Парфюмни размисли и страсти - 268 януари 2022

• 64 706
  • 682
  •   1
Отговори
# 480
Добро утро!
Може ли да помоля за мнение за тази колекция на Нина Ричи?
Ако харесваш тъмни рози, малко стил ретро, дори мога да кажа в посока ниш, абсолю е твоят аромат. Стилен и забелязващ се.

# 481
Добро утро!
Може ли да помоля за мнение за тази колекция на Нина Ричи? Пробвала съм само Caresse, а ми се иска да си купя нещо класно, дамско, секси, изненадващо. Има ли сред тях някое което да си заслужава вниманието?
Ще купувам на сляпо.
Благодаря!

https://www.fragrantica.com/perfume/Nina-Ricci/Chant-d-Extase-49004.html
https://www.fragrantica.com/perfume/Nina-Ricci/L-Extase-29668.html
Намират ми се като определено предпочитам втория. В синия има някаква хладна нотка или нещо,  което никак не се слива с кожната ми химия. Едва ли бих го купила, ако го бях поносила предварително, не защото е странен или неприятен, а защото не е съвсем моето поне засега.
Премиер Жур ще си остане вечната ми любов от Нина следван от Love in Paris Nina Ricci.
Намира ми се и една Le Paradise de Nina, чиято съдба е аналогична на лицето на Блу Шанел....Нямаше как да не се сетя за нея след като прочетох трагичната вест Disappointed......
Все по-хубав ми се струва Etui Noir!
Иначе тези дни съм в плен на нещо простичко, сладичко, гушливо,  бадемово-ванилено, на моменти леко лекарствено даже - Une Histoire de Femme Sensuelle Mauboussin. Даже имам запас от 3 бутилки, което си е чудо невиждано!

# 482
В последно време най-много комплименти съм отнасяла с Ajmal Wisal, Ajmal Wisal Dhahab, Karl Lagerfeld For Her. С времето установих, че арабските аромати ми стоят прекрасно.
Последните 2 седмици разносвах мостри на Montale и получих мнооого комплименти за Intense Cafe. Което пък ме замисли дали да не го придобия; явно се сработва добре с кожата ми. На мен лично началото не ми е много по сърце, но драйдаунът.... уау 😍 Ще го мисля още малко.
Но ми се ще да пробвам и Ristretto, а не намерих откъде да поръчам мостра. В този ред на мисли  ако някой разполага с някакво количество за тест, ще бъда благодарна. Писах и в темата за размените, но така и така стана дума и тук...

# 483
Добро утро!
Може ли да помоля за мнение за тази колекция на Нина Ричи? Пробвала съм само Caresse, а ми се иска да си купя нещо класно, дамско, секси, изненадващо. Има ли сред тях някое което да си заслужава вниманието?
Ще купувам на сляпо.
Благодаря!

Последните 3 😄,съм ги имала. Всичките при мен са с голяма трайност 😍❤

# 484
  • Пловдив
Здравейте.Набелязала съм си парфюм Les senteurs gourmandes.Ползвали ли сте някой и как е трайността ?

# 485
Здравейте.Набелязала съм си парфюм Les senteurs gourmandes.Ползвали ли сте някой и как е трайността ?
Средна, да не кажа малка или минимална. Но пък имат приятни продукти на приемлива цена.

# 486
Благодаря ви за включванията по моят въпрос! 💐 Ще потърся оферти за препоръчаните Simple Smile

# 487
  • София
Здравейте, SINEOCKA_D!
Преди месец рискувах с поръчка на сляпо с Vanille Chokolat Les Senteurs Gourmandes. Трябваше да са два аромата, но съм направила грешка и съм поръчала два броя от този. За мен е почти идентичен с Angel на Т.Mugler при тест на кожа. Разликата ми идва от това, че Ванилия Шоколад ми идва по-суха, докато Ангела е по-влажен и от там усещането за първия е като за по-ръбест аромат, докато втория си е класика. Като трайност и двата са много трайни. Другият, който исках да пробвам е Tendre Madeleine.

# 488
  • Пловдив
Аз съм си набелязала Vanille Violette.

# 489
Най- много комплименти и запитвания кой е парфюма съм получавала за Chanel Chance eau tendre. За съжаление след около 300 мл. изпръскани, толкова ми е втръснал, че не мога да си представя да си го купя скоро пак.

От къде го купувате на добра цена?

Винаги съм го купувала от магазин или летище. Бях улучила една опаковка промоция 150 мл. за 100 евро на летището в Рим, за EDT става въпрос.

# 490
  • by the sea
Видях това  в една група,
все още не намирам официална информация за този парфюм,
какво ще кажете Simple Smile

# 491
Ще кажа, че ако пирамидата е това, което е написано тук, ще ми е много любопитно да го пробвам
https://www.parfumo.net/Perfumes/Jean_Paul_Gaultier/la-belle-fleur-terrible

# 492
Ехааа,дано се появи и у нас

# 493
  • София

SINEOCKA_D - Имам опит с марката и при мен, трайността и проекцията на различни техни парфюми се движат между добри и отлични. Не се тревожете за това. Някои от тях, дори са доста мощни и трайни по цял ден. Други малко по-прибрани, но като цяло мисля, че добре се справя марката в това отношение. Имат чудесни предложения за всеки вкус, дори и в ниш посока.
Използвам случая, специално да препоръчам  за тест Les Senteurs Gourmandes Encre de Vigne / https://www.fragrantica.com/perfume/Les-Senteurs-Gourmandes/Encr … -Vigne-54322.html

Не знам защо, но в развитието му, на моята кожа звучи сякаш, като някаква обновена версия на YSL M7.  Напълно е възможно да бъркам разбира се, но при всички положения го намирам за превъзходен и прекрасно смесен дървесен парфюм! Малко ме е яд, че се замотах. като го видях на добра цена/55лв 100мл/ в makeup, защото бързо след това изчезна, но вярвам, че по-натам ще се появи. Ще го взема към някакъв момент, защото го съм го тесвал поне 3 пъти на кожа и всеки пък си казвам - уау, супер е!  И 2 часа по-късно го забравям..., а  всъщност не е скъп изначало и мисля, че си заслужава. В магазин е около 80лв/Книжен център „Гринуич“ на Витошка/.

Много съм доволен от първите ми две покупки за 2022 -  на Arabian's Secret:  Feux d'Argent(така наречената череша), както и Desert Infinite(табаченото какао). Прекрасни са и двата за моя вкус и с много добро представяне като трайност и сияж. В Desert Infinite табака е великолепен - за мен подчертано черешово-вишнев табак, който в комбинацията с какао, тъмен шоколад и опушени нотки, направо е лудница Animal Heart Eyes Cat

Иначе за новите Гутиета:
La Belle Fleur Terrible

top note - blue lotus
heart note - iris
base note - vanilla

Le Beau Le Parfum

Notes: pineapple/ginger/coconut/cypress/iris/ambergris/patchouli/tonka bean/sandalwood

И двата звучат доста добре Simple Smile Чакаме ги.

Песен за деня: въпреки, че е мрачно избирам вълшебното - Say Hello (Gorje Hewek's Farm Stream Extended) Sparkling Heart

# 494
Добро утро!
Ще купувам на сляпо.
Благодаря!

Връщам към Екстаз-ите на Нина Ричи. Имам Extase и Rose Extase. Много си ги харесвам. Не ми са в топ 10 любимци, но са хубави и си ги нося. Имала съм и Cаresse de roses. Не ми допадна. Имаше една странна кисела нотка, не мога да я определя. (Дъщеря ми каза, че мирише на лук Simple Smile  )  Коя ще да е тази нотка, да знам да я избягвам?
   Много ми е интересен черният, (Rose Absolue). Бих си го купила на сляпо, но откъде?

Общи условия

Активация на акаунт