? Въпроси всякакви ? (2022 г.)

• 561 151
  • 14 736
  •   2
Отговори
# 8 175
  • Далечният изток
Като гледам, хич не са осъдени! 😁 Що за термин "реабилитиран". Осъждан -> минало време -> чист като сълза... Тя и религията ни такава - постиш, влезеш в черквата, помолиш се дядо Боже да ти прости и си излизаш от там като младенец без ни един грях.
О, да, може да измислиш ново наказателно право.
Реабилитацията съществува сигурно от 1000 години. Ама пък ти мотивирай едно предложение и го внасяй в НС, що не...

# 8 176
  • Sofia
Имам едно питане,ще пътувам с WizzAir и пише,че за ръчния багаж размера ми е 40х30х20,а моят е 40x20x25, проблем ли е това?

# 8 177
Не е. Спокойно

# 8 178
Възрастна близка има подобен телефон,но нещо е натиснала вчера и свети фенерчето.Какво трябва да се натисне,за да се изключи?
При нокиите със задържане на стрелка нагоре (на централния "джойстик" бутон) за няколко секунди се включва и изключва до колкото помня.

Реабилитацията съществува сигурно от 1000 години. Ама пък ти мотивирай едно предложение и го внасяй в НС, що не...
Дааа, сигурен съм, че при крумовите закони тия с отрязаните ръце и глави успешно са се реабилитирали...

# 8 179
  • Далечният изток
Не ми се изнасят лекции, но законите не са се появили при Крум, нито в България... А, и при Крум глави не са рязали.

# 8 180
Като гледам, хич не са осъдени! 😁 Що за термин "реабилитиран". Осъждан -> минало време -> чист като сълза... Тя и религията ни такава - постиш, влезеш в черквата, помолиш се дядо Боже да ти прости и си излизаш от там като младенец без ни един грях.
О, да, може да измислиш ново наказателно право.
Въобще ми е през... от кога съществува реабилитацията. Коментарът ми е за това, че е опорочен термина из основи у нас. И че е поредния пример за човешкото лицемерие.

# 8 181
  • BG-DE
Азалия, просто правната и човешката логика са две различни неща но това е така навсякъде затова и ги има процесуални, наказателни и т.н.кодекси 😊

# 8 182
Едно е сигурно,Държавата винаги знае кого е осъдила и кого не...

# 8 183
Азалия, просто правната и човешката логика са две различни неща но това е така навсякъде затова и ги има процесуални, наказателни и т.н.кодекси 😊
Това е малко оксиморон. Simple Smile Човекът е създал правото. Затова дадох пример с религията, но това е безконечна дискусия, така че аз спирам.

# 8 184
  • BG-DE
Права си, че е оксиморон но също така е факт 😊

# 8 185
  • София
В момента съм в едномесечен болничен до 25 август. Кога трябва да отида при комисия, за да ми го продължат още един месец? Може ли примерно да е по-рано - на 15 август да отида? Или трябва да е точно на датата?

# 8 186
  • Буркина Фасо
В момента съм в едномесечен болничен до 25 август. Кога трябва да отида при комисия, за да ми го продължат още един месец? Може ли примерно да е по-рано - на 15 август да отида? Или трябва да е точно на датата?
ние отидохме след като болничния беше изтекъл, но знаехме предварително, че ще бъде продължен.
ако отидеш 10 дни преди да е изтекъл стария болничен има ли гаранция, че ще продължиш да си болна ? наивно е да се мисли това. отиваш на датата ако преди това не са ти казали нещо друго. с бъдеща дата не може да издават болничен, но със задна дата може.

# 8 187
Не може на 15-ти, като изтича тогава. По спомен даже пишеше, да се яви на еди си коя дата.

# 8 188
  • София

Ако е от болницата - отиваш няколко /но не 10/ дни преди това при ЛЛ. Говорите, обясняваш, че не ти е добре, имаш странични реакции/според диагнозата, засилваш симптомите/ ЛЛ дава направление за специалист и там също се жалваш подобаващо. Специалиста дава мнение за ЛКК и там ти правят болничен за още 30 дни. На самата ЛКК рядко искат присъствие. Обичайно мед. сестра на специалиста предвижва документите.
Операцията се повтаря така до 180 дни. То и после може, но е по-сложно.

# 8 189
  • София
ние отидохме след като болничния беше изтекъл, но знаехме предварително, че ще бъде продължен.
ако отидеш 10 дни преди да е изтекъл стария болничен има ли гаранция, че ще продължиш да си болна ? наивно е да се мисли това. отиваш на датата ако преди това не са ти казали нещо друго. с бъдеща дата не може да издават болничен, но със задна дата може.

Аз не съм болна, след операция съм и имам право да ползвам болничен до 3 месеца след нея.
Отивам на рехабилитация и ще се върна в София след 5 септември. Така със задна дата мога ли да си продължа, или по-скоро възобновя болничния, който приключва на 25 август?

Общи условия

Активация на акаунт