист като сълза... Тя и религията ни такава - постиш, влезеш в черквата, помолиш се дядо Боже да ти прости и си излизаш от там като младенец без ни един грях.

# 8 172
  • Sofia
Възрастна близка има подобен телефон,но нещо е натиснала вчера и свети фенерчето.Какво трябва да се натисне,за да се изключи?
На дом.телефон трябва да ѝ обясня и да ме разбере 😁

# 8 173
Ох, ами... средния бутон, който е джойстик вероятно и там трябва вече да натисне нагоре или надолу, за да изключи фенерчето. През менюто ще и е по сложно.

# 8 174
Да го изключи и включи отново. Фенерчето не остава в "заварено" положение. Така ще е най-просто.

Общи условия

Активация на акаунт