? Въпроси всякакви ? (2022 г.)

• 561 086
  • 14 736
  •   1
Отговори
# 8 280
В Литва и в Германия става лесно - през телефона. Трябва само лична карта и да въведете tax identification number което за България е ЕГН. Третата е британска, там е откривана офлайн ( но имам британско гражданство ).
Ако питате за сметки в офшорни зони с нулева данъчна ставка, такава нямам. Blush

# 8 281
Кажете, моля, в коя банка е най-добре да си отворя валутна сметка в €?
Револют

Как са гарантирани вложените средства?

Ето какво получих аз след сливането на Revolut Payments UAB и Revolut Bank UAB

Скрит текст:
"Вашата сметка с Revolut Payments UAB беше прехвърлена в Revolut Bank UAB и стана разплащателна (текуща) сметка.

Номерът на сметката, който имахте с Revolut Payments UAB (също така наречен IBAN), остава същият. Можете да използвате вашата разплащателна сметка за извършване на плащания и съхранение на средства, както обикновено.

Средствата във вашата разплащателна и (ако е приложимо) безсрочна депозитна сметки ще бъдат защитени от Схемата за гарантиране на депозитите, в размер до 100 000 EUR. Можете да откриете повече информация за застраховането на депозити тук."

# 8 282
Някой да е поръчал онлайн от Answear? Само с карта ли става заплащането на артикули под 2000? Що за тарикати 🤔

# 8 283
Кажете, моля, в коя банка е най-добре да си отворя валутна сметка в €?
Револют

Как са гарантирани вложените средства?

Ето какво получих аз след сливането на Revolut Payments UAB и Revolut Bank UAB

Скрит текст:
"Вашата сметка с Revolut Payments UAB беше прехвърлена в Revolut Bank UAB и стана разплащателна (текуща) сметка.

Номерът на сметката, който имахте с Revolut Payments UAB (също така наречен IBAN), остава същият. Можете да използвате вашата разплащателна сметка за извършване на плащания и съхранение на средства, както обикновено.

Средствата във вашата разплащателна и (ако е приложимо) безсрочна депозитна сметки ще бъдат защитени от Схемата за гарантиране на депозитите, в размер до 100 000 EUR. Можете да откриете повече информация за застраховането на депозити тук."

Този фонд обаче е извън БГ.
Дано не се налага да се види как работи.

# 8 284
  • Варна
Някой да е поръчал онлайн от Answear? Само с карта ли става заплащането на артикули под 2000? Що за тарикати 🤔
Няма такова нещо .
Току що поръчах за 98 лв с налице  платеж.
Много пъти съм поръчвала, в 80% от случаите с наложен платеж.
Сумите в повечето случай са около 100-120 лв.

# 8 285
@teta75 Извън България, но в еврозоната. И гарантира сметки в собствената си валута. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 8 286
Да, да, да..те всички гарантират, но като се обърне каруцата, малко са тия, дето я спазват..гаранцията...
Това имах предвид. Нищо друго.

# 8 287
Вчера поръчах за 93 лв с наложен платеж.

# 8 288
На Слънчо - бебешките каши не им ли добавят вече мъничко захар, или зависи от вида? Отворих една банан+слива и леко, но достатъчно нагарча. По принцип взимам банан+ябълка и нямам спомен да е имало нещо горчиво, сладка си беше.

# 8 289
Морските таралежи по дъното на Егейско море отровни ли са? Приятелка е настъпила такова животно... Уж казва, че нищо няма засега, но се притеснявам.... Кракът ѝ е изтръпнал леко... Някой с опит, че в интернет чета противоречиви съвети?

# 8 290
  • UK
Е, да пита там местните, те най-добре ще знаят.

# 8 291
Еми те казват че няма проблем, но не мисля че ме разбраха.... С преводача спасителя ми каза че не може да помогне, хем си "говорихме" на гръцки...

# 8 292
  • Sofia
Има ли забити трънчета?
Може да пие нещо противоалергично и да се обтрива с риванол  и йод.
И да ползва аква обувки следващия път 😁

Последна редакция: нд, 07 авг 2022, 17:08 от Doli

# 8 293
Уж казва, че нищо няма засега, но се притеснявам
Ако има опасност, щеше да има предупреждение на плажа. Щом досега не е изпаднала в шок, значи не са отровни.

# 8 294
Някой успял ли е да развали договор без неустойка с Виваком ако не могат да му доставят услугата до новия адрес?

Общи условия

Активация на акаунт