Парфюмни размисли и страсти - 268 януари 2022

• 64 711
  • 682
  •   2
Отговори
# 450
И аз замислям един blind buy, но на Un jardin sur le Nil и Crystal noar EDT. Честно казано, Градините ми се струват по-близки до харесваните от мен, Кристала ми е по-съмнителен. Но нали знаете-влезне ли мухата... ще си рискувам. И двата аромата не съм ги подушвала и малко не ми върви с покупките на сляпо, ноо винаги има размени, ако не сполуча. Ще ми е интересно и вашето мнение, дали е много рискова покупка.

# 451
Познавам Crystal Noir EDP, става за любители на кокос, на мен бързо ми омръзна. Не знам доколко се различават двете версии като аромат.

# 452
Тези дни пак си ползвам Crystal noir EDP, купуван преди няколко години. Не знам от седенето ли, или моето възприятие се е променило, но вече не ми е толкова кокосов, усещам повече гарденията и някакъв сочен сладък плод... Дали не беше смокиня. Харесвам си го много, но вече е много по-заоблен и кремест от преди.

# 453
Фрагрантика ме изненада с рецепта и свързването ѝ с аромата на Wonder Bouquet на Mugler
Тестото за плюшки втасва, но ми е интересно къде човек може да тества серията Les Exeptions? Една мостра на Oriental Express се изпръска вкъщи и този мъжки аромат с красотата и класата си ме кара да мисля, че и дамските ще са подобни.
Някой с отзиви за тези творения на Mugler?
Аз го познавам и никак не ми допада, както и другите от тази линия, които съм пробвала. Слаби са ми, обикновени и с нищо не ме заинтригуваха.

# 454
Crystal noir изобщо не е за сляпа покупка. Описанието на парфюма във Фрагрантика е много подвеждащо. Води се кокосов, белоцветен, подправков, но не прилича нито на типичните белоцветни, нито на кокосовите, нито на подправковите. Много специфичен аромат, който събира и много полярни мнения.
Преди време ми го бяха подарили. Никак не ми харесваше, но все пак го ползвах от време на време. Няма да забравя как в един магазин чух една продавачка зад гърба ми да казва - "Ау, ужас, отнякъде ми замириса на Кристал Ноар, не мога да го понасям". А колежката ѝ, която разбра откъде идва ароматът, я сбута "Тихо, ма, ще те чуе клиентката!" . Стана ми смешно и им казах - "Не се  притеснявайте, и аз не мога да го понасям", а те взеха да ми се извиняват.
Обаче и за нещо друго се замислих тогава. Никога не ми се е случвало нещо подобно с парфюмите, които харесвам и нося с кеф. С тях винаги съм печелила суперлативи. Дали защото ми добавят по някакъв начин настроение и самочувствие, или защото аз излъчвам повече самоувереност, когато съм с любим аромат. Факт е обаче, че водена от парфюмно любопитство често разносвам някакви мостри на аромати, които не са съвсем по вкуса ми и  пренебрегвам парфюмите, които истински харесвам.

# 455
Този ред на мисли Кристал Ноир ЕДП и Кристал Ноир ЕДТ са 2 различни парфюма.

# 456
  • Пловдив
Lale_Lili, от парфюмите на Нина Ричи, които си посочила, познавам L'Extase Rose Absolue и L’Extase. Първият харесвам повече - розата там се усеща по-осезаемо, но не е хладна и дистанцираща, а по-скоро локумена. Гъст, тъмен аромат, но и доста сладък. Заедно с  L’Extase носят подобен вайб, като L’Extase е много по-сладкия от двата.

# 457
  • Mostly in my mind
Мимето,  поръча ли I want choo? На мен с всеки ден ми харесва все повече. Simple Smile

# 458
Още не ,сина ми си беше харесал някои неща и чакам да видя какво ще реши поне да дойдат с една доставка.

# 459
И аз замислям един blind buy, но на Un jardin sur le Nil и Crystal noar EDT. Честно казано, Градините ми се струват по-близки до харесваните от мен, Кристала ми е по-съмнителен. Но нали знаете-влезне ли мухата... ще си рискувам. И двата аромата не съм ги подушвала и малко не ми върви с покупките на сляпо, ноо винаги има размени, ако не сполуча. Ще ми е интересно и вашето мнение, дали е много рискова покупка.

Нилската градина я имам. Типичен "зелен" парфюм, преди време много ги харесвах и събрах цяла колекция. Специално този за мен не се отличава с нищо особено, мирише като десетки други. Приятен, но няма никаква отличителна нотка. Според мен е твърде скъп за това, което предлага. Като трайност беше средна работа.

# 460
  • BG-DE
Този ред на мисли Кристал Ноир ЕДП и Кристал Ноир ЕДТ са 2 различни парфюма.
Ох, много хора твърдят това но за моя нос и този на ММ са идентични. Имала съм едт, а в момента имам едп и единствената разлика е, че парфюмната вода ми е по-плътна някак. А, иначе аз също кокос не усещам и в двата варианта, а само гардения и подправки и като трайност странно но имам чувството, че едт ми беше по-трайна.

# 461
Аз харесвах Crystal Noir и много го носех преди години. За мен е секси и чувствен, имам прекрасни спомени с него, но вече не мога да го нося. За мен това е парфюм, който безвъзвратно си остана в едно минало време. Не че е ретро, но…разбрахте ме.

# 462
Аз харесвам повече ЕДТ, там усещам кокос и получавам много комплименти с нея, с парфюмната се задушавам. Но наистина е много индивидуално и трябва да се пробва. В ОЛХ много от дамите във форума предлагат отливки и съм виждала 5мл за 8 лева ако не се лъжа. За мен си заслужава така ако не сте от голям град и не можете да посетите някоя парфюмерия.

Аз днес получих оригинална мостра на екстракта на Бакарат Руж, но мисля че класическата версия е по-приятна на моята кожа. Ще го пробвам отново утре като се климатизира, защото днес бързах и се напръсках веднага в студа 🤭

# 463
Какво нещо са възприятията,имам ги и двата и   нямат нищо общо.Разлика от земята до небето.Повече  ми харесва версията на ЕДТ.

Последна редакция: сб, 22 яну 2022, 13:21 от Mimeto74

# 464
  • BG-DE
Да, възприятията ни наистина са много различни затова отдавна вече не се подвеждам по красиви описания, а вярвам само на собствения си нос 😊 Няма да забравя едно прекрасно ревю на Кавачева на Нарцисо Родригез фльор мъск едт, ами така и не мога да го харесам този парфюм, след първите 5 минути, които са прекрасни, се превръща в нещо, което ми напомня за миризма на евтин прах за пране. Всеки път като вляза в парфюмерия го тествам с надеждата да ми се открие по описания от нея вълшебен начин и все едно и също 😊

Последна редакция: сб, 22 яну 2022, 13:21 от Menerva

Общи условия

Активация на акаунт